وزير ارشاد در خصوص احتمال کوچ نمايشگاه بين‌المللي کتاب به باغ کتاب تهران گفت: داشتن محلي دائمي براي نمايشگاه همواره دغدغه بوده و است که بايد آن را پيگيري کنيم.

به گزارش مشرق به نقل از ايرنا، بهمن دري روز سه شنبه در نشست رسانه اي بيست و چهارمين نمايشگاه بين المللي کتاب تهران که با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار شد؛ درمورد صدور مجوز چاپ کتاب در ارشاد گفت: بعضي‌ها تصور مي‌کند که به يک دانشنامه 18 جلدي بايد يک روزه مجوز داده شود، که اين امر صحيح نيست.
وي با بيان اينکه بيش از 90 درصد کتابها يک يا دو روزه مجوز مي‌گيرند، افزود: صدور مجوز به کتاب هايي که يک يا دو مورد اصلاحيه دارند در اسرع وقت صورت مي گيرد.
به گفته دري، پس از نمايشگاه کتاب به 50 تا 60 درصد آثاري که به اصلاحيه کوچکي نياز دارند يا موسوم به مشروط هستند، در زمان کوتاهي مجوز داده مي شود.
وي تاکيد کرد:‌ در مقابل 70 هزار مجوزي که ما صادر مي کنيم تعداد کتابهايي که مجوز نمي گيرند بسيار کم است .
سيد محمد حسيني وزير فرهنگ ارشاد نيز در پاسخ به سوالي مبني بر محقق نشدن وعده صدور يک روزه مجوز چاپ کتاب گفت: قرار نيست همه کتابها يک روزه مجوز بگيرند برخي آثار داراي حجم بيشتري هستند که بايد زمان بيشتري براي بررسي آن صرف کرد.
وي افزود: بناي ما بر اين است که تعداد کساني که کتابها را بررسي مي‌کنند، بيشتر شود تا در صدور مجوز با تاخير روبه رو نشويم.
حسيني اضافه کرد: از رسانه ها مي خواهيم اخبار را صحيح انعکاس دهند وقتي مي گويم يک روزه مجوز صادر مي شود معناي آن اين نيست که همه کتابها يک روزه مجوز مي گيرند ، مثلا به کتابهاي درسي و آموزشي بلافاصله مجوز داده مي شود اما آثار با حجم بيشتر بايد به دقت ارزيابي شوند.

* واگذاري سازمان چاپ و انتشارات به اوقاف
‌حسيني در پاسخ به سوال خبرنگاري درمورد واگذاري سازمان چاپ و انتشارات به اوقاف گفت: اين واگذاري موضوع جديدي نيست و به زمان وزير سابق ارشاد بر مي گردد، سازمان چاپ و انتشارات داراي بدهي بود و چون دولت تصدي گري را کاهش مي داد، تلاش کرد آن را به سازماني ديگر واگذار کند، پس از چند سال بخش حقوقي مجلس شوراي اسلامي ايراد گرفته است و يقينا دفتر حقوقي رياست جمهوري به اين موضوع رسيدگي خواهد کرد.

* هر کتابي از ناشران خريداري نمي شود
وي در مورد معيارهاي وزارت ارشاد براي خريد کتاب از ناشران گفت: خريد کتاب هدفمند است، کتابها بايد حداقل‌ها را دارا باشند و ما نمي‌توانيم هر کتابي را از ناشران بخريم.
حسيني اظهار داشت : اگر کتابي با ارزشهاي اخلاقي ما و جامعه منافات داشته باشد به آنها مجوز نخواهيم داد.

