در جمع 4 تیم ایرانی مرحله گروهی پرسپولیس بهترین عملکرد را داشت و نفت هم شایسته ترین تیم ایران بود که موفق شد در اولین حضورش در آسیا به جمع 8 تیم برتر آسیا راه یابد.

گروه ورزشی مشرق - در مرحله گروهی لیگ قهرمانان 6 کشور ایران، کره جنوبی، چین، عربستان، ازبکستان و ژاپن با 4 نماینده پای به رقابت‌ها گذاشته بودند با این حال کشوری که موفق شد از مرحله حذفی سربلند بیرون بیاید ژاپن بود.

سامورایی‌ها در شرایطی 2 نماینده از جمع 4 تیم خود را به مرحله یک چهارم رساندند که مربیان تیم‌های موفقشان، گامبا اوزاکا و کاشیوا وطنی بودند.

بررسی نتایجی که در مرحله گروهی به ثبت رسید نشان می‌دهد دو نماینده قطر لخویا و  السد با کسب 7 پیروزی طی 12 دیدار به طور متوسط از هر دیدار خود 1.91 امتیاز گرفتند و این روی کاغذ قطری‌ها را به صدر جدول 11 کشور حاضر در مرحله گروهی می‌رساند.


بدشانسی قطری‌ها
شاید این از بخت بد قطری‌ها بود که دو نماینده موفقشان در گروه‌های اول و سوم در دور حذفی - به یکدیگر برخورد کردند. به این ترتیب لخویا با مایکل لادروپ دانمارکی 4-3 از سد السد گذشت تا کشوری که در مرحله گروهی بهترین عملکرد را داشت، یک نماینده‌اش را در یک چهارم از دست بدهد.

سرمربی کره‌ای معروف هم تیم دارد
کره جنوبی با 4 نماینده وارد مرحله گروهی شد اما تیمی که در نهایت پای به یک چهارم گذاشت چونبوک موتورز بود. کره‌ای‌ها به طور میانگین از هر بازی مرحله گروهی 1.7 امتیاز گرفتند.

نکته قابل تامل اینکه سرمربی چونبوک موتورز تنها تیم کره ای راه یافته به جمع 8 تیم برتر این فصل کسی نیست جز کانگ هی‌چوی سرمربی تیم‌ملی کره در مسابقات انتخابی جام جهانی برزیل که با کی روش یک جنگ روانی راه انداخت. کانگ بعد از شکست یک بر صفر کره مقابل ایران در هفته پایانی مسابقات انتخابی قاره آسیا دست از پا درازتر استعفا داد تا دوباره روی نیمکت چونبوک برگردد.

البته این مربی سال 2006 - با چونبوک - جام لیگ قهرمانان آسیا را هم بالای سر برده بود. چوی یک بار هم در سال 2012 تا فینال رقابت‌های مذکور پیش رفت و آنجا در ضربات پنالتی شکست را برابر السد پذیرا شد.

ازبک‌ها تارومار شدند
به گزارش مشرق، ازبکستان کشوری که 4 نماینده در مرحله گروهی داشت با بدترین کارنامه ممکن از مسابقات کنار رفت. ازبک‌ها بنیادکار و لوکوموتیو را در قعر گروه‌های اول و سوم دیدند. ضمن اینکه پاختاکور و نسف قارشی هم در گروه‌های دوم و چهارم سوم شدند. نمایندگان فوتبال این کشور طی 24 دیدار تنها 4 پیروزی به دست آوردند تا از لحاظ کسب امتیاز فاصله چندانی با نماینده ویتنام - بین دونگ - نداشته باشند.

صعود تیم در حال سقوط جی لیگ با مربی وطنی
ژاپن با 4 تیم کاشیوار ریسول، گامبا اوزاکا، اوراواردز و کاشیما آنتلرز وارد مسابقات مرحله گروهی شد، هر چند که صدرنشین جی لیگ - اوراوا - ناامید کننده ظاهر شد تا با ثبت 4 شکست و یک تساوی تیم آخر گروه هفتم شود.

قطعا خود چشم بادامی‌ها هم فکر نمی‌کردند که کاشیوا ریسول تیم پانزدهم جی لیگ مجوز صعود به جمع 8 تیم برتر لیگ قهرمانان آسیا را بگیرد و اوراواردز حذف شود.

ژاپنی‌ها به جز کاشیوا در حال سقوط، گامبااوزاکای رده چهارمی را هم به جمع 8 تیم برتر آسیا فرستادند. نکته قابل تامل اینکه سرمربی هر دو تیم یاد شده ژاپنی هستند.

در واقع تاتسوما یوشیدا 40 ساله در کاشیوا و کنتاهاسگاوا 49 ساله در گامبا اوزاکا نشان دادند، نسل جدید مربیان ژاپنی قابل اتکا هستند و صاحب قابلیت‌های فنی برای عرضه در میادین بین‌المللی.

پرسپولیس شگفتی ساز و نفت شایسته
اما در جمع 4 تیم ایرانی مرحله گروهی پرسپولیس با کسب 12 امتیاز طی 6 دیدار بهترین عملکرد را داشت. قرمزپوشان پایتخت که در لیگ برتر اوضاع خوبی نداشتند به‌طور میانگین از هر دیدار مرحله گروهی خود 2 امتیاز گرفتند. با این حال دوم شدن در گروه اول مسابقات عاملی نشد برای تضمین موفقیت‌شان در مرحله حذفی. در میان تیم‌های ایرانی تراکتورسازی با کسب میانگین 0.66 امتیاز از هر بازی ضعیف‌ترین عملکرد را داشت و به همراه فولاد در مرحله گروهی حذف شدند.

اما نفت تهران شایسته ترین تیم ایران بود که موفق شد در اولین حضورش در آسیا، با دوم شدن در گروه خود به مصاف الاهلی عربستانی برود که بدون شکست به مرحله حذفی رسیده بود. نفت موفق شد در دو بازی رفت و برگشت با نتیجه 2-2 حریف قدرتمندش را حذف کند و به جمع 8 تیم برتر آسیا برسد تا ایران هم نماینده ای در این مرحله داشته باشد.

به گزارش مشرق، 28 خرداد قرعه کشی مرحله یک چهارم نهایی برگزار می شود و تیم های حاضر در این مرحله در شهریور 94 به مصاف هم خواهند رفت.

جدول عملکرد کلی نمایندگان 11 کشور آسیایی در مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا (15-2014)

{$sepehr_album_27351}