به گزارش مشرق، روزنامه اعتماد در این زمینه نوشت: در چهارمین نشست خبری رئیسجمهور خیلی وقت برای سوالهای جدی نبود، همین طور برای حامیان و منتقدان جدی دولت. نه روزنامههای اصلاحطلب چندان زمانی برای طرح پرسش پیدا کردند و نه رسانههای اصولگرا. همه قبل از شروع نشست حدس میزدند که نوبت سوال فقط به عدهای از آن 200 خبرنگار حاضر برسد، اما کسی فکرش را نمیکرد که جای رسانههای اصلی دو طیف اینقدر در میان سوالکنندگان خالی باشد. در شرایطی که برخی رایزنیها با مدیران نشست خبری رئیسجمهوری در میانه برگزاری آنقدری در ترکیب رسانههای منتخب تغییر ایجاد کرد، اما دست خیلیها در آن میانه برای همین رایزنیها هم بسته بود. آنقدر بسته که هم سوال رسانههای اصولگرایی چون خبرگزاری تسنیم و فارس در جیب خبرنگارهایشان باقی ماند و هم پرسش رسانههای اصلاحطلب.
وجه مشترک سوالات پرسیده نشده همه این رسانهها اما انتقادی بودن آن بود، چه اصولگرایان و چه اصلاح طلبان. اصولگرایان منتقد دولت با همان انتقادات همیشگی آمده بودند و اصلاحطلبان با اعتراضی به وضعیت سیاست داخلی. قبل از نشست گفته بودند که به ترتیب ثبت سوالات در نهاد ریاست جمهوری به رسانهها نوبت پرسش داده میشود. برنامه که شروع شد اما مسیر تغییر کرده بود؛ خیلیها به این بهانه که در نشستهای قبلی سوال خود را پرسیدهاند، حذف شدند. قاعدهای که البته استثنا هم داشت؛ مثل صدا و سیماییها و رسانههای دولتی.
اعتماد میافزاید: پایان مراسم اما آغاز اعتراضات بود؛ اعتراض به گزینش خاص خبرنگاران برای این نشست. گزینشی که تا توانست جان سوالات جدی را گرفت.
در همین حال خبرگزاری نسیم در واکنش به تبدیل مصاحبه مطبوعاتی به یک امر تشریفاتی نوشت: در مصاحبه رئیسجمهور از کیهان و وطن امروز و جوان و فارس و نسیم و تسنیم خبری نبود؛ نه اینکه نبود، بودند اما میکروفون به آنها نرسید! رسانههایی که - فارغ از درست بودن یا غلط بودن - بعنوان جدیترین رسانههای منتقد دولت شناخته میشوند. اما از آن طرف؛ با اغماض، حداقل هفت رسانه که یا دولتی هستند یا حامی دولت امکان طرح سوال پیدا کردند. به این لیست، شش خبرنگار که به نمایندگی از رسانههای خارجی پشت تریبون رفتند را هم اضافه کنید.
و این در حالی است که رئیسجمهور در پاسخ به یک خبرنگار گفت: دولت هم وظیفه دارد روشنگری کند تشویش اذهان عمومی کار نادرستی است ضمن اینکه نقد مشفقانه لازم و به نفع دولت است اگر دولت اجازه نقد ندهد یعنی مستبد است.
تشریفاتی بودن کنفرانس مطبوعاتی رئیسجمهور غیر از رسانههای منتقدان، اعتراض روزنامههای حامی دولت را هم برانگیخت.