کد خبر 419417
تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۳

رئیس شورای المپیک آسیا گفت: ما اینجا (تهران) حضور پیدا کردیم تا به ایران قوت قلب بدهیم و حمایت‌مان از این کشور را اعلام کنیم.

به گزارش مشرق، نشست خبری شیخ احمد فهد الصباح رئیس شورای المپیک آسیا ظهر امروز (پنجشنبه) در هتل آزادی تهران برگزار شد.

وی در ابتدای نشست خبری خود اظهار داشت: به سبب تاخیرم جهت حضور در این نشست خبری عذرخواهی می‌کنم. حقیقتش این است که نشست کمی طولانی شد و به محض اتمام نزد شما آمدم. خیلی خوشحالم که نزد شما هستم اجازه دهید در ابتدای کار از طرف خودم و دوستانم در شورای المپیک آسیا از ایران و به خصوص شهر تهران تشکر کنم که از ما به گرمی استقبال کردند و زمینه را برای حضور اعضا فراهم ساختند.

رئیس شورای المپیک آسیا ادامه داد: می‌خواهم از رئیس جمهور محترم ایران و رئیس کمیته ملی المپیک این کشور تشکر و قدردانی کنم. خیلی خوشحال هستم که پس از چندین سال به تهران برگشتم. خیلی وقت بود که به اینجا نیامده بودم اما حالا که در اینجا هستم از این حضور خوشحالم.

شیخ احمد گفت: ایران نقش دیرینه‌ای در کمیته بین‌المللی المپیک و المپیک داشته است و امیدوارم شاهد اتفاقات ورزشی خوبی در ایران باشیم. ما اینجا حضور پیدا کردیم که به ایران قوت قلب بدهیم. ایران را حمایت و این حمایت را اعلام کنیم تا خودش را در عرصه‌های بین‌المللی نشان دهد.

وی افزود: اعتقاد داریم که این حرکت اقدامی است که باعث قوت گرفتن ایران در عرصه‌های بین‌المللی می‌شود.

رئیس شورای المپیک آسیا در تشریح نشست صبح  امروز شورای المپیک آسیا تاکید کرد: در جلسه امروز ما بحث تقویم ورزشی آسیا را مورد بررسی قرار دادیم. وضعیت برگزاری بازی‌های آسیایی جاکارتای اندونزی و بازی‌های زمستانی ژاپن را مورد بررسی قرار دادیم. تمام این موارد توسط هیئت اجرایی تأیید شد.

شیخ احمد بیان کرد: در خصوص بازی‌های ساحلی ویتنام بحث کردیم و این برنامه در جلسه مورد تأیید قرار گرفت. همچنین بازی‌های داخل سالن ترکمنستان را که بازی‌های بسیار مهمی است را مورد بررسی قرار دادیم. اهمیت این بازی‌های در جایی است که دو قاره آسیا و اقیانوسیه در کنار هم قرار می‌گیرند و این بدان معنی است که 62 عضو کمیته در کنار هم حضور خواهند داشت. برگزاری این بازی‌ها تایید شده است و در سال 2017 و 2018 برگزار خواهد شد.

رئیس شورای المپیک آسیا تاکید کرد: تنها بازی‌هایی که در موردش تصمیم نگرفتیم، بازی‌های سریلانکا بود که به سبب مشکلی که با دولت آنها داریم برگزاری این بازی‌ها لغو شد.

شیخ احمد خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات مهم بحث امروز جریان ضددوپینگ در آسیا بود. یکی از بازیکنان چین متاسفانه آزمایش دوپینگش در بازی‌های آسیایی مثبت اعلام شد و در دادگاه حکمیت ورزشی تصمیم گرفته شد تا از حضور آنها پیشگیری صورت گیرد. همچنین امروز تصمیم گرفتیم مدال طلای شناگر کره جنوبی را که او هم تست دوپینگش مثبت اعلام شده بود پس بگیریم به همین دلیل 6 طلای کره جنوبی گرفته می‌شود.

وی افزود: از بین 1600 تست گرفته شده در بازی‌های آسیایی تنها 7 مورد آن مثبت بوده است که این یک رکورد فوق‌العاده برای بازی‌های آسیایی قلمداد می‌شود. خواستم به صورت مختصر تصمیماتی که امروز اتخاذ شد را برای شما یادآور شوم و در پایان این بخش از صحبت‌هایم باید بگویم خیلی خوشحالم که ایران میزبان بازی‌های غرب آسیا در کیش شده است.

پس از اتمام صحبت‌های شیخ احمد، در این بخش میثم زمان‌آبادی دبیر کل انجمن ورزشی‌نویسان ایران صحبت‌هایی را مطرح کرد. سپس شیخ‌احمد خاطرنشان کرد: همکاری‌های نزدیکی را با خانم فائزه هاشمی رفسنجانی درباره بازی‌های آسیایی انجام دادیم و یک مراسم بازگشایی خوبی برگزار شد. ایران در زمینه فوتبال در آسیای مرکزی قدرت بزرگی است، همچنین اولین بار است که هندبال ایران در جهان حضور پیدا می‌کند. فعالیت‌های خوبی در ایران صورت گرفته و همیشه با ایران بحث نزدیک و همکاری نزدیکی داشته‌ایم.

وی ادامه داد:‌ در زمینه بحث مالی و بودجه‌های مالی هیچ محدودیتی وجود ندارد. تنها کافی است که کمیته ملی المپیک ایران از ما درخواستی داشته باشد. هر رقمی را که در هر زمینه‌ای از ما درخواست کنند، استقبال می‌کنیم.

