به گزارش خبرنگار جنگ نرم مشرق، به نظر مي رسد که آمريکا مي خواهد کنترل اينترنت را صرفا در دست خود نگه دارد و از عمليات مقابله کشورهاي مخالف آمريکا دربرابر عمليات رواني اينترنتي آمريکا با ساخت نرم افزارهاي دور زدن فيلترينگ جلوگيري کند. اما اين نرم افزارها عواقب امنيتي براي کاربران خواهد داشت.
گزارش موسسه «خانه آزادي» نشان مي دهد که نرم افزارهاي دور زدن فيلترينگ اينترنتي، براي مقابله با فيلترينگ موثرند، اما اين نرم افزارها فاقد توانايي مقابله با پيامدهاي امنيتي استفاده از آن ها هستند.
کورمک کالانان، رئيس شرکت «Aconite Internet Solutions» و نويسنده اين گزارش گفته است: "دور زدن اينترنت به معناي امنيت نيست. امنيت، ناشناس ماندن و رعايت حريم خصوصي مهم هستند و بايد مورد توجه قرار گيرند. ما تاکيد مي کنيم که رعايت امنيت از جانب کاربران اينترنتي، بيش از استفاده از يک ابراز مقابله با سانسور است و بايد به يک شيوه زندگي بدل شود."
در اين گزارش که با بودجه وزارت امور خارجه دولت ايالات متحده تکميل شد، خاطرنشان شده است که اهميت رعايت امنيت براي کاربراني که اسناد و اطلاعات خود را از طريق اينترنت ارسال مي کنند، بيشتر از افرادي است که براي دسترسي و خواندن اطلاعات از اينترنت استفاده مي کنند.
رابرات گوئرا، مدير پروژه آزادي اينترنت در موسسه «خانه آزادي» مي گويد نرم افزاري که براي دور زدن اينترنت استفاده مي شود براي استفاده فعالان مناسب نيست.
گوئره مي گويد: " براي رواج استفاه از اين نرم افزارها بايد از آن ها سياست زدايي کرد. اين ابزارها براي دسترسي به تارنماهاي مسدود شده نيست، بلکه براي دسترسي به اطلاعاتي است که لزوماً خطرناک و تهديدآميز نيستند. دسترسي به کليپ هاي ويدئويي آموزش آشپزي در تارنماي يوتيوب در کشوري که اين تارنما را مسدود کرده، يک نمونه از اين موارد است."
گزارش خانه آزادي نشان مي دهد که نرم افزارهاي دور زدن فيلترينگ توانايي مقابله با پيامدهاي امنيتي آنها را ندارند و اطلاعات شخصي کاربران را محفوظ نگه نمي دارد.