این خودروها صرف نظر از طراحی و تکنولوژی ساخت خود، جزو سریعترین خودروهای جهان محسوب میشوند. نکته آنکه در اینجا تأکید بر خودروهای تولیدی توسط کمپانیهای تجاری است و در نتیجه خودروهای مسابقهای از این فهرست خارج هستند. همچنین نکته دیگر آنکه این فهرست شامل خودروهایی است که ادعای داشتن بالاترین سرعت از سوی آنها، توسط مجلات و نشریات معتبر تخصصی خودرو تأیید شده است.
با این تفاسیر، خودروهای زیر سریعترین خودروهای جهان به شمار میروند.
1ـ هِنِسی Venom GT (270 مایل / 434 کیلومتر در ساعت)
اما جالب آنکه علیرغم این موضوع، این رکورد در کتاب گینس ثبت نشده و همچنین از آنجا که از طراحی دست ساز برخوردار است، برخی در مورد ماهیت تجاری آن اظهار شک و تردید کردهاند.
اما بعد از آنکه این لقب از سوی SSC Ultimate Aero به چالش کشیده شد، اکنون Veyron Super Sport با تقویت موتور در حد 1200 اسب بخار و برخی تغییرات آیرودینامیک در طراحی برای رسیدن به سرعت بیشتر در پی کسب جایگاه سابق خود برآمد. گینس همچنان این خودرو را با سرعت 268 مایل بر ساعت که در پیست آزمایشی فولکس واگن به ثبت رسیده، به عنوان سریعترین خودروی جهان شناسایی میکند.
رمز این موفقیت در استفاده از موتور دوقلوی توربو شارژ V8 با قدرت 1.287 اسب بخار بود؛ البته از آنجا که این خودرو فاقد تجهیزات و امکانات الکترونیکی برای کنترل این سرعت بود، تجربه خوبی را از رانندگی به ثبت نرسانید.
اما این خودرو چندان در اوج شهرت نماند و شرکت سوییسی در نهایت به سرعت آن را با CCX و بعدا با Agera جایگزین کرد. Koenigsegg ادعا میکند که Agera سرعتی بیش از 270 مایل در ساعت را ثبت میکند، ولی تا کنون کسی این رکورد را با این خودرو به ثبت نرسانده است.
خودروی F1 چیزی بیش از سریعترین خودروی سابق جهان است. با بدنه فیبر کربن خود و همچنین موتور BMW M V12 و همچنین صندلی راننده در وسط، یکی از جالبترین خودروهای تاریخ نیز بوده است. مک لارن پیش از این بیش از همه با خودروهای تولیدی خود برای مسابقات فرمول یک شناخته میشد و طراحی F1 نیز برگرفته از همین تجربیات مک لارن است.
این خودرو سریعترین خودروی تولیدی شرکت استون مارتین است و در عین حال، متفاوتترین خودروی این شرکت. خودرو One-77 از یک موتور V12 با قدرت 750 اسب بخار بهرهمند بوده و از سایر خودروهای تولیدی شرکت استون مارتین سبکتر است. طراحی این خودرو نسبت به سایر خودروهای دیگر این فهرست که بیشتر اسپورت هستند، لوکس به نظر میآید و به عقیده بسیاری این خودرو یک شخصیت منحصر به فرد دارد.
7- جاگوار XJ220 (217 مایل / 349 کیلومتر در ساعت)
این خودرو در سال 1992 با موتور شش سیلندر خود سریعترین خودروی جهان شد. طرح مفهومی این خودرو از یک موتور V12 و انتقال قدرت به چهار چرخ خبر میداد، ولی تولید نهایی مجهز به یک موتور دوقلوی توربو شارژ V6 و انتقال قدرت به چرخهای جلو بود.
واقعیت آن بود که خریداران این خودرو در دهه 90 بیش از تولید نهایی از طرح مفهومی آن رضایت داشتند و بعدها مشخص شد که تنها داشتن سریعترین خودروی جهان برای لذت بردن از رانندگی کفایت نمیکند.
8- مک لارن P1 (217 مایل / 349 کیلومتر در ساعت)
مک لارن خود نیز تأکید کرده بود در تولید این خودرو تمرکز و توجه را بیش از همه بر تجربه رانندگی معطوف کرده است تا بالاترین سرعت و این خودرو این ادعای مک لارن را با طی یک دور در پیست تنها در شش ثانیه ثابت کرد. شاید مک لارن رقابت با امثال بوگاتی را در سرعت رها کرد و توجه خود را برای جلب مشتریان بیشتر روی تجربه خوب و با ثبات رانندگی قرار داد.
9- فراری LaFerrari (217 مایل / 349 کیلومتر در ساعت)
این خودرو به همراه P1 و پورشه 918 اسپایدر سه رأس مثلثی بودند که در پی اثبات این نکته میگشتند که تجربه بهینه در رانندگی مهمتر از بالاترین سرعت است. در واقع فراری در LaFerrari سرعت بالای مک لارن را با هوشمندی و استعداد تلفیق کرده است. موتور V12 این خودرو با تکنولوژی هیبریدی استفاده شده در خودروهای تولیدی فراری برای فرمول یک در یک جا جمع شدند تا نه تنها قدرت 950 اسب بخار را نتیجه دهد، بلکه یکی از بهینهترین و پاسخگوترین سیستمهای الکترونیک در کنترل را به دنیا معرفی کند.
10- فراری Enzo (217 مایل / 349 کیلومتر در ساعت)
اینکه خودروی فراری Enzo یک دهه قبل از LaFerrari به سرعت 217 مایل در ساعت رسیده بود شاید نشان از درجا زدن فراری نباشد، بلکه نشانهای از این باشد که Enzo تا چه حد پیشرفته بوده است. این خودرو هرچند در برابر LaFerrari کمی قدیمیتر و سنتیتر به نظر میرسد، یک دهه قبل از آن از سلاطین سوپر خودروهای جهان بوده است.
این خودرو در زمانی که تولید شد، اولین خودرویی بود که تکنولوژی استفاده شده در فرمول یک را به کار گرفت و توانست لقب سریعترین و قدرتمندترین فراری را تا کنون کسب کند. این خودرو یک نقطه عطف در تولید سوپر خودروها بود و خط سیر بعدی خودروهای تجاری فراری را شکل داد. البته فقدان تجهیزات الکترونیک کامل تجربه بهینهای از رانندگی را نتیجه نداد.
منبع: تابناک