رئیس شورای المپیک آسیا خاطرنشان کرد: از آقای چارلز مسئول رسانه‌ای شورای المپیک آسیا درخواست می‌کنم که در زمینه رسانه‌ای تعامل زیادی با ایران داشته باشد. چندی پیش ما یک دوره رسانه‌ای را در ماکائو برگزار کردیم و در این مورد پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهم که چنین دوره‌ای در ایران هم برگزار شود که رسانه‌های ایران آموزش دیده و در این زمینه کمک حال کمیته ملی ایران و شورای المپیک آسیا شوند.

شیخ‌ احمد در پاسخ به این پرسش که انگیزه شما برای برگزاری این نشست در ایران و قبول چنین دعوتی چه بوده است، گفت: خیلی خیلی خوشحالم که قوانین ورزشی ایران تغییر پیدا کرده و این قوانین شبیه به قوانین ورزشی جهان و کمیته بین‌المللی المپیک شده است. اگر یادتان باشد سال گذشته مشکلاتی بین وزارت ورزش ایران و کمیته ملی المپیک ایران وجود داشت. فکر می‌کنم در حال حاضر یک محیط آرام و دلنشین وجود دارد. قوانین جاری طبق استاندارهای بین‌الملل و جهانی است. اولین بار است که می‌بینم کمیته ملی المپیک ایران و وزارت ورزش ایران با هم تعاملی نزدیک دارند. این بدان معناست که دولت تغییرات را پذیرفته و قوانین را قبول دارد .

وی گفت: امروز با معاون اول رئیس جمهور ایران ملاقات دارم و قطعا در دیدار با او پیام تشکر خود را به این سبب می‌رسانم که اقدامات رخداده در ورزش ایران بسیار مثبت بوده است. البته فکر نکنید که این موضوع فقط برای ایران بوده است در پاکستان و هندوستان هم چنین مسائلی رخ داده بود اما کار اصلی ما این است که برای تفاهم تلاش کنیم.

خبرنگاری پرسید پیش از این تلاش‌هایی از سوی شخص شما برای بحث حجاب بانوان و حضور آنها با حجاب در میادین بین‌المللی مطرح شد. شورا ی المپیک آسیا و انجمن کمیته‌های ملی  المپیک پیگیر این موضوع بودند اما برخی مراجع قضایی با آن مخالفت می‌کردند. حالا شرایط چگونه است و آیا شورای المپیک همچنان بر این موضوع پافشاری دارد یا نه، گفت: ما این حرکت حمایت‌گرایانه خود را با خانم فائز هاشمی انجام دادیم که بستر مناسبی را برای ورزشکاران زن فراهم کنیم. این شروع آن بود اما پس از 22 سال بسیار خوشحالم که فعالیت‌های خانم‌ها با حجاب در رقابت های مختلف را می‌بینم آنها نه تنها حضور دارند بلکه می‌توانند مدال بگیرند. احساس می‌کنم کار درستی است که این اقدام را در عرصه‌های مختلف انجام و مطرح کردیم با هر فدراسیون بین‌المللی این مسئله را پیگیری می‌کنم فوتبال، هندبال، والیبال و حتی در شنا هم این موضوع پذیرفته و انجام شده است فقط تنها مشکل ما بسکتبال بود که خوشبختانه آن هم رفع شده است و برای اولین بار بازی‌های آزمایشی بسکتبال را با حجاب در یک رقابت کوچک و سطح باشگاهی انجام خواهیم داد که اگر موفقیت‌آمیز بود آن را در سطح آسیا مطرح خواهیم کرد. وقتی ما در مورد حجاب صحبت می‌کنیم صحبت‌مان در مورد دین نیست. صحبت ما درباره سنت است. تمام عکس‌هایی که از ادیان مختلف در طی زمان و سالیان بسیار دور وجود دارد محجبه است و این تعیین می‌کند که حجاب هم دین است و هم سنت. ما اطمینان داریم آنها این موضوع را می‌پذیرند و از ما حمایت می‌کنند.

وی در مورد بحث کرسی بین‌المللی ایران و اینکه چه حمایت‌هایی از کشورمان در راستای کسب کرسی مجدد IOC منبری با توجه به جایگاهی که ایران در آسیا و المپیک دارد می‌کنید، گفت: ایران سالیانی پیش توسط آقای هاشمی‌تبار در کمیته بین‌المللی المپیک کرسی داشت آن زمان ما او را حمایت می کردیم و هاشمی تبار جزئی از کمیته بین‌المللی المپیک بود اما او جایگاه خود را در کمیته ملی المپیک ایران از دست داد و این از دست دادن جایگاه به معنای از دست دادن کرسی بین‌المللی او بود.

شیخ احمد افزود: فقط 15 عضو در کل کمیته بین‌المللی المپیک وجود دارند که مخصوص نمایندگان کمیته‌های ملی المپیک هر کشور است. هیچ‌کس نمی‌گوید که ایران نباید در کمیته ملی المپیک کرسی داشته باشد فکر می‌کنم ایران در چند سال آینده جایگاه خود را دوباره دست یابد تعداد کرسی‌های آسیا از دست رفته است و امیدوارم کشورهای آسیایی سهم بیشتری در IOS داشته باشند که مطمئنا ایران یکی از اولویت‌های ماست.