کد خبر 41245
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۷:۵۷

تلويزيون ملي تونس، با انتشار اسنادي، از رابطه ديکتاتور سرنگون شده اين کشور با صهيونيست‌ها و دست داشتن وي در عمليات جاسوسي در منطقه به نفع اسرائيل پرده برداشت.<BR>

به گزارش مشرق به نقل از العالم،‌ تلويزيون تونس با انتشار اسنادي مهم، براي نخستين بار از ارتباط زين العابدين بن علي، ديکتاتور سرنگون شده اين کشور با سرويس اطلاعاتي رژيم اشغالگر (موساد) پرده برداشت.

بر اساس اين اسناد، بن علي در جمع آوري همه اطلاعات مربوط به امنيت ملي عربي دست داشته است.

اين اسناد همچنين نشان مي‌دهد که بن علي اواسط دهه 80، زماني که وزير کشور بود، با رژيم اشغالگر در حمله به شهر «حمام الشط» همدستي کرده و مأموريت موساد در ترور تعدادي از شخصيت‌هاي فلسطيني در داخل خاک تونس را تسهيل کرد.

تلويزيون تونس تأکيد کرد، در اين اسناد شاهداني از پرسنل وزارت کشور و سازمان اطلاعات نظامي تونس به همدستي بن علي و معمر قذافي، ديکتاتور ليبي عليه امنيت تونس به ويژه در زمان رويدادهاي شهر «قفصه» در آغاز دهه 80 اقرار کرده‌اند.

بر اساس اظهارات شهود، بن علي در پس پرده مأموريت يورش عناصر مسلح به دستور قذافي به اين شهر و ارتکاب اقدامات خشونت بار و کشتار غيرنظاميان قرار داشته است.

شاهدان همچنين از تصميم ديکتاتور تونس براي بمباران شهر القصرين بعد از گسترش ناآرامي‌ها در اين کشور و تبديل آن به انقلاب مردمي که به سرنگوني نظام وي منجر شد، خبر دادند.

شاهدان اعلام کردند که رابطه قذافي با ديکتاتور تونس، به دهه 70 برمي‌گردد، چرا که قذافي در آن زمان، پيشنهاد کرده بود که نام بن علي در فهرست دولت وحدت بين ليبي و تونس در سال 1984 قرار گيرد؛ به رغم اينکه وي درآن زمان، شخصيت معروفي نبود و سمت‌هاي مهمي در تونس نداشت، طرح وحدت به علت صرف نظر کردن «الحبيب بورقيبه» از اين ايده، چند ساعتي بيشتر طول نکشيد.

بر اساس گزارش العالم،‌ البشير التريکي، مدير سابق اطلاعات نظامي تونس گفت: بن علي در ازاي دريافت دوازده ميليون دلار، نقش ميانجي را براي بهبود روابط ميان معمر قذافي و سازمان جاسوسي آمريکا (سيا) ايفا و همين معامله، زمينه بازگشت ليبي به جامعه بين المللي و لغو تحريم‌هاي اين کشور را فراهم کرد.

پس از گذشت چند هفته از کشف ثروت‌هاي کلان بن علي در يکي از کاخ هاي وي، اکنون انتظار مي‌رود که انتشار اين اطلاعات جديد از تلويزيون تونس بار ديگر موجب ناراحتي و خشم مردم اين کشور شود.

دستگاه قضايي تونس و سازمان‌هاي حقوقي اين کشور از چند ماه پيش از مقامات سعودي که به بن علي پناه داده‌اند، درخواست کرده‌اند که وي را براي محاکمه تحويل دهند.