وی گفت: استانداردسازی نیز که با اندازه شناسی، انطباق، ارزیابی، تایید صلاحیت و مدیریت کیفیت به دست می آید، حرکت در مسیر عمل صالح است که از پشتوانه حداکثری دانش و بالاترین انگیزه انسانی و الهی بهره می گیرد.
ابوترابی فرد با اشاره به اهمیت اندازه شناسی گفت: اندازه شناسی یکی از شاخص های تعیین کننده در ارزیابی میزان پیشرفت، دستیابی به دانش و مدیریت کشورها است و امروز علم اندازه شناسی حرف اول را در دنیا می زند.
نایب رئیس مجلس نهم افزود: امروز کشورها تلاش می کنند میزان بهره وری از زمان را به کمترین حد ممکن کاهش دهند زیرا این علم در بهره وری، قیمت تمام شده کالا و خدمات و دانش و فناوری نقشی کلیدی دارد و یکی از علل فاصله قدرت های اقتصادی جهان با سایر کشورها به علت فاصله زمانی کمتری است که برای شناخت دانش و تبدیل به فناوری و تجاری کردن آن صرف می کنند.
وی گفت: جایگاه ایران امروز در مقایسه با عمر کوتاه انقلاب نشان می دهد قدم های خوبی در تولید علم و دانش و فناوری برداشته که موفقیت در دانش هسته ای و حضور در جمع سه کشور نخست حوزه لیزر نمونه های آن است اما موفقیت در تجاری سازی دانش و فناوری به تلاش بیشتری نیاز دارد.
ایران در حوزه آمار با مشکلات جدی مواجه است
ابوترابی فرد مشکلات آماری را از معضلات اصلی در دستیابی به توسعه دانست و تاکید کرد: اگر در اندازه گیری به استانداردها نزدیک شده و جایگاه خوبی پیدا کنیم قطعا ایران گوی سبقت را از سایر کشورها می رباید.
وی نقش اندازه شناسی، استانداردسازی و تایید صلاحیت را در ارزیابی انطباق بسیار مهم خواند و تاکید کرد که تا رسیدن به جایگاه مناسب در اندازه شناسی فاصله زیادی داریم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اهمیت اندازه شناسی هنوز در کشور جای خود را نیافته است، گفت: اندازه شناسی باید به فرهنگ عمومی کشور مبدل شده و در رسانه ملی درباره آن گفت و گو شود.
وی یادآور شد: ثمره اندازه شناسی در تحقق عدالت اجتماعی نیز تاثیر گذار است و ظهور و بروز می یابد باید و در تار و پود کشور گسترده شود.
ابوترابی فرد وظایف سازمان استاندارد را خطیر دانست و گفت که با نظارت دقیق و استاندارد سازی در مسیر تحقق پنج وظیفه مهم سازمان و پیشرفت کشور گام بردارند.