کد خبر 428119
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۶

معاون فنی سازمان حفظ نباتات کشور از کاهش جمعیت آفات مزارع گندم خبر داد و گفت: با گسترش پدیده کوله‌بری در مرزها شاهد ورود میوه‌های قاچاق به کشور هستیم که تهدید جدی برای سلامت عرصه‌های کشاورزی است.

 به گزارش مشرق، یحیی ابطالی با اشاره به اینکه در سال زراعی جدید به علت تداوم خشکسالی نگران گسترش بیماری زنگ زرد گندم بودیم، افزود: با توجه به شرایط آب و هوایی کشور از ماه‌های پایانی سال گذشته نیروهای فنی و کارشناسی این سازمان به کانون‌های حساس در استان‌های خوزستان، ایلام، کردستان و کرمانشاه اعزام شدند و در این کانون‌ها اقدامات پیشگیرانه انجام شد.

وی گفت: با اقدام به موقع برای کنترل بیماری زنگ زرد گندم از کاهش میزان تولید و وارد شدن خسارت به مزارع گندم جلوگیری شد.

معاون کنترل و مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات افزود: سال گذشته در مناطق شمال و غرب و شمال شرق، با آفات سن گندم در سطح حدود ۲ میلیون هکتار از مزارع دیم مبارزه شد و سن زدگی مزارع گندم دیم در این مناطق به کمتر از ۶ درصد رسید.

ابطالی با بیان اینکه برای مبارزه با آفت سن گندم ۲ میلیارد تومان هزینه شده است، افزود: امسال در حدود ۱۵۰ هزار هکتار از مزارع با آفت سن به صورت متراکم مبارزه شد که بسیار کمتر از سال‌های گذشته بود.

معاون کنترل و مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات؛ ضد عفونی کردن بذر گندم را از دیگر اقدامات برای کنترل بیماری‌های گندم دانست و گفت: با ضد عفونی کردن بذر گندم؛ بیماری سیاهک پاکوتاه در مناطق شمال کردستان مدیریت و کنترل شد و امسال وضعیت بیماری بسیار کمتر از سال‌های گذشته بوده است.

ابطالی افزود: کارشناسان سازمان حفظ نباتات هفته گذشته جمعیت ملخ صحرایی را در کشور عمان پایش کردند و گزارش کارشناسان نشان می‌دهد امسال بر خلاف سالهای گذشته جمعیت این آفت به حالت انبوه و طغیان نرسیده است.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۶۰ هزار هکتار از مزارع گندم تحت تاثیر آفت ملخ صحرایی قرار گرفت، از کاهش سطح مبارزه با ملخ مراکشی خبر داد و گفت: اقدامات لازم برای مبارزه با آفت ملخ مراکشی در استان‌های مازندران، گلستان، گیلان، زنجان و قزوین انجام شده و سطح مزارع مورد هجوم آفت از ۱۶۰ هزار هکتار به کمتر از ۳۰ هزار هکتار کاهش یافته است.

ابطالی، ورود میوه های قاچاق را بزرگترین تهدید برای ورود آفات به کشور دانست و گفت: مراکز قرنطینه سازمان حفظ نباتات در مرزهای گمرکی فعال است و تمام محصولات وارداتی در این مراکز براساس دستورالعمل‌های فنی ملی و بین المللی و از لحاظ سلامت کنترل و بازرسی می‌شود اما با گسترش پدیده کوله‌بری در مرزها  شاهد ورود میوه‌های قاچاق به کشور هستیم که تهدید جدی برای سلامت عرصه‌های کشاورزی است.

وی با بیان اینکه از استانداران، فرمانداران و مسئولان نیروی انتظامی در مناطق مرزی انتظار داریم از ورود میوه قاچاق جلوگیری کنند و اجازه ندهند امنیت و سلامت غذایی تهدید شود، اضافه کرد:۳۰ سال پیش ورود آفت کرم ساقه‌خوار برنج سبب شد تا امروز برای مبارزه با این آفت بیش از ۴۰۰ هزار تن سم استفاده شود و بیماری جاروک لیموترش نیز در پرونده باغات لیموترش کشور است و باید برای جلوگیری از تکرار اتفاقات گذشته کنترل بیشتری در مرزها داشته باشیم.

ابطالی افزود: براساس قانون، میوه‌های تولید داخل و وارداتی برای تعیین حد مجاز باقی مانده سموم و آفت کش‌ها در وزارت بهداشت مورد پایش و آزمایش قرار می‌گیرد، بنابراین وزارت بهداشت موظف است با نمونه‌برداری و آزمایش میوه‌ها به ویژه میوه‌های وارداتی از توزیع موارد غیر مجاز جلوگیری کند.

منبع: مهر