سال 1365 در جریان عملیات کربلای 5 و در آزاد سازی منطقه بوارین دو گلوله توپ به محل استقرار ما اصابت کرد که در نتیجه آن سه نفر از همرزمانم بلافاصله شهید شدند، پای من نیز قطع و شکمم پاره شد. در این شرایط فقط 1 دقیقه به هوش بودم و در این یک دقیقه با خودم می گفتم اگر من زنده بمانم با این وضعیت دیگر نمی توانم کوهنوردی کنم و افسوس می خوردم...

گروه جهاد و مقاومت مشرق - مراسم تجلیل از داود عامری، عکاس پیشکسوت دفاع مقدس و جانباز 70 درصد روز دوشنبه در خبرگزاری حیات با حضور خبرنگاران رسانه های گروهی برگزار شد.

محمد اسفندیاری، سرپرست روابط عمومی بنیاد شهید ضمن تشکر از حضور این جانباز هنرمند و سرافراز از دعوت هفتگی مفاخر دفاع مقدس توسط خبرگزاری حیات خبر داد.

آقای عامری در سخنان ابتدایی خود درباره فعالیت های انقلابی اش گفت: "متولد سال 1342 در گرگان هستم. پدر و برادرم همواره در برنامه های انقلابی گرگان فعال بودند و من نیز از همان دوران نوجوانی فعالیت انقلابی ام را با دیوار نویسی و شعار نویسی آغاز کردم. با آغاز جنگ تحمیلی پدر و برادرم به جبهه شتافتند. پدرم به مدت 18 ماه در جبهه بود و 3 بار مجروح شد. پس از آن ها، من در سال 62 عازم جبهه شدم. بعد از مجروحیت و قطع پا، دوباره عازم جبهه شدم و تا آخر جنگ به مدت 70 ماه در جبهه به عنوان نیروی داوطلب بسیجی حضور داشتم و در رده های مختلف از نیروی ساده تیربارچی تا فرماندهی توپخانه خدمت کردم."

داود عامری که ازجمله کوهنوردان برجسته کشورمان است، درباره این ورزش خاطرنشان کرد: "بنده به فضل الهی 21 بار قله دماوند را فتح کرده ام که 20 بار آن پس از قطع پایم محقق شده است. به همراه تیم ملی کوهنوردی جانبازان 21 بار قله سبلان، 18 بار قله سبلان و 19 بار قله تفتان را فتح کردیم. قله کلیمانجارو در تانزانیا را نیز به همراه همین تیم فتح کردیم."

وی درباره هنر عکاسی دفاع مقدس و موفقیت هایش در این حوزه اظهار کرد: "اولین دوربین عکاسی ام را با دریافت 300 هزار تومان وام از بنیاد جانبازان سابق، در سال 62 خریداری کردم و امروز با دوربین دیجیتال عکاسی می کنم. در کشور های مختلف جهان نمایشگاه عکس از توانایی های جانبازان و خانواده های شهدا برگزار کرده ام و در جشنواره های کشورهای مختلف از جمله ژاپن، عامریکا، بلژیک، هلند، تایوان، هند و ... به عناوین متعددی دست یافتم."

این جانباز سرافراز اضافه کرد: "در دوران دفاع مقدس، هنر عکاسی مانند امروز برایم از اهمیت برخوردار نبود و بیشتر کاربرد نظامی آن را مد نظر قرار می دادم. اما امروز به بعد اجتماعی عکاسی دفاع مقدس بیش از گذشته واقف هستم. پس از جنگ موضوعات مرتبط با دفاع مقدس یعنی خانواده های شهدا، مزار شهدا و جانبازان حوزه عکاسی من بوده است. در عکس های من همواره توانمندی های جانبازان و شادی و نشاط خانواده های شهدا به تصویر کشیده شده است، زیرا به عنوان یک جانباز همواره خودم را توانمند دیده ام و زمانی هم که قله های متعدد را فتح می کردیم همیشه جمله "جانباز ناتوان نیست" را روی دست می گرفتیم. هر چند متاسفانه امروز تیم کوهنوردی تعطیل شده است. در کشورهای خارجی از عکس های جانبازان بسیار استقبال می شود و شادابی و نشاط آن ها و فتح قله های مرتفع برای بازدید کنندگان بسیار جذاب است."

داود عامری درباره نحوه جانباز شدنش گفت: "بهمن ماه سال 1365 در جریان عملیات کربلای 5 و در آزاد سازی منطقه بوارین دو گلوله توپ به محل استقرار ما اصابت کرد که در نتیجه آن سه نفر از همرزمانم بلافاصله شهید شدند، پای من نیز قطع و شکمم پاره شد. در این شرایط فقط 1 دقیقه به هوش بودم و در این یک دقیقه با خودم می گفتم اگر من زنده بمانم با این وضعیت دیگر نمی توانم کوهنوردی کنم و افسوس می خوردم. در دوره قبل از مجروحیت هر وقت مرخصی می گرفتم، بلافاصله راهی کوه می شدم چون می ترسیدم اگر جانباز شوم دیگر نتوانم کوهنوردی کنم. عکاسی در شب از ستاره ها را بسیار دوست دارم. عکاسی از ستاره ها من را یاد فرمایشات حضرت امام (ره) در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری شهید رجایی می اندازند که فرمودند کره زمین بخش کوچکی از کهکشان راه شیری است و ایران بخش کوچکی از کره زمین، پس مغرور نشوید و در برابر قدرت خدا خاضع و خاشع باشید. من با کوهنوردی به عظمت خداوند پی می برم."

آقای عامری در پایان گفت: "دوربین برای من مثل قلم است. با توجه به این که در فضای هنری کشور خلاء عکاسی رئال احساس نمی شود، فضای غیر رئال و بازسازی شده را برگزیده ام. در حال حاضر در یک پروژه مشغول عکاسی از پدران و مادران شهدا در گرگان هستیم."

در این مراسم لوح تقدیر و یادبودی از طرف حجت الاسلام والمسلمین شهیدی محلاتی به آقای عامری تقدیم شد.
*شهید نیوز