کد خبر 426322
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۲

معاون صنایع دستی کشور گفت: نشان «اعتماد» در نمایشگاه صنایع دستی امسال رونمایی می‌شود که به فروشگاه‌های صنایع دستی دارای اعتبار اهدا می‌شود.

  به گزارش مشرق، بهمن نامور مطلق در نشست روز جهانی صنایع دستی با اشاره به نمایشگاه ملی صنایع دستی که از بیستم تا 25 خردادماه در محل دائمی نمایشگاه‌های تهران برگزار می‌شود، اظهار داشت: هزینه‌ای که در سال گذشته برای برپایی این نمایشگاه انجام شد حدود 800 میلیون تومان است که مبلغ 1.2 میلیاردی از این نمایشگاه درآمد داشتیم.

وی با بیان اینکه قرار است که به غرفه‌های برتر از نظر طراحی و خلاقیت جوایزی اهدا شود، گفت: متاسفانه بسیاری از هنرهای صنایع دستی در حال فراموشی است که این موضوع تا حدودی طبیعی است چرا که در طول تاریخ هم اینگونه بوده است. اما در کنار نسخ برخی از این هنرها، ایجاد هنرهای جدید را هم متناسب با نیازهای مردم داشتیم.

*حمایت از هنرهای منسوخ‌شده به علت سیاست‌‌های غلط مدیریتی

نامور مطلق تصریح کرد: برخی هنرها بر اساس سیاست‌های غلط مدیریتی منسوخ شده است که ما آنها را حمایت می‌کنیم. از جمله این هنرها می‌توان به هنر زربافت اشاره کرد.

*حضور شرکت‌های برندینگ برای اولین بار در نمایشگاه صنایع دستی

معاون صنایع دستی کشور ادامه داد: قسمتی از نمایشگاه برای اولین بار به موضوع برندینگ اختصاص دارد و در این حوزه شرکت‌های بزرگ برند حضور می‌یابند چرا که از مشکلات ما این است که تا مرحله تولید صنایع دستی خوب پیش می‌رویم اما از آن به بعد در حوزه فروش و صادرات مشکل داریم. لذا می‌بینیم که در حوزه تولید جزء 3 کشور برتر دنیا هستیم اما در صادرات سی‌ام هستیم.

*راه‌اندزای فروشگاه مجازی صنایع دستی و فروش سیار

وی اضافه کرد: هدف دیگر از برپایی این نمایشگاه بازپس‌گیری بازار صادرات در بین کشورهای خارجی و و بازارهای داخلی است که بر همین اساس بخشی از نمایشگاه را به فروشگاه مجازی اختصاص دادیم و ایجاد این فروشگاه قولی بود که یک سال و نیم پیش دادیم.

نامورمطلق یادآور شد: یک گونه تازه از فروش نیز در این نمایشگاه راه‌اندازی می‌شود که شکل سیار است و بر همین اساس اتوبوس‌های سیار به صورت ملی ایجاد می‌شود و این اتوبوس‌ها به فروش صنایع دستی می‌پردازند. لزوم ایجاد این اتوبوس‌ها این بود که در بسیاری از مکان‌ها مانند دانشگاه‌ها نیازی به غرفه دائمی صنایع دستی وجود نداشت و فروشگاه‌های سیار می‌توانند آنجا مستقر شوند.

*حضور استان خوزستان به طور ویژه در نمایشگاه امسال

معاون صنایع دستی کشور خاطر نشان کرد: امسال در نمایشگاه ملی صنایع دستی استان خوزستان به دلیل رشد چشم‌گیر صادرات صنایع دستی و رشد خوب فروش بازارچه‌های نوروزی به عنوان استان ویژه در نمایشگاه شرکت می‌کند و در جهت فرهنگ‌سازی برنامه‌های مختلفی دارد. قرار است هر سال یک استان به طور ویژه در نمایشگاه شرکت کند.

وی ادامه داد: پیشنهاد می‌کنیم در سال‌های بعد دبیرخانه دائمی این نمایشگاه با عنوان بزرگداشت 20 خرداد ( روز جهانی صنایع دستی) ایجاد شود تا مشکلات کمبود اعتبار ما به‌گونه‌ای حل شود. 

نامور مطلق با بیان اینکه انتظار داریم شهرداری و وزارت راه و ترابری برای برگزاری نمایشگاه‌ها به ما کمک کنند، گفت: بضاعت ما کم است و ما نمی‌توانیم هنرمندان را راضی کنیم چرا که در کشورها دیگر رسم اینگونه است که شهرداری‌ها با بازارچه‌های صنایع دستی راه‌اندازی می‌کنند و در اختیار هنرمندان قرار می‌دهند اما در ایران اینگونه نیست و البته از سازمان زیباسازی شهرداری تشکر می‌کنیم.

*بزرگترین مشکل ما در فروش صنایع دستی سلب اختیار از معاونت صنایع دستی است

معاون صنایع دستی کشور خاطر نشان کرد: از مشکلات بزرگ صنایع دستی سلب اختیارات ماست. یعنی در حوزه‌ای که باید مدیریت کنیم اختیار نداریم و یکی از آنها فروشگاه‌های صنایع دستی است که ما هیچ اختیاری نداریم و نمی‌توانیم هیچ نظارتی بر روی آنها داشته باشیم اما در مقابل انتظارات از ما زیاد است.

