کد خبر 42880
تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۰:۲۰

بحث داغ تاثير يا عدم تاثير تشعشعات تلفنهاي همراه بر سلامت انسان با انتشار خبري جديد درباره قدرت نفوذ فوتون ريزموجها به داخل بدن انسان شدت بيشتري گرفته است.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، لابراتوار ملي لس آلموس در انتشار اخبار بهت آور بسيار چيره دست است، اين لابراتوار به تازگي درباره موضوع بحث برانگيز تاثير تشعشعات تلفن همراه بر روي نسوج بدن اخبار جديدي اعلام کرده است که بر اساس آن اين تشعشعات مي توانند به شيوه اي کاملا متفاوت که تا به حال مورد بررسي قرار نگرفته است بر روي نسوج بدن انسان تاثيرگذار باشد.

در حال حاضر دو نوع بحث بر سر موضوع تاثير تلفنهاي همراه بر سلامتي انسان وجود دارد: 1- سيگنالهاي تلفن همراه بر روي سلامت و رفتار انسانها تاثير منفي مي گذارند 2- هيچ مدرکي براي اثبات تاثير منفي تلفن همراه بر روي سلامت انسانها وجود ندارد.

اما در حال حاضر يکي از قدرتمند ترين بحثها در مورد تلفنهاي همراه اين است که فوتون ريز امواج اين تلفنها به اندازه اي قدرتمند نيستند تا بتوانند پيوندهاي شيميايي درون بدن انسان را بشکنند و در صورتي که قدرت چنين گسستي وجود نداشته باشد اين فوتونها قادر به آسيب رساندن به نسوج زيستي بدن نيستند، بسياري از پزشکان در حال حاضر بر اساس اين فرضيه پرونده را مختومه مي دانند.

اما "بيل بورنو" زيست شناس نظري در لابراتوار لس آلموس فکري متفاوت دارد. به گفته وي ايده رايجي که بر اساس آن ريزامواج از قدرت کافي براي آسيب رساندن به نسوج بدن انسان برخوردار نيستند، تنها در زماني درست خواهد بود که تعداد فوتونهاي اين امواج در فضايي برابر يک "طول موج مکعب" کمتر از يک باشد. زماني که تراکم اين فوتونها بيشتر از اين حد باشد آنها مي توانند به راحتي در نسوج بدن نفوذ کرده و اختلال به وجود آورند، به بياني ديگر اين تاثير موبايلي مي تواند با نسوج بدن انسان با قدرتي بيشتر از آنچه تصور مي شد ترکيب شده و تعامل ايجاد کند.

برونو براي مثال به انبرکهاي نوري اشاره کرده است، اين انبرکها براي تغيير ساختار اجرام کوچکي از قبيل سلولها مورد استفاده قرار مي گيرند و مي توانند به ساختار آنها آسيب وارد کنند. اين پديده اي به اثبات رسيده است که در عين حال مورد استفاده نيز قرار مي گيرد و هرچه تعداد فوتونهاي نوري به کار گرفته شده در اين انبرکها بيشتر باشد، اين انبرکها نيز قدرتمند تر مي شوند.

اين ابزارها معمولا در نور فروسرخ کار مي کنند، اما با توجه به اينکه معمولا تراکم فوتونها در يک طول موج مکعب از سيگنالهاي سلولي بيشتر از 1 است، اين سئوال پيش مي آيد که آيا ويژگي فوتونها در اين انبرکها با ويژگي فوتونهاي ريزامواج در تلفنهاي همراه برابر هستند؟

برونو معتقد است براي رخ دادن اين آسيب مکانيزم ويژه اي نياز است که اين مکانيزم را مي توان در رايجترين ابزارهاي ارتباطاتي در اطراف انسانها مشاهده کرد: تلفنهاي همراه و برجهاي مخابراتي.

اين مطالعه جديد لزوما به اين معني نيست که فوتونهاي ريزامواج مي توانند نورونهاي مغز انسان را آشفته کنند، بلکه تنها ترديدي جديد را در رابطه با بحث داغ تاثير تلفنهاي همراه بر سلامت انسان به وجود آورده و ميزان نگراني در رابطه با اين پديده زاييده زندگي مدرن را افزايش مي دهد.

بر اساس گزارش پاپ ساينس، برونر در انتها مي گويد بحث قدرتمند نبودن فوتونهاي ريزموج براي گسستن پيوندهاي شيميايي در بدن انسان ديگر براي دست کم گرفتن فرضيه مضر بودن تلفنهاي همراه براي سلامت انسان کافي نخواهد بود.