کد خبر 415608
تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۷

مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ امروز (سه‌شنبه) با دیدار دیپلمات‌های کشورمان و اتحادیه اروپا در وین برای ادامه نگارش متن توافق نهایی هسته‌ای از سر گرفته می‌شود.

به گزارش مشرق، معاونین وزیر امور خارجه کشورمان و تیم کارشناسان هسته‌ای امروز (سه‌شنبه) وارد وین، پایتخت اتریش، شدند تا از ساعت 10:30 به وقت محلی (13:00 به وقت تهران) مذاکرات هسته‌ای برای تداوم نگارش متن "برنامه جامع اقدام مشترک" (برجام) را از سر بگیرند.

این مذاکرات به‌مدت چهار روز ادامه داشته و بخش اعظمی از آن به رایزنی‌های معاونین وزیر خارجه کشورمان و معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و همچنین مذاکرات بین کارشناسان فنی اختصاص خواهد یافت.

پس از آنکه در 13 فروردین دیپلمات‌ها توانستند به پارامتر‌ها و کلیات یک توافق هسته‌ای نهایی دست یابند، مذاکرات برای نگارش برنامه جامع اقدام مشترک (برجام*) آغاز شد تا دیپلمات‌ها تلاش‌های خود برای دستیابی به توافق نهایی را تا 30 ژوئن (9 تیر) ادامه دهند.

آخرین دور رایزنی‌ها در حاشیه نشست بازبینی معاهده منع اشاعه هسته‌ای (NPT) در نیویورک برگزار شد. بخش اعظمی از این مذاکرات به چگونگی لغو تحریم‌های ایران اختصاص داشت، تحریم‌هایی که حمید بعیدی‌نژاد، مدیر کل سیاسی و امنیت وزارت امور خارجه و رئیس‌ تیم کارشناسان ایران، در یادداشتی فهرستی از آنها را ارائه کرد. (بیشتر بخوانید)

سید عباس عراقچی، معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه و مذاکره کننده ارشد کشورمان، روز گذشته در کمیسیون امنیت ملی و روابط خارجی مجلس شورای اسلامی حاضر شده به تشریح وضعیت مذاکرات پرداخت. "عراقچی در این جلسه گفت که بعد از بیانیه لوزان طرفین متونی را به‌عنوان پیش‌نویس تهیه کرده بودند که طی مذاکرات اخیر این متون به کار گرفته شد و تقریباً به یک متن واحدی دست یافته‌ایم که پرانتزهای زیادی داشت. بخشی از مسائل کاملاً روشن شده و پرانتزها حذف شده ولی بخش دیگری همچنان باقی مانده است." این سخنان را سیدحسین نقوی حسینی، از نمایندگان حاضر در جلسه، به‌نقل از عراقچی بیان کرده بود.

مذاکره کننده ارشد کشورمان در ادامه سخنانش در کمیسیون امنیت ملی و روابط خارجی گفته بود: "بنابراین هنوز مذاکرات سختی داریم. تا اینجا حدود 20 صفحه تهیه شده که بعد از مقدمه، بخشی مربوط به فعالیت هسته‌ای و بخشی مربوط به لغو تحریم‌ها و بخشی هم جدول زمانی آن است. از دو روز آینده مجدداً کار روی متن را شروع می‌کنیم. البته در ضمائم هنوز مسائل اختلافی داریم". (بیشتر بخوانید)

در این میان، سنای آمریکا با تصویب طرح "قانون بازبینی توافق هسته‌ای ایران" یک گام دیگر بر نظارت به توافق احتمالی بین ایران و گروه 1+5 نزدیک‌تر شد، و آن را برای تصویب به مجلس نمایندگان آمریکا فرستاد. کاخ سفید پیشتر اعلام کرده است که اوباما نسخه کنونی این طرح را وتو نکرده و آن را خواهد پذیرفت.

بر اساس "قانون بازبینی توافق هسته‌ای ایران"،‌ نمایندگان آمریکا 30 روز از زمانی که اوباما توافق را به آنها ارائه می‌دهد (طی پنج روز پس از انعقاد توافقنامه) فرصت خواهند داشت تا درباره آن تصمیم‌گیری کرده و آن را پذیرفته یا رد کنند. (بیشتر بخوانید) "معاون وزیر امور خارجه کشورمان گفت که تنها اثر دخالت سنا، اجرای توافق را حدود 2 ماه به تأخیر می‌اندازد و اثر دیگری ندارد".

منبع: تسنیم