وی افزود: برای حل بخشی از این مشکل به بانک‌ها اعلام کردیم که از کدام فروشگاه‌های صنایع دستی خریداری کنند یا اگر بازرگانی به ما اعلام کرد که از کدام فروشگاه خرید کنید برخی از فروشگاه‌های معتمد را معرفی کردیم. لذا یکی از برنامه‌های ما رونمایی از نشان اعتماد است که فروشگاه‌هایی که قیمت، کیفیت و دسته‌بندی را رعایت می‌کنند دارای این نشان می‌شوند و این نشان به نوعی اعتبار فروشگاه محسوب می‌شود.

*تعطیلی غرفه‌ها در صورت وجود کالای غیرایرانی

نامور مطلق در پاسخ به این سوال که آیا قول می‌دهید در نمایشگاه امسال اثری از کالاهای چینی نباشد، گفت: به هیچ عنوان کالاهای غیرایرانی در نمایشگاه وجود نخواهد داشت و اگر اینگونه شود غرفه‌ متخلف را تعطیل می‌کنیم.

*هزینه 100 میلیونی برای تبلیغات صنایع دستی!

وی با بیان اینکه هزینه‌های تبلیغات نمایشگاه کمی بیشتر از 100 میلیون تومان است گفت: متاسفانه بخش خصوصی توانمند در صنایع دستی وجود ندارد  ولی باید برای تشکیل آن از جایی شروع کنیم. پولی‌شدن برخی از غرفه‌های نمایشگاه می‌تواند با ایجاد رقابت، توانمندشدن فروشگاه‌های صنایع دستی را ایجاد کند.

*در هیچ کدام از دولت‌ها حمایت از صنایع دستی کافی نبوده است

نامور مطلق در پاسخ به این سوال که‌ آیا حمایت دولت از صنایع دستی کافی بوده است یا خیر، گفت: در هیچ کدام از دولت‌ها حمایت از صنایع دستی کافی نبوده است اما نگاه ترحم آمیز به صنایع دستی خیانت به آن است و نمایشگاه‌ها باید محل تجاری‌سازی باشند و در آن قول‌های تجاری صورت می‌گیرد.

در ادامه این نشست پویا محمودیان، مدیر کل صادرات صنایع دستی با بیان اینکه کمتر از 36 ساعت تا افتتاح بزرگترین رویداد صنایع دستی کشور فرصت باقی مانده است، گفت: 3 سالن، 8،9 و 27 در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی به محصولات صنایع دستی اختصاص یافته که سالن 8 و 9، 305 غرفه دارد و به صورت رایگان در اختیار هنرمندان قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: ثبت‌نام نمایشگاه به صورت اینترنتی بود که 900 نفر ثبت‌نام کردند و از این بین 305 نفر انتخاب شدند. این نکته را باید در نظر داشت که تعداد غرفه‌های رایگان امسال تفاوتی با سال گذشته ندارد.

*به هیچ نهاد دولتی در نمایشگاه غرفه رایگان ندادیم

مدیر کل صنایع دستی ادامه داد: سال گذشته غرفه‌هایی به صورت رایگان به نهادها و سازمان‌های دولتی داده می‌شد که امسال این کار را نکردیم و حتی به بانک سپه که 17 میلیارد تومان صنایع دستی در سبد هدیه‌هایش قرار داد غرفه رایگان ندادیم و برای هر غرفه‌ای 762 هزار تومان گرفتیم.

محمودیان اضافه کرد: امسال برای اولین بار حضور پررنگ اصناف را در نمایشگاه صنایع دستی داشتیم همچنین توانستیم دست تولید کننده را در دست صادرکننده یا شرکت بازرگانی قرار دهیم.

*استقبال فوق‌العاده از غرفه‌های صنایع دستی

وی گفت: میزان استقبال به حدی زیاد بود و هست که تصور نمی‌کردیم روزانه باید به تلفن و مراجعه حضوری پاسخ دهیم که این امر باعث شد بازنگری جدیدی در روند نمایشگاه داشته باشیم تا سال آینده تعداد غرفه‌های فروش را افزایش دهیم.

*حضور تجار چینی و ژاپنی در نمایشگاه امسال

مدیرکل صادرات صنایع دستی با اشاره به تبلیغات این نمایشگاه گفت: به همه وزارتخانه‌ها، اتاق‌های بازرگانی، مناطق آزاد، شورای عالی ایرانیان و حتی جامعه جراحان اطلاع‌رسانی شده است که خوشبختانه یک گروه از تجار چینی و تجار ژاپنی با همکاری اتاق بازرگانی از نمایشگاه دیدن می‌کنند.

*صداوسیما به تبلیغات صنایع دستی کمک کند/رونمایی از نشان اعتماد

محمودیان با بیان اینکه امیدواریم که صدا و سیما نیز با ما همکاری داشته باشند گفت: در روز نشان اعتماد به فروشگاه‌های صنایع دستی رونمایی می‌شود که در راستای ساماندهی فروش فروشگاه‌هاست و فروشگاه‌هایی که بر اساس شیوه‌نامه آن عمل کنند می‌توانند این نشان را پشت شیشه مغازه خود نصب کنند و از امتیازات آن استفاده کنند.

*حضور 8 کشور خارجی در نمایشگاه صنایع دستی

وی در پایان با بیان اینکه کلینیک مشاوره در زمینه بازاریابی، بازارسازی و بازارداری در نمایشگاه به صورت رایگان در اختیار هنرمندان است، گفت: در این نمایشگاه نمایندگانی از کشورهای لبنان، آذربایجان، هند، کویت، افغانستان، ترکیه و انجمن دوستی صربستان و تاجیکستان و سیرالئون خواهیم بود.

منبع: تسنیم