محمدعلي چراغي گفت: با توجه به خشونتهاي مکرر عليه پرستاران معتقديم بايد به پرستاران اورژانس اسپري دفاع شخصي داده

به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از پايگاه اطلاع رساني سازمان نظام پرستاري، محمدعلي چراغي قائم مقام وزير بهداشت از اجراي مطالعه ملي بررسي خشونت عليه پرستار، عوامل مرتبط و الگوي مديريت خشونت خبر داد و گفت: برنامه عملياتي آن براي سال جاري نوشته شده و پس از تصويب شوراي سياستگذاري سلامت بودجه لازم اخذ مي‌شود.

وي اظهار کرد: در پي وقوع چندين مورد خشونت عليه پرستاران در سال گذشته در تهران و عمدتاً شهرستانها وزارت بهداشت نسبت به اين موضوع حساس شده است و پيگيري اين موضوع در دستور کار است.

وي با اعتقاد به اينکه بسياري از اين اتفاقات به علت حجم بالا و فشار کاري زياد، فراواني مراجعات به اورژانس است، گفت: مردم هم با قوانين و مقررات داخل بيمارستان آشنا نيستند همچنين به مسيرهاي حفاظتي از نگهباني ورودي، نگهباني ورودي بخش و حتي بخش ويژه آگاه نيستند به نحوي که به همين علت شاهد مواردي از خشونت در بخش هاي ويژه هم بوده‌ايم.

قائم مقام وزير بهداشت در امور پرستاري ادامه داد: پس از پيگيري‌هاي انجام شده بر آن شديم تا برنامه عملياتي خشونت عليه پرستاران را تدوين کنيم و هم اکنون مطالعه دقيق پژوهشي به کمک دانشجويان ارشد پرستاري در همدان در حال انجام است.

چراغي مديريت خشم در بيمارستانها را از موضوعات حائز اهميت برشمرد و افزود: بر اين اساس افراد مناطق کليدي و حساس نظير نگهبانان، پرستاران اورژانس و بخش هاي حساس بايد قابليت کنترل خشم خود را داشته باشند که اين خشم احتمالاً ناشي از فشار کاري است که با خشونت، عصبانيت و رفتارهاي تهاجمي همراهان بيمار همراه است که بايد مديريت علمي شود.

وي با تاکيد بر ضرورت اجراي طرح تکريم ارباب رجوع گفت: بر اين اساس نگهبانان بايد افرادي خوش لباس و خوش کلام، تحصيلکرده حداقل با مدرک ديپلم باشند همچنين بايد مراکز درماني با نصب دوربين هاي مدار بسته مجهز به سيستم حفاظتي باشند و به پرستاران بخش اورژانس اسپري دفاع شخصي داده شود.

قائم مقام وزير بهداشت در امور پرستاري ادامه داد: طي نشست هايي با نيروي انتظامي در معاونت درمان وزارت بهداشت مقرر شد کارهاي مطالعاتي علمي مشترکي با نيروي انتظامي انجام شود.

چراغي افزود: خشونت در محيط کار از تهديد کلامي، تغيير چهره تا ضرب و شتم و خشونت فيزيکي متغير است که البته 2 مورد نخست شيوع بيشتري دارد.

وي با بيان اينکه آمار دقيقي از ميزان خشونت عليه پرستاران کشور در دسترس نيست، يادآور شد: اما محيط بيمارستاني مملو از اين تهاجمات سلامت زيستي، رواني، اجتماعي و معنوي است که سلامت پرستاران را به خطر مي‌اندازد.