تیم ملی والیبال لهستان که قهرمانی جهان در سال ۲۰۱۴ را در پرونده کاری خود دارد، در بیست و ششمین دوره لیگ جهانی با تجربه ۱۷ دوره متوالی شرکت می‌کند.

به گزارش مشرق، در سال ۲۰۱۵ برای نخستین بار ۳۲ تیم در لیگ جهانی والیبال در سه سطح به مصاف یکدیگر می‌روند که هشت تیم بر‌تر جهان در سطح یک این رقابت‌ها از هشتم خردادماه با هم مسابقه خواهند داد.

در گروه یک هشت تیم بر‌تر این رقابت‌ها، تیم‌های برزیل، ایتالیا، صربستان و استرالیا به مصاف یکدیگر می‌روند تا سه تیم از این گروه به مرحله نهایی این رقابت‌ها که به میزبانی برزیل برگزار می‌شود، صعود کنند.

در گروه دوم این رقابت‌ها نیز آمریکا قهرمان لیگ جهانی والیبال سال ۲۰۱۴، روسیه قهرمان سال ۲۰۱۳ لیگ جهانی و المپیک ۲۰۱۲ لندن و لهستان قهرمان جهان در سال ۲۰۱۴ با تیم ملی والیبال ایران همگروه هستند.

نخستین دوره لیگ جهانی والیبال سال ۱۹۹۰ در اوزاکای ژاپن آغاز شد و تیم ملی والیبال لهستان در سال ۱۹۹۸ (نهمین دوره) برای نخستین بار در لیگ جهانی شرکت کرد.

ملی پوشان والیبال لهستان از آن زمان تا کنون در ۱۷ دوره لیگ جهانی والیبال شرکت کردند و امسال برای کسب تجربه هجدهم به میدان می‌روند.

 
 

مدال طلای سال ۲۰۱۲ در شهر سوفیای بلغارستان، نشان برنز سال ۲۰۱۱ در شهر کداینسک لهستان دو مدال این کشور در لیگ جهانی والیبال محسوب می‌شود و در ۱۴ دوره دیگر تیم ملی والیبال لهستان بر روی سکو نرفته است اما دو عنوان چهارمی و دو عنوان پنجمی از جمله افتخارات این تیم در لیگ جهانی والیبال است.

بارتوش کورک والیبالیست مشهور لهستان در سال ۲۰۱۲ همراه با تیم لهستان که قهرمان شد، عنوان باارزش‌ترین بازیکن این رقابت‌ها را به دست آورد.

تیم ملی والیبال لهستان یک مدال طلای المپیک در سال ۱۹۷۶ مونترال را نیز در پرونده کاری خود دارد.

 
 

این تیم سابقه حضور در ۱۸ دوره مسابقات والیبال قهرمانی جهان را در پرونده کاری خود دارد که دو مدال طلای سال‌های ۱۹۷۴ (مکزیک) و ۲۰۱۴ (لهستان) از جمله افتخارات والیبال این کشور است.

جام جهانی از دیگر می‌ادینی است که والیبال لهستان تجربه کسب دو مدال نقره را در آن دارد، سال ۱۹۶۵ در لهستان و سال ۲۰۱۱ در ژاپن تیم ملی والیبال لهستان موفق به کسب مدال نقره شد.

تیم ملی والیبال لهستان در مسابقات قهرمانی اروپا نیز یک مدال طلا (۲۰۰۹ ازمیر ترکیه)، پنج مدال نقره (سال‌های ۱۹۷۵، ۱۹۷۷، ۱۹۷۹، ۱۹۸۱ و ۱۹۸۳) و دو مدال برنز در سال‌های ۱۹۶۷ و ۲۰۱۱ به دست آورده است.

 

نواکووسکی، لکوس، رونا و مد زونک (سرعتی)، کنارسکی و بوزی یک (پشت خط زن)، کورک، کوبیاک و می‌کا (دریافت کننده)، دریزگا (پاسور) و زاتورسکی (لیبرو) از بازیکنان مطرح والیبال لهستان هستند که در ترکیب ۲۵ نفره این تیم در لیگ جهانی نیز قرار دارند.

رتبه‌های کسب کرده تیم ملی والیبال لهستان در ۱۷ دوره لیگ جهانی به قرار زیر است:

سال ۱۹۹۸، رتبه دهم

سال ۱۹۹۹، رتبه هشتم

سال ۲۰۰۰، رتبه هشتم

سال ۲۰۰۱، رتبه هفتم

سال ۲۰۰۲، رتبه پنجم

سال ۲۰۰۳، رتبه نهم

سال ۲۰۰۴، رتبه هفتم

سال ۲۰۰۵، رتبه چهارم

سال ۲۰۰۶، رتبه هفتم

سال ۲۰۰۷، رتبه چهارمی

سال ۲۰۰۸، رتبه پنجمی

سال ۲۰۰۹، رتبه نهمی

سال ۲۰۱۰، رتبه دهمی

سال ۲۰۱۱، مدال برنز و مقام سومی

سال ۲۰۱۲، مدال طلا و مقام قهرمانی

سال ۲۰۱۳، رتبه یازدهمی

سال ۲۰۱۴، رتبه هشتم

دور مقدماتی سطح یک لیگ جهانی والیبال از جمعه هشتم خردادماه آغاز می‌شود و به مدت شش هفته یعنی تا یکشنبه ۱۴ تیرماه ادامه خواهد داشت. دور نهایی این رقابت‌ها نیز ۱۵ تا ۱۹ جولای (۲۴ تا ۲۸ تیرماه) به میزبانی شهر ریودوژانیرو برزیل پیگیری خواهد شد که علاوه بر پنج تیم سطح یک، قهرمان رقابت‌های سطح دو در آن شرکت خواهند کرد.
 
 

تیم ملی والیبال ایران در مرحله مقدماتی لیگ جهانی والیبال سال ۲۰۱۵ چهار مسابقه با لهستان برگزار خواهد کرد که برنامه آن به قرار زیر است:

جمعه، ۱۵ خردادماه - لهستان

لهستان – ایران

چِنستوهوا، ساعت ۲۰: ۱۵، تهران ساعت ۲۲: ۴۵ در سالن اسپورتوا

داور اول: گوران گرادینسکی از صربستان و داور دوم: یورای مکری از اسلواکی

شنبه، ۱۶ خردادماه - لهستان

لهستان – ایران

چِنستوهوا، ساعت ۲۰: ۱۵، تهران ساعت ۲۲: ۴۵ در سالن اسپورتوا

داور اول: یورای مکری از اسلواکی و داور دوم: گوران گرادینسکی از صربستان

جمعه، پنجم تیرماه - ایران

ایران – لهستان

تهران، سالن ۱۲ هزار نفری آزادی، ساعت ۲۱  (نهم ماه رمضان)

داور اول: جعفر علی از بحرین و داور دوم: اندرسون کاکادور از برزیل

یکشنبه، هفتم تیرماه - ایران

ایران – لهستان

تهران، سالن ۱۲ هزار نفری آزادی، ساعت ۲۱  (یازدهم رمضان(

داور اول: اندرسون کاکادور از برزیل و داور دوم: جعفر علی از بحرین

منبع: نسیم