به گزارش مشرق، یک کارشناس ارشد تغذیه با بیان اینکه مصرف غذاهای سرخ شده باعث افزایش چربی بد خون میشود، گفت: روغن اگر بیشتر از 150 درجه حرارت دریافت کند، میزان اسیدچرب ترانس در آن بالا میرود.
مریم صالحی، با اشاره به اینکه همه افراد باید از خوردن چربی بویژه غذاهای سرخشده پرهیزکنند، گفت: در چند سال اخیر نتایج بررسیها نشان داده است که اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع موجود در انواع روغنها، ایزومر ترانس دارند و ایزومر ترانس اسیدهای چرب (به ویژه اسیدچرب اشباع شده) میتوانند چربی بد خون (LDL) را بالا برند.
وی گفت: در فرایند هیدروژناسیون روغنهای مایع و تبدیل آن به روغن جامد، در اثر فشار و گرمای بالا برای هیدروژناسیون، مقدار زیادی ایزومر ترانس اسیدچرب ساخته میشود که این ایزومر ترانس موجود در روغن جامد، باعث افزایش LDL میشود.
این کارشناس ارشد تغذیه یادآور شد: در طی سرخ کردن غذاها، روغن اگر بیشتر از 150 درجه حرارت دریافت کند، میزان اسیدچرب ترانس در آن بالا میرود، حال هرچه حرارت وارده به روغن بیشتر باشد یا زمان حرارت دادن طولانیتر شود، میزان اسیدچرب ترانس بیشتر و مصرف این غذا باعث میشود تا چربی بد خون نیز بیشتر افزایش یابد.
صالحی خاطرنشان کرد: در صورت جمعآوری روغن حرارت دیده و استفاده از آن برای بار دوم و سوم، میزان اسیدچرب ترانس آن بسیار بیشتر و باعث بالارفتن LDL به صورت شدیدتری میشود.
وی اضافه کرد: ایجاد اسیدچرب ترانس در تمام روغنها وجود دارد. در نتیجه تا حد امکان روغن را حرارت ندهید و اگر هم لازم بود که غذایی سرخ شود، در مدت کوتاه و با حرارت کمتری (شعله کوچک اجاق) این کار انجام شود تا مقدار کمتری اسید چرب ترانس ساخته شود و روغن باقیمانده نیز دورریخته شود.
مریم صالحی، با اشاره به اینکه همه افراد باید از خوردن چربی بویژه غذاهای سرخشده پرهیزکنند، گفت: در چند سال اخیر نتایج بررسیها نشان داده است که اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع موجود در انواع روغنها، ایزومر ترانس دارند و ایزومر ترانس اسیدهای چرب (به ویژه اسیدچرب اشباع شده) میتوانند چربی بد خون (LDL) را بالا برند.
وی گفت: در فرایند هیدروژناسیون روغنهای مایع و تبدیل آن به روغن جامد، در اثر فشار و گرمای بالا برای هیدروژناسیون، مقدار زیادی ایزومر ترانس اسیدچرب ساخته میشود که این ایزومر ترانس موجود در روغن جامد، باعث افزایش LDL میشود.
این کارشناس ارشد تغذیه یادآور شد: در طی سرخ کردن غذاها، روغن اگر بیشتر از 150 درجه حرارت دریافت کند، میزان اسیدچرب ترانس در آن بالا میرود، حال هرچه حرارت وارده به روغن بیشتر باشد یا زمان حرارت دادن طولانیتر شود، میزان اسیدچرب ترانس بیشتر و مصرف این غذا باعث میشود تا چربی بد خون نیز بیشتر افزایش یابد.
صالحی خاطرنشان کرد: در صورت جمعآوری روغن حرارت دیده و استفاده از آن برای بار دوم و سوم، میزان اسیدچرب ترانس آن بسیار بیشتر و باعث بالارفتن LDL به صورت شدیدتری میشود.
وی اضافه کرد: ایجاد اسیدچرب ترانس در تمام روغنها وجود دارد. در نتیجه تا حد امکان روغن را حرارت ندهید و اگر هم لازم بود که غذایی سرخ شود، در مدت کوتاه و با حرارت کمتری (شعله کوچک اجاق) این کار انجام شود تا مقدار کمتری اسید چرب ترانس ساخته شود و روغن باقیمانده نیز دورریخته شود.