دولت یازدهم هوشمندانه تمام تخم مرغ های خود را در سبد مذاکرات هسته ای نگذارد. چرا که تکیه بیش از حد به مذاکرات فشارهای داخلی و خارجی را بردولت بیشتر می کند

به گزارش مشرق، فشار بر دولت یازدهم بر سر پرونده هسته ای بیشتر شده است. این را هر فعال سیاسی بیشتر درک می کند. شاید اگر دولت یازدهم تمام تخم مرغ هایش را سبد هسته ای نمی گذاشت بهتر بود. به هر حال برای بخش اعظمی از جامعه ایرانی، معیشت، اقتصاد وتحول سیاست داخلی هم مهم است. دکتر محمد جواد حق شناس می گوید« دولت یازدهم هوشمندانه تمام تخم مرغ های خود را در سبد مذاکرات هسته ای نگذارد. چرا که تکیه بیش از حد به مذاکرات فشارهای داخلی و خارجی را بردولت بیشتر می کند. باید بدانیم مذاکرات هسته ای در خارج از ایران مخالفانی از جنس رژیم صهیونیستی، سلفی گرایان عربستان سعودی، دولت نو عثمانی گرای اردوغان و نگاه های سودجویانه کشورهای چین و روسیه را دارد. از سوی دیگر در داخل رقابت های جناحی و سیاسی باعث شده است فشار بر دولت این روزها بیشتر از گذشته شود. اگر دولت به دیگر حوزه ها مانند اقتصاد و معیشت مردم و سیاست داخلی توجه کند شاید فشار بر وی کاهش پیدا کند» مشروح گفت و گوی دکتر محمد جواد حق شناس با پایگاه خبری و تحلیلی ندای ایرانیان در ذیل آمده است:
 
ظاهرا فشار بر دولت یازدهم بر سر پرونده هسته ای بیشتر شده است . این وضعیت به چه معنا است؟ آیا بهتر نبود دولت یازدهم تمرکز اشرا بر مسائل گوناگون داخلی هم می گذاشت؟
 
با توجه به اینکه پرونده هسته ای ایران از شورای عالی امنیت ملی به وزارت خارجه منتقل شده است آقای ظریف و همکاران شان اکثر وقت خودشان را صرف این پرونده کرده اند؛ به هر حال پرونده هسته ای ایران پرونده ساده ای نیست. به دلیل حساسیتی که این پرونده در مسائل عمومی کشور اعم از مسائل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دارای تاثیرات و بازتاب های مختلف خودش بوده است بی تردید دولت را هم تحت تاثیر قرار داده است. به هر حال مسائل سیاست داخلی و اقتصادی برای جامعه ایران مهم می باشد؛ دولت یازدهم نباید مسائل کلان سیاست داخلی را به حال خود رها کند.باید توجه داشت که نتیجه گرفتن در مسئله هسته ای تنها بخشی از خواسته های مردم است. بهبود اقتصادی و سیاست داخلی بخش دیگری از خواسته های مردم است.
 
ظاهرا دولت معتقد است اگر مذاکرات به سر انجام برسد بخش زیادی از مشکلات داخلی و اقتصادی حل می شود؟
 
خیر به هیچ وجه این گونه نیست. بخش اعظمی از مشکلات اقتصادی ما ساختاری است که باید در خصوص آن بحث شود و از طرف دیگر بخش اعظمی از مسائل و مشکلات سیاست داخلی با عملکرد دولت در حوزه های مختلف ارتباط دارد. همه چیز را به مسائل و مذاکرات هسته ای مرتبط دانستن برداشت درستی از فضای جامعه به ما نمی دهد.
 
 اکنون مانع جدی به نتیجه رسیدن مذاکرات را چه می بینید؟
 
شاید اگر وزارت خارجه بخشی از وقت اش را صرف بهبود رابطه با کشورهای عرب همسایه می کرد امروز کم تر شاهد مانع تراشی های متعدد عربستان سعودی بر سر حل پرونده هسته ای ایران می بودیم. بنابراین بخشی از سنگ اندازی ها علیه پرونده هسته ای ایران قابلیت مدیریت را داشت. هر چند نقش منفی و تلاش های رژیم صهیونیستی را نمی توان نادیده گرفت.
 
تا چه حد احتمال می دهید که گفت و گوهای هسته ای به نتیجه برسد؟
 
مثلث اوباما، بایدن و کری علاقه مند به مذاکرات هسته ای و حصول نتیجه از آن هستند. به یقین این وضعیت در دولت های پیشین،اصلا وجود نداشته است. نوع نگاه دولتمردان فعلی آمریکا به ایران؛ برای ما یک شانس بزرگ است که باید از آن بهره ببریم. از سوی دیگر وجود دولتی در ایران که حل مسئله هسته ای در صدر فعالیت های خود قرار داده است برای آمریکا یک شانس بزرگ محسوب می شود و شاید بهتر بتوان گفت فرصتی است که شاید بتوان گفت دیگر فراهم نمی شود. دو طرف اگر بخواهند هوشمندانه عمل کنند توافق تا 11 تیرماه کاملا در دسترس است.
 
اظهارات منتشر شده مبنی بر بازرسی های گسترده از تاسیسات نظامی ایران مذاکرات را تحت تاثیر قرار نداده است؟
 
نمی تواند تاثیر گذار نباشد اما هیچ گاه جهت مذاکرات را تغییر نخواهد داد. من فکر می کنم توافق هسته ای قابل دستیابی است اما لازم است دولت یازدهم هوشمندانه تمام تخم مرغ های خود را در سبد مذاکرات هسته ای نگذارد. چرا که تکیه بیش از حد به مذاکرات فشارهای داخلی و خارجی را بردولت بیشتر می کند. باید بدانیم مذاکرات هسته ای در خارج از ایران مخالفانی از جنس رژیم صهیونیستی، سلفی گرایان عربستان سعودی، دولت نو عثمانی گرای اردوغان و نگاه های سودجویانه کشورهای چین و روسیه را دارد. از سوی دیگر در داخل رقابت های جناحی و سیاسی باعث شده است فشار بر دولت این روزها بیشتر از گذشته شود. اگر دولت به دیگر حوزه ها مانند اقتصاد و معیشت مردم و سیاست داخلی توجه کند شاید فشار بر وی کاهش پیدا کند. به هر حال دولت می تواند با کمک گرفتن از مردم، بخش اعظمی از مشکلات را حل کند.

منبع: ندای ایرانیان