* حج نبايد گرفتار مسائل سياسي شود
حسيني در مورد توقف صدور ويزاي عمره گفت: چندي پيش تجمعي جلوي کنسولگري عربستان در مشهد صورت گرفت که وقفه‌اي در صدور ويزاي عمره ايجاد کرد در حال حاضر اين مشکل رفع شده و ما اميدواريم صدور ويزاي عمره متوقف نشود.
حسيني عنوان کرد :عمره مربوط به تمام جهان اسلام است، نبايد اين موضوع گرفتار مسائل سياسي شود و مسوولان عربستان بايد عاقلانه تر برخورد کنند.
وزير ارشاد افزود: برخي خبرها حاکي از برخوردهاي معقول مقامات عربستان است و مشکلي براي زائران ايراني در مکه و مدينه نيست همزمان 30 هزار نفر در مکه و 30 هزار نفر در مدينه داريم و روزانه 5 هزار نفر عازم عربستان هستند.
حسيني اظهار داشت: اين روند تا روز 18 ماه رمضان ادامه خواهد داشت پس از آن هم شاهد موسم حج واجب خواهيم بود.

* تعداد ناشراني که از حضور در نمايشگاه منع شده اند؛ نيم درصد است
دري در مورد ممنوعيت حضور برخي ناشران در نمايشگاه کتاب امسال گفت‌: تعداد اين افراد محدود است و علت آن، کم بودن تعداد آثار آنها است. ناشران براي حضور حداقلي بايد 35 عنوان کتاب در طول سه سال اخير چاپ کرده باشند.
وي افزود: عده اي هم به لحاظ قضايي مشکل دارند که بايد پروند هاي آنها در مراجع قضايي بررسي شود، البته تعداد اين ناشران از نيم درصد هم کم است.

* پيشنهاد بودجه 1500 ميلياردي براي فرهنگ و هنر
وزير ارشاد از پيشنهاد بودجه يک هزار و 500 ميليارد توماني از سوي دولت براي بخش فرهنگ و هنر خبر داد و گفت‌: اميدواريم مجلس شوراي اسلامي اين پيشنهاد را تصويب کند.

* احتمال کوچ نمايشگاه به باغ کتاب تهران
وزير ارشاد درپاسخ به سوال ديگري در مورد احتمال کوچ نمايشگاه بين‌المللي کتاب به باغ کتاب تهران گفت: داشتن محلي دائمي براي نمايشگاه همواره دغدغه بوده و است که بايد آن را پيگيري کنيم.
وي گفت‌: بازديدي از اين محل خواهيم داشت اگر گنجايش نمايشگاه را داشته باشد آن را برگزار مي کنيم در غير اينصورت براي نمايشگاه‌هاي تخصصي استفاده مي شود.
حسيني عنوان کرد : دولت رويکرد حمايتي براي برگزاري نمايشگاه‌هايي بزرگ مانند نمايشگاه کتاب تهران در مکان‌هاي مناسب دارد.

* رعايت شوونات اسلامي از سوي غرفه داران واجب است
حسيني در مورد نحوه برخورد با غرفه داران بد پوشش در نمايشگاه گفت : 'رعايت شئونات اسلامي جزو واجبات است'، فضاي نمايشگاه بسيار گسترده است، با اتفاقاتي از اين دست در مورد رعايت نکردن حجاب برخورد مي کنيم.
دري افزود : رويکرد ما حفظ حجاب و عفاف به ويژه در غرفه‌ها است، بعد از نمايشگاه هم از غرفه‌هايي که آن را رعايت کرده باشند، تقدير مي‌کنيم.
نشست خبري بيست و چهارمين نمايشگاه بين‌المللي کتاب تهران امروز صبح با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ، بهمن دري رييس نمايشگاه تهران و جمعي از مديران برگزار کننده و اصحاب رسانه در سالن سينمايي وزارت ارشاد برگزار شد.
بيست و چهارمين نمايشگاه بين المللي کتاب تهران از 14 لغايت 24 ارديبهشت ماه در مصلي تهران برگزار مي شود.
براساس اين گزارش، در اين نشست رسانه‌اي 151 خبرنگار حضور داشتند که 32 نفر از اصحاب رسانه پرسش‌هاي خود را مطرح کردند.