کد خبر 419383
تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۷

وزیر خارجه نروژ در دیدار با نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی هشدار داد، به محض آنکه ایران و ۱+۵، توافق نهایی هسته‌ای را تا پایان ماه ژوئن امضا کنند، فشار بین‌المللی به این رژیم در خصوص موضوع فلسطین از سرگرفته می‌شود.

به گزارش مشرق، «بورگه برنده» وزیر خارجه نروژ در دیدار روز چهارشنبه (دیروز) با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی هشدار داد که فشارهای بین‌المللی به تل‌آویو بزودی از سر گرفته خواهد شد.

«برنده» این فشارها را به توافق هسته‌ای با ایران منوط کرد و گفت که هر زمان که ایران و 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) در پایان ماه ژوئن توافق نهایی هسته‌ای را امضا کنند، فشارهای بین‌المللی به رژیم صهیونیستی در خصوص موضوع فلسطین و راه‌حل دو دولتی از سرگرفته می‌شود.

یک دیپلمات نروژی به روزنامه اسرائیلی «هاآرتص» گفت که وزیر خارجه کشورش در دیدار با نتانیاهو چنین هشداری را مطرح کرده است.

نتانیاهو و برنده یک نشست طولانی غیرمعمول را در دفتر نخست‌وزیری اسرائیل در قدس برگزار کردند و این نشست حدود 90 دقیقه طول کشید.

برنده به نتانیاهو اعلام کرد، با توجه به ازسرگیری فشار بین‌المللی به اسرائیل در خصوص موضوع فلسطین بعد از امضای توافق نهایی هسته ای ایران و 1+5، تل‌آویو می‌بایست با طرح دیپلماتیک خود را ارائه کند.

این دیپلمات نروژی گفت: نتانیاهو پاسخ داده است که منظور شما را کامل و شفاف دریافت کردم.

برنده همچنین به نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گفته است، اگر می‌خواهد مذاکرات با فلسطینیان را از سر بگیرد، مجبور است دست‌کم یکی از سه شرطی را که «محمود عباس» رئیس‌ تشکیلات خودگردان فلسطین مطرح کرده است، بپذیرد.

شروطی که عباس 15 ماه مه در سخنرانی خود به مناسبت روز «نکبة» (سالروز فاجعه اشغال فلسطین) مطرح کرد، شامل این موارد است: «متوقف کردن ساخت و ساز در شهرک‌های فلسطینیان»، «آزاد کردن اسرای فلسطینی که قبل از امضای توافق اسلو در سال 1993 اسیر شده‌اند» و «مذاکرات مستمر بیش از یک‌سال به طول نیانجامد» و در پایان آن یک جدول زمانی برای پایان اشغال تعیین شود که این جدول زمانی دیرتر از پایان سال 2017 نباشد.

ماهیت فشار بین‌المللی بر اسرائیل

طبق این گزارش، یکی از مؤلفه‌های اصلی فشار بین‌المللی که برنده درباره آن هشدار داد، طرح «لوران فابیوس» وزیر خارجه فرانسه برای تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل است که قواعد و اصولی را برای پایان درگیری‌ صهیونیست‌ها و فلسطینیان معین می‌کند و یک جدول زمانی برای تکمیل مذاکرات (سازش) در خصوص توافق وضعیت نهایی مشخص می‌کند.

طبق گزارش روزنامه فرانسوی «فیگارو»، پیش‌نویس قطعنامه فرانسه خواستار ازسرگیری فوری مذاکرات بین اسرائیل و فلسطینیان و به نتیجه رساندن آن در یک توافق دائمی ظرف مدت 18 ماه است. اگر هیچ توافقی در این مدت معین صورت نگرفت، فرانسه، دولت فلسطینی را به رسمیت خواهد شناخت.

نتانیاهو روز چهارشنبه در آغاز نشست خود با «فدریکا موگرینی» نماینده عالیرتبه اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی گفت: من از این فرصت استفاده می‌کنم تا بر تعهد اسرائیل به صلح و تعهد خود به صلح تأکید کنم. ما خواستار صلحی هستیم که به درگیری‌ها برای یکبار و همیشه پایان دهد. موضع من تغییر نکرده است. من از راه‌حل یک دولتی حمایت نمی‌کنم. من به هیچ عنوان فکر نمی‌کنم که این راه‌حل باشد. من از نسخه دو کشور برای دو ملت یعنی یک دولت غیرنظامی فلسطینی که دولت یهودی را به رسمیت بشناسد، حمایت می‌کنم.

وی در ادامه افزود که اسرائیل گام‌های عملی مختلفی برای بهبود زندگی فلسطینیان در ماههای اخیر صورت داده است و در آینده نیز به چنین کاری ادامه می‌دهد.

اخیرا نیز رسانه‌های صهیونیستی گزارش کردند که اختلافات میان فرانسه و تل‌آویو اخیرا شدت یافته به نحوی که سفر اخیر یک هیأت فرانسوی به قدس اشغالی به درگیری لفظی انجامید (جزئیات بیشتر).

منبع: فارس