وی با بیان اینکه ایجاد بسترهای لازم برای حضور جدی و واقعی بخش خصوصی در عرصه اقتصادی با جدیت در کشور دنبال میشود، تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر سهم بخش خصوصی در حوزه اقتصاد اینگونه نیست.
به گفته رئیس مجلس شورای اسلامی، عدم شکلگیر درست سیستم اقتصادی در کشور که در گذشته یک حالت نیمه سوسیالیستی داشت دلیل اصلی نرسیدن به اهداف در این حوزه بوده است.
لاریجانی با بیان اینکه سیاست اصل 44 در همین راستا تبیین و ابلاغ و قانون آن نیز اعلام شد، گفت: مشکل دوم کشور در حوزه ورود بخش خصوصی به اقتصاد کشور از عدم اجرایی شدن خوب اصل 44 بود.
وی گفت: واگذاری بخشهای دولتی در حوزه صنایع، معادن و غیره به بخش خصوصی در قالب این اصل آنگونه که باید اجرایی نشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تمام تلاش خود را برای رفع این مشکل و درست عمل کردن در مسیر باقیمانده را بکار خواهیم بست، خاطرنشان کرد: امیدواریم با اتخاذ ساز و کارهای درست بنگاهها اقتصادی زیرمجموعه بخش خصوص قرار گرفته و یک رقابت مطلوب شکل بگیرد.
لاریجانی مردمی کردن اقتصاد را یکی از مهمترین ماموریتها در اقتصاد مقاومتی و از تاکیدات رهبری عنوان کرد و گفت: اقتصاد کشور باید به سمت مردمی شدن حرکت و با یک عزم جدی بستر رفع مشکلات فراهم شود.
ایجاد همگرایی بین نخبگان در بخش اقتصادی و مجریان دولت
وی افزود: ایجاد همگرایی بین نخبگان در بخش اقتصادی و مجریان دولت باید فراهم شود، چرا که آینده کشور ایران در گروه توسعه و تقویت تولید داخلی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: زمینه توسعه و تقویت تولید را باید با توجه به ظرفیتها و شرایط هر منطقهای در کشور فراهم نمود و اعطای تسهیلات ویژه به مناطق کمتر توسعه یافته که قانون آن تصویب شده باید به صورت کامل مورد توجه و اجرایی شود.
لاریجانی افزود: تدوین قانون مستقل برای توجه ویژه به مناطق کمتر توسعه یافته را در دستور کار قرار خواهیم داد.
وی بر ایجاد یک همگرایی فکری بین نخبگان و مسئولان اجرایی کشور در حوزه توسعه اقتصادی تاکید کرد و بیان داشت: بدون شک یکی از شاخصههای مهم در عزت و اقتدار بیش از پیش کشور در عرصههای مختلف رونق و توسعه بیش از پیش تولید است.