کد خبر 424034
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۱:۴۶

گذشته از تأثیراتی که برگزاری چنین مسابقه‌ای در داخل کشور داشت، بازتاب فراوان این مسابقه در رسانه‌های غربی باعث شد تا برد جهانی پیدا کند.

گروه جنگ نرم مشرق- روز دهم خرداد سال جاری مراسم اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان مسابقه بین‌‌المللی کارتون و کاریکاتور داعش با سخنرانی استاد رحیم پورازغدی و با جمعی از هنرمندان و مدیران فرهنگی در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.

هدف از برگزاری این مسابقه ترویج فرهنگ مقاومت و پایداری، تأکید بر فرهنگ مقاومت و پایداری هنرهای معاصر، متعهد و بیدادگر و ایجاد زمینه‌های تعامل و گفت‌وگو میان هنرمندان در ایران و سایر کشورهای جهان عنوان شده بود.

اما گذشته از تأثیراتی که برگزاری چنین مسابقه‌ای در داخل کشور داشت، بازتاب فراوان این مسابقه در رسانه‌های غربی باعث شد تا برد جهانی پیدا کند. صرف نظر از چرایی پرداختن رسانه‌های غربی به این خبر، توجه شما را به برخی از اخبار منتشره در این رسانه‌ها جلب می‌کنیم:


ایندیپندنت: ایران برای نشان دادن چهره واقعی دولت اسلامی، مسابقه کاریکارتور ضد داعش برگزار کرد


سی‌ان‌ان: ایران میزبان مسابقه کاریکاتور


وایس: کاریکاتورهای اعتراضی علیه دولت اسلامی در ایران راه‌اندازی شد


اعتراض کاریکاتوری علیه دولت اسلامی در ایران، انگشت اتهام به سمت غرب


مسابقات کاریکارتور در تهران برای محکومیت چهره واقعی داعش


جروزالم‌پست: مسابقه کاریکاتور در ایران داعش را به آمریکا و اسرائیل مرتبط کرد

خبرگزاری فرانسه در این باره می‌نویسد: از آنجایی که «هیچ انسانی نمی تواند چشم خود را بر جنایت‌های» تکفیری‌های داعش ببندد، حدود چهل کاریکاتوریست در مسابقه کاریکاتور سیاسی در تهران برای نشان دادن «ماهیت واقعی» افراط گرایان، شرکت کردند.

 این خبرگزاری در ادامه آورده است: در این مسابقه که هفته گذشته آغاز شده بود، حدود 300 کاریکاتور از کاریکاتوریست‌های مطبوعاتی 43 کشور (برزیل، استرالیا، مالزی، اندونزی، ایتالیا، مغرب و ...) گردآوری شد.

همچنین نوشته است: در این مسابقه عموما به سران اعراب، آمریکایی و اسراییلی پرداخته شده است. در یکی از کاریکاتورها هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه سابق آمریکا ژاکتی با عکس جمجمه می‌بافد که بر روی آن کلمه داعش (ISIS) حک شده است. یکی دیگر از تصاویری که جایزه گرفت نیز عکسی از دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس بود که دم روباه داشت.

 خبرگزاری فرانسه در انتها آورده است: همچنین از برخی رسانه‌ها و سوگیری آنها در خصوص برخی جنایات داعش انتقاد شد. در یک نقاشی تصویر فرد افراطی دیده می‌شود که سر یک قربانی را به دست گرفته اما چهره‌اش پوشانده شده. جایزه نخست به کاریکاتوری از ملک سلمان پادشاده عربستان داده شد که در ‌آن تصاویر وی نیمی انسان خندان و نیمی مار زنگی بود.


پایگاه دی‌تسایت آنلاین آلمان نیز در مطلبی با عنوان «کاریکاتوریست‌های ایران سر به سر داعش می‌گذارند» در این‌باره نوشته است: در کاریکاتورها داعشیان مثلاً به صورت ملخ هایی نشان داده می‌شوند که به جهان اسلام آسیب می‌رسانند و یا به شکل گوسفندانی سیاه رنگ در میان گله ای از گوسفندان سفید که نشان دهندة اکثریت مسلمانان صلح‌جو هستند. یک دختر دانشجو که از این نمایشگاه دیدار به عمل آورده بود، می‌گفت: «این قاتلان بی‌رحم آبروی تمام مسلمانان در جهان را برده‌اند». پیام این نمایشگاه روشن است: داعش کاری به اسلام واقعی ندارد.

این پایگاه اینترنتی در ادامه نوشته است: دولت ایران هم همین هدف را دنبال می‌کند. گرچه در ایران هم از جهاد به عنوان یکی از اصول نظام اسلامی یاد می‌شود، اما رهبران تهران با این نوع جهادگری مخالف می باشند. پرزیدنت حسن روحانی می‌گوید: «عصر خشونت و واکنش‌های افراط گرانه سپری شده است، ما در عصر دیالوگ و منطق زندگی می‌کنیم». او می گوید ایران سعی دارد اسلام را به عنوان یک ایدئولوژی صلح به دنیا عرضه کند. رهبر مذهبی ایران هم می گوید این درست همان چیزی است که داعش مخالف آن است و با اعمال خود وجهة جهانی اسلام را آلوده می‌کند.

با این توصیف، می‌توان به برگزارکنندگان این مسابقه نمره قبولی داد و از آنان برای انجام چنین اقدام خوبی تشکر کرد؛ زیرا با استفاده از یک زبان همه‌فهم و جهانی توانسته‌اند نظر جمهوری اسلامی ایران درباره واقعیت گروه تروریستی داعش را به مردم جهان مخابره کرده و همانطور که از بازتاب اخبار پیداست، نشان دهند گروه تروریستی داعش برآمده از صهیونیسزم جهانی و آمریکاست.