کد خبر 425708
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۳

رئیس ستاد دهه‌ی تکریم و غبار‌روبی مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت: سازمان امور مساجد جزوه‌های آموزشی کاملی را جهت استفاده ائمه جماعت به هزار و 150 مسجدی که در این طرح شرکت کرده تحویل داده است.

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام حمید آقایی مسئول دهه تکریم و غبار‌روبی مرکز رسیدگی به امور مساجد در نشست خبری این سازمان در سالن کنفرانس مجتمع فرهنگی آموزشی محراب با اشاره به اینکه بیش از 97 درصد شهدا از مساجد راهی جبهه‌های حق برخواسته‌اند اظهار داشت: مسجد برای سازمان و وزارت‌خانه خاص نبوده بلکه برای خود مردم است و ما به عنوان یک نماز‌گذار باید رسالت خود را نسبت به موضوع مسجد با تمام وجود مسائل و مشکلات به نحوه احسن انجام دهیم.

وی با اشاره به شروع دهه‌ی تکریم افزود: هیجدهم خرداد دهه‌ی تکریم و غبار رویی مسجد آغاز شده به طوری که مسئله غبار رویی بیش از دو دهه در مساجد کشور برای استقبال شایسته از ماه مبارک رمضان انجام می‌شود تا مؤمنین نمازگذار به استقبال بهتر این ماه پر فیض بروند .

حجت الاسلام آقایی گفت: در طرح دهه‌ی تکریم در سال گذشته حدود 800 مسجد شرکت داشته ولی امسال 1200 مسجد در این طرح شرکت می‌کنند که سازمان امور مساجد کمک هزینه‌هایی را به این خانه‌های مقدس خدا و هم بسته‌هایی را به ائمه جماعات کشور داده در آن آموزش‌های لازم و ضروری داده شده است.


وی خاطرنشان کرد: ما جزوه‌های آموزشی ویژه‌ای را ویژه‌ی دهه‌ی تکریم به 1150 مسجدی که اعلام آمادگی در این طرح کرده‌ان فرستاده و تمام توضیحات در منباب شعار جوان فعال مسجدی ارائه شده است.

رئیس ستاد دهه‌ی تکریم و غبار‌روبی مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت: سازمان امور مساجد خدام، هیئت امنا و ائمه جماعت و همچنین تشکل‌هایی مثل کانون‌ها و پایگاههای بسیج را به برنامه‌ریزی در جهت پر کردن فراغت جوانان و خانواده‌ی آن‌ها تشويق كرده ايم.

وی ادامه داد: از سال 90 مرکز رسیدگی به امور مساجد با رویکردی جدید دهه‌ی تکریم را در ابعاد و زوایای مختلف به آن پرداخته به طوری که این ابعاد ارتباط مستقیمی با مسائل زندگی مردم جامعه داشته و این برنامه طوری تدوین گشته که حضور مردم را در مساجد که خانه‌های دومشان می‌باشد پر رنگ‌تر کند و در دهمین راستا سازمان امور مساجد در جهت بهتر شدن این طرح از اهالی مساجد مرتبا در حال مشورت است و همینطور هدف ما از غبار رویی تکریم مساجد ساماندهی برنامه‌های متمرکز بوده و بزرگداشت مساجد کشور را در خود مسجد به برده و طبق آیین‌نامه‌هایی که به ائمه جماعت مساجد کشور داده‌ایم خادمین و هیئت امنا را توجه ویژه به این برنامه دعوت کرده‌ایم.

رئیس ستاد دهه‌ی تکریم با بیان اینکه ما باید از ظرفیت کانون‌ها استفاده‌ی بهینه رو ببریم ابراز داشت: ما همان‌طور که در حرم‌ ائمه خادم افتخاری داریم این فرهنگ را در مساجد برده و خود مردم به عنوان یک خادم افتخاری کارهای مسجدشان را خود بر دوش بگیرند.

معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد اظهار داشت: امسال ذیل شعار «آینده را از مسجد می‌سازیم» شعار «مسجد، کودک و نوجوان» مطرح شده و سعی داریم این شعارها را با شعار اصلی مقام معظم رهبری در سال جدید تطبیق دهیم.

آقایی ادامه داد: در دهه‌ی تکریم ما از زحمات ائمه جماعات و هیئت امنا و خادمین مسجد تقدیر کنیم به طوری که در سال گذشته ما 450 نفر مسئولین مسجدی را از آن‌ها تجلیل کرده و در قرعه‌کشی در همایش بزرگ خادمین مساجد برگزار شد 41 نفر به عتبات عالیات مشرف شدند که در مورد امسال نیز ما همچین برنامه‌ای را خواهیم داشت.

وی خاطر نشان: به یاری خداوند برای استقبال از ماه مبارک رمضان جلسات آموزشی و توجیهی را برای اهالی مسجد بر پا کرده که با توجه به نامگذاری شعار امسال از پس مسئولیت سنگینی که بر دوش آن‌ها بوده برآمده که به طور کلی اجرای این برنامه‌ها با مسئولیت امام جماعت مساجد است.

وی با بیان اینکه از فضای مسجد نباید اقتصادی کرد ادامه داد: وجود مغازه در فضای مسجد از معنویت آن کاسته شده و همچنین خادمین مساجد باید در چیدمان داخلی مسجد دقت کامل را به عمل آورده تا سبب جذب بیشتر جوانان و خانواده‌های آن‌ها شود.

آقایی تصریح کرد: در ماه مبارک رمضان باید فضای شهرها و مساجد مطابق کشورهای اسلامی دیگر تغییر یافته و شور و نشاطی در بین مردم و افراد روزه‌دار پدیدار شود.

سخنگو و معاون هماهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد در ادامه بر لزوم غبارروبی از کالبد ظاهری مساجد نیز تأکید و اظهار کرد: بسیاری از مساجد نیازمند بازسازی و بازآرایی هستند؛ در سال‌های اخیر برخی از مساجد مطابق شئون اسلامی ساخته نشده‌اند و واحدهای تجاری و مغاره‌ها نیز به حدی در اطراف مساجد وجود دارند که فضای معنوی مساجد را تحت تأثیر قرار داد‌ه‌اند بر همین اساس برای توجیه هیئت امنا و خدام مساجد برنامه‌ آموزشی ترتیب داده‌ایم تا چیدمان داخلی مساجد نیز مناسب صورت گیرد.

وی بر لزوم استقبال شایسته از ماه رمضان تأکید و اظهار کرد: در آستانه ماه رمضان فضای شهرها و مساجد باید عوض شود.

حجت‌الاسلام آقایی در ادامه اعلام کرد: در سال گذشته برنامه‌های دهه تکریم و غبارروبی مساجد در 800 مسجد تهران برگزار شد اما در سال جاری این برنامه‌ها در هزار و 200 مسجد استان تهران برپا خواهد بود و هدیه مختصری نیز از سوی مرکز به این مساجد اهدا شده و بسته پیشنهادی مرکز نیز برای ائمه جماعات ارسال شده است.

فعالیت گسترده‌تر کرسی‌های تلاوت و برگزاری این کرسی‌ها در 400 مسجد استان تهران، برگزاری تفسیر ترتیبی در 500 مسجد تهران و آموزش تفسیر قرآن بعد از ماه رمضان برای ائمه جماعات 200 مسجد استان تهران از دیگر برنامه‌هایی بود که آقایی از برگزاری آنها خبر داد.

وی همچنین افزود: سال گذشته در 960 مسجد استان تهران نماز جماعت صبح برگزار می‌شد و هدفگذاری ما این است که این تعداد طی دو سال آینده به هزار و 500 مسجد برسد و صدای اذان(صرفاً اذان) به شکل ملایم و مطلوب صبح‌ها از مساجد پخش شود.