کد خبر 420407
تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۱

با تبلیغات وسیع، برخی نهاد های اجتماعی مانند بازار و مدرسه را با سر و صدای فراوان در «خرمشهر» افتتاح شد تا از عادی بودن اوضاع در این شهر خبر بدهد.

به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق، بندر «خرمشهر» روز 4 آبان 1359 شمسی به طور کامل به اشغال «ارتش صدام» در آمد (به غیر از نواری کوچک در آن سوی «کارون»). رژیم بعثی صدام، خرمشهرِ اشغالی را «محمره» نام گذاشت و آن را یکی از شهرهای استانِ «بصره» اعلام کرد. رزمنده گانی که 18 ماه بعد، وارد شهر شدند، با منظره‌ای بسیار رقت بار و تاسفبرانگیز روبرو شدند. شهر تقریبا به طور کامل ویران شده و جز چند ساختمان پراکنده، هیچ بنایی برپا نمانده بود. اما اشغال‌گران طی ماه های قبل، با تبلیغات وسیع، برخی نهاد های اجتماعی مانند بازار و مدرسه را با سر و صدای فراوان در «خرمشهر» افتتاح نمودند تا از عادی بودن اوضاع در این شهر تحت حاکمیت بغداد خبر بدهد. این تبلیغات در حالی انجام می گرفت که «خرمشهر» کاملا فاقد سکنه بود.

تصویری که پیش رو دارید، روز سوم خرداد 1361 شمسی، توسط بسیجی هنرمند «مهرزاد ارشدی» به ثبت رسیده است. رزمنده گان فاتح، پس از ورود به شهر، در «بازار میوه و تره بار خرمشهر» به محو آثار به جامانده از بعثیان مشغول می شوند. این بازار یکی از همان مکان هایی بود که مزدورانِ صدام، با بازسازی قسمتی از آن، عملیات روانی خود را برای تثبیت اشغال شهر دنبال می کرد.

بر روی تابلویی که بسیجیان در حال اسقاط آن هستند نوشته شده:
بازار اصلی میوه و تره بار /بصره
فروش گاه عمومی «خرمشهر»
میوه، سبزی جات، مرغ و ماهی