کد خبر 416160
تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۵

یک مقام آمریکایی اعلام کرد: با توجه به تشدید تنش ها در دریای چین جنوبی، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) سرگرم بررسی طرح هایی برای گشت زنی های نظامی در اطراف محل اجرای طرح های چین در مجمع الجزایر اسپراتلی است که پکن ادعای مالکیت بر آن دارد.

به گزارش مشرق، چین ماههاست که سرگرم احداث جزایر مصنوعی بر روی صخره های مرجانی در مجمع الجزایر اسپراتلی است. احداث باند فرود و دیگر تاسیسات نظامی احتمالی موجب نگرانی مقامات پنتاگون شده است. مقامات پنتاگون از درگیری شدن چین در بازی قدرت برای دستیابی به این آبراه راهبردی بیم دارند. از جمله نشانه های نگرانی آمریکایی ها سخنان فرمانده ناوگان نیروی دریایی آمریکا در اقیانوس آرام است که حتی چین را به احداث « دیواری بزرگ از شن» متهم کرده است.

چین مدعی است که حق هر گونه ساخت و ساز را در اراضی خود دارد، و جزایر مصنوعی که این کشور در حال ساخت آن است، در نهایت به عنوان پایگاههایی برای کاهش بلایای طبیعی، تحقیقات علمی و ایمنی ناوبری دریایی استفاده خواهد شد.

این تضمین های چین چیزی از نگرانی های آمریکا کم نکرده است و بنا بر اعلام یکی از مقامات ناشناس پنتاگون که با روزنامه وال استریت ژورنال گفتگو می کرد، آمریکا ممکن است به زودی تعدادی هواپیمای نظامی و کشتی نیروی دریایی را برای تقویت « آزادی ناوبری» در اطراف جزایر مورد مناقشه ارسال کند.

این مقام گفت: « ما مشغول بررسی نحوه تضمین آزادی ناوبری و تردد کشتی ها در منطقه ای هستیم که برای تجارت جهان از اهمیت برخوردار است. دیدگاه آمریکا و متحدانش درباره مقررات مربوط به مسیر تردد کشتی ها در دریای چین جنوبی با دیدگاه چین متفاوت است.»

درخواست بررسی طرح مزبور به طور مستقیم از سوی اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا مطرح شده است و هدف از آن برررسی گزینه های پیش روی پنتاگون برای ارسال تجهیزات نظامی و استقرار آنها در 12 مایلی جزایر مصنوعی است که چین در حال ساخت آن است.

واشنگتن همواره اقداماتی برای تقویت حضور خود در دریای چین جنوبی صورت داده است. هری هریس، فرمانده ناوگان نیروی دریایی آمریکا در اقیانوس آرام ماه مارس اعلام کرد نیروی دریایی کشورش 60 درصد ناوگان خود را تا سال 2020 به اقیانوس آرام منتقل خواهد کرد و همکاری های خود را با هند گسترش خواهد داد.

نیروی دریایی آمریکا همچنین به پرواز درآوردن پیشرفته ترین هواپیمای جاسوسی خود - the P-8A Poseidon - از فیلیپین را اوایل امسال تایید کرده است. آمریکا از طریق این هواپیما که مجهز به تسلیحات ضدزیردریایی و ضدسطح است، پیوسته منطقه دریای چین جنوبی را زیر نظر داشته است.

سنای آمریکا ماه مارس همچنین درخواست کرد این کشور راهبردی رمسی برای مقابله با نفوذ فزاینده چین در منطقه اتخاذ کند. ممکن است طرح های پنتاگون پاسخ به این درخواست سنا باشد.

کشور دیگری که خود را درگیر این موضوع کرده است، ژاپن است که هیچ گونه ادعای مالکلیت ارضی در منطقه ندارد. نیروی دریایی ژاپن همواره در برگزاری رزمایش مشترک با فیلیپین شرکت کرده است. این کشور همچنین اعلام کرده است ممکن است در گشت زنی های هوایی با آمریکا در منطقه مشارکت کند.

به گزارش اسپوتنیک، در حالی که چین ادعای مالکیت بر حدود 90 درصد دریای چین جنوبی را دارد، ویتنام، تایوان،فیلیپین، بروندی و مالزی نیز ادعای مالکیت بر بخش هایی از این دریا و بخش های مختلف مجمع الجزایر اسپراتلی را دارند.

سالانه محموله های تجاری به ارزش حدود پنج تریلیون دلار از دریای چین جنوبی عبور می کند.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما