کد خبر 414829
تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۷

امروز برخی رسانه‌ها از تکرار ماجرای بابک زنجانی در دولت یازدهم گزارش دادند.

گروه اقتصادی مشرق- روزنامه جوان، در شماره روز یکشنبه خود در گزارشی با عنوان «بدهي 3/ 5 ميليارد دلاري امارات به ايران پاس نشد!» نوشت: با وجود سكوت مديران وزارت نفت در قبال ماجراي بدهي 3/ 5 ميليارد دلاري يك شركت اماراتي به ايران، محسن قمصري مدير امور بين‌الملل شركت ملي نفت ايران براي نخستين بار نسبت به اين موضوع واكنش نشان داد و گفت: «اين شركت مشتري ماست نه دلال.»



به گزارش «جوان»، قمصري در نشستي خبري با بيان اين مطلب به زواياي ديگري از اين پرونده اشاره كرد: «بدهي شركت اماراتي بابت خريد ميعانات گازي از ايران 3/ 5 ميليارد دلار است و خريدار اين محموله‌ها ميعانات گازي را براي پالايشگاه‌هاي اماراتي برده است، بنابراين خريدار مستقيم ميعانات گازي محسوب مي‌شود نه واسطه. از سال ۲۰۱۴ با تغيير سياست شركت ملي نفت ايران به بدهي‌هاي نفتي اين شركت اماراتي افزوده نشده است. در مورد تسويه اين رقم بدهي نيز بايد بانك مركزي اعلام كند.»

جوان در ادامه متذکر شده است: اين سخنان قمصري در حالي راهي خروجي رسانه‌ها شد كه نگاهي عميق‌تر به اين پرونده به خوبي مؤيد اين مطلب است كه پرونده فوق شبيه پرونده بابك زنجاني است؛ هر دو طرف نفت ايران را دريافت كرده‌اند و پولي بابت آن به حساب‌هاي بانك مركزي واريز نكرده‌اند اما مدير امور بين‌الملل شركت ملي نفت آن را رد مي‌كند.  

خبرگزاری مهر نیز در گزارشی با عنوان بابک زنجانی دوم پیدا شد؟ ماجرای بدهی چندمیلیارد دلاری آقای «...» به این موضوع اشاره کرده و آورده است: مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت درباره نحوه فروش و صادرات میعانات گازی با یک واسطه نفتی توضیح داد...



همزمان با مرور این تحولات در بازار خرید و فروش نفت ایران، شرکت ملی نفت ایران قراردادی با یک واسطه نفتی برای فروش میعانات گازی به یک پالایشگاه اماراتی منعقد کرده و نکته قابل توجه آنکه گفته می‌شود هنوز بدهی بیش از پنج میلیارد دلاری نفتی خود را تسویه نکرده است.

سید محسن قمصری درباره بدهی نفتی این واسطه نفتی، گفت: این فرد چند محموله میعانات گازی ایران به ارزش پنج میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار را به یک پالایشگاه اماراتی فروخته است.

مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران با اظهار بی‌اطلاعی از پرداخت بدهی میلیاردی واسطه ایرانی، اظهار داشت: بانک مرکزی با شرکت ملی نفت ایران درباره این قرارداد فروش میعانات گازی تسویه حساب کرده است.

البته بانک مرکزی باید گزارش دهد که از چه محلی این بدهی کلان را تسویه حساب کرده است؟

قمصری در ادامه با بیان اینکه هم اکنون نحوه تسویه حساب بدهی این فرد در اختیار بانک مرکزی قرار گرفته است، اظهار داشت: از ابتدای سال ۲۰۱۴ میلادی یک قرارداد جدید به منظور صادرات میعانات گازی با این فرد امضا شده است.

قمصری با بیان اینکه به عبارت دیگر قرارداد قبلی متوقف نشده بلکه تغییراتی در نحوه تسویه حساب و دریافت پول اعمال شده است، اظهارداشت: بر این اساس در طول چند ماه گذشته این فرد حدود سه میلیارد دلار پول بابت فروش محموله‌های میعانات گازی به شرکت ملی نفت ایران پرداخت کرده است.

خبرگزاری «مهر» منتظر پاسخ رسمی بانک مرکزی درباره وصول یا عدم وصول میزان پول فروش محموله‌های میعانات گازی ایران می‌ماند که امیدواریم پاسخ شفافی در این باره ارائه شود.

* جهانگیری درباره پیدایش بابک زنجانی 2 چه گفته بود؟

به گزارش مشرق، اخبار فوق در حالی منتشر شده که دوشنبه 7 اردیبهشت 1394 اسحاق جهانگیری معاون اول دولت یازدهم با انتقاد مجدد از پرونده فساد بابک زنجانی، گفته بود: اگر اتفاقی مانند بابک زنجانی در این دولت بوجود آید بنده احساس می کنم که دیگر نباید در مسئولیت بمانم و وزیری که در حوزه وظایف او چنین تخلفی رخ دهد نیز صلاحیت کار نخواهد داشت.

پس از این اظهارنظر جهانگیری، روزنامه جوان در مطلبی، اشاره گذرایی به وجود پرونده‌های مشابه بابک زنجانی در دولت یازدهم کرد. در مطلب روزنامه جوان که با عنوان «3 ضلعي بابك، كرسنت و جهانگيري» منتشر شد، آمده بود: «آقاي جهانگيري به خوبي مي‌داند كه پرونده بابك زنجاني و مسئله فروش نفت در دولت قبل چرا و چگونه به وجود آمد و چه افرادي اصرار داشتند- چه كتبي چه شفاهي- كه وي به فروش نفت وارد شود اما نكته مهم‌تر آنجاست كه آيا چنين مواردي در دولت فعلي وجود ندارد؟ آقاي جهانگيري نمي‌دانند كه در همين دولت، اشخاص حقيقي ديگري وارد حوزه فروش نفت شده‌اند و در امارات و چند كشور ديگر مشغول فروش نفت هستند و درصدهايي از فروش نفت را وارد نكرده اند؟ درصدهايي كه مجموعشان فراتر از بدهي بابك زنجاني به وزارت نفت است.»