استاد حوزه علمیه قم گفت: به مسئولانی که به دیدار می‌آیند توصیه کرده‌ام به جان کری بگویید اگر قدتان بلند است برای این اساس است که بر روی ۷۰ میلیون قبر کشته‌های دو جنگ جهانی ایستاده‌اید.

 به گزارش مشرق، آیت‌الله عبدالله جوادی‌آملی در دومین اجلاسیه اساتید رشته‌های تخصصی حوزه علمیه قم که در سالن همایش‌های مدرسه علمیه دارالشفاء برگزار شد با بیان اینکه عدالت زمانی تحقق می‌یابد که در مسیر علم و عدل گام برداریم اظهار کرد: البته باید دانست که از علما و عقلا کاری بر نمی‌آید، آنچه جهان را دگرگون می‌کند و در قرآن ذکر شده اینکه قوم عاقل یعنی قائم به عقل و امت عالم یعنی قائم به علم است که می‌تواند به هدف برسد.

وی افزود: قرآن همه ما را به عدل دعوت کرده ولی مشکلات از سوی عادل حل نمی‌شوند بلکه قائم به قسط می‌تواند چنین کاری را انجام دهد.

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه در بحث قضاوت نیز قوام به قسط و عدالت توان اجرایی کردن امور را دارد گفت: آنچه لازم است بدانید اینکه روحانیون و طلاب رشته‌های تخصصی، سربازان اصلی و کادر سازمانی امام عصر (عج) به شمار می‌روند.

وی ادامه داد: فروعات فقهی از مبانی خاصی اخذ می‌شوند که شامل دلایلی همچون حجیت خبر واحد و استصحاب هستند ولی باید بدانیم این مبانی خود برگرفته از منابع وحی و الهام از قرآنند بنابراین باید از منبع، مبنا را گرفت و از مبنا نیز به استنباط فروع پرداخت هرچند در دنیای امروز، سخنان عاقلانه و عالمانه نمی‌گویند و سازمان‌های بین‌المللی بر اساس آنچه خود منبع و مبنا گرفته‌اند عمل می‌کنند بنابراین منقطع‌الاول و منقطع‌الآخر محسوب می‌شوند.

آیت‌الله جوادی‌آملی با اشاره به مفاهیمی همچون استقلال، امنیت، آزادی، امانت، محیط زیست و زندگی مسالمت‌آمیز در جهان امروز از مبانی و منابع انسانی گرفته‌ شده‌اند نه وحیانی خاطرنشان کرد: دنیای غرب عدل را بر اساس اومانیسم خودساخته معنا می‌کند و به جای اینکه مقام خلیفة‌اللهی انسان را مورد تاکید قرار دهد، خود بشر را به عنوان رأس در نظر می‌گیرد.

مفسر قرآن کریم مرگ را از نظر فلسفه مادی‌گرای غربی، پایان زندگی انسان دانست و تصریح کرد: غرب اومانیستی بر این باور است که جای اشخاص و افعال را خودش مشخص می‌کند و به جای اینکه بگوید انسان خلیفة‌الله است خودش ملاک عمل قرار می‌گیرد و به دیگر بیان، انسان را جایگزین الله می‌داند.

وی با بیان اینکه تمام اصول و روابط بین‌الملل در محدوده تولد تا مرگ انسان تدوین شده‌اند گفت: این بر خلاف سیره و روش انبیای الهی است که به رسالت برگزیده شدند تا به امت‌ها بگویند مبانی باید از منبع گرفته شوند و منبع حرف کسی است که ساختار عالم را با نظم آفریده و خلقتی زیبا به وجود آورده است.

آیت‌الله جوادی‌آملی با تاکید بر اینکه متخصصان حوزوی باید منابع را به خوبی بشناسند و مبانی صحیح را از آنها استخراج کنند خاطرنشان کرد: در توصیفی رسا می‌توان گفت طلاب رشته‌های تخصصی کوره‌های تولیدکننده شمش طلا هستند نه انگشترساز و جواهرساز و به عبارتی باید منابع و مبانی را تولید کنند و در اختیار دیگران قرار دهند.

استاد برجسته حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود به فتوای تحریم ساخت سلاح هسته‌ای از سوی رهبر معظم انقلاب و مراجع تقلید اشاره کرد و افزود: خداوند به داوود فن آهنگری آموخت نه برای اینکه شمشیر و سلاح بسازد و جان مردم را بگیرد بلکه زره تولید کند و به دفاع بپردازد، فتوای حرمت سلاح اتمی از اینگونه مبانی نشأت گرفته است.

وی ادامه داد: بارها به مسئولانی که به دیدار می‌آیند توصیه کرده‌ام به جان کری بگویید اگر قدتان بلند است برای اینکه بر روی ۷۰ میلیون قبر کشته‌های دو جنگ جهانی ایستاده‌اید، شما راهزنی و غارت‌گری کرده‌اید و امروز بالا آمده‌اید وگرنه فرهنگ و تمدنی نداشتید بلکه دانشمندان ایرانی و غیر ایرانی را جذب کرده‌اید و امروز قدتان بلند است.

آیت‌الله جوادی‌آملی عنوان کرد: قائمان به علم و عدل این توان را دارند که مشکلات مملکت را حل کنند و امام راحل چنین ویژگی‌هایی داشت و برخی شاگردانش نیز همین‌گونه‌ هستند که می‌توانند در روزهای خطر، راه صحیح را نشان دهند.

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه امروز دنیای غرب، نان خلافت‌اللهی را می‌خورد و حرف اومانیستی می‌زند گفت: وقتی در غدیر را بستند و سقیفه را گشودند در حقیقت عقل را به روی مردم بستند و سپس کار به جایی رسید که حضرت علی(ع) را در حد قاریان قرآن قرار دادند، علما القا کردند هیچ نمی‌فهمند و سپس این اندیشه را رواج دادند که بشر، حسن و قبح عقلی را درک نمی‌کند.

منبع: فارس