کد خبر 428975
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۴:۲۵

عضو هیات مدیره اتحادیه سراسری مرغ گوشتی کشور گفت: 24 هزار واحد مرغداری در کشور وجود دارد و تولید بیش از دو میلیون تن است اما به دلیل نبود تقاضا در بازار، روزانه شاهد کاهش قیمت هستیم.

به گزارش مشرق، محمدحسین زمانی‌راد اظهار کرد: صنعت مرغداری گوشتی کشور با رشد سریع در دو دهه اخیر شاهد شکوفایی بی نظیری در تولید بوده که یکی از برنامه‌های این صنعت، افزایش سرانه مصرف از شش به 25 کیلوگرم است.

وی افزود: در دهه گذشته سیاست تولید، اشتغال، افزایش بهره وری و راندمان منجر به واگذاری پروانه‌های تاسیس فراوان یا بازسازی و نوسازی صنعت مرغداری گوشتی شد که به بهره برداری رسیدن این موج عظیم، امکان ایجاد ظرفیت دو برابری تولید را فراهم کرد.

زمانی راد عنوان کرد: عدم کشش بازار مصرف و نبود جذب کافی برای تولید عظیم و گسترده و کاهش قیمت، منجر به نوسان قیمت مرغ در سال‌های اخیر شده که در 95 درصد مقاطع زمانی، تولیدکنندگان را دچار خسارت و ضرر کرده و در پنج درصد مواقع نیز هزینه‌ها و ضرر از طریق جیب مصرف کنندگان جبران شده است.

وی ادامه داد: در هر مقطع زمانی تولیدکنندگان و مصرف کنندگان به نوبت متضرر شده اند و فقط جیب دلالان و واسطه‌ها لبریز شده است. در واقع دلالان و واسطه‌ها تعیین کننده قیمت مرغ در کشور هستند و به دلیل کاهش قیمت بی‌سابقه، اکثر مرغداران سرمایه های جاری خود را از دست داده‌اند و توان تولید به حداقل رسیده است.

زمانی راد گفت: از دولت تدبیر و امید انتظار داریم با توجه به علم و اطلاع همه مسئولین از قیمت تمام شده مرغ و خسارت‌های عظیم صنعت، منابعی برای کمک به تشکل‌های این صنعت در نظر گرفته شود تا بتوان بخش کوچکی از مشکلات را حل کرد و حیات دوباره به صنعت مرغداری گوشتی بخشید.

عضو هیات مدیره اتحادیه سراسری مرغ گوشتی خاطر نشان کرد: با همه تلاش‌های صورت گرفته معتقدیم برنامه، رایزنی، تبادل افکار یا تصمیم‌گیری‌های جدی‌تری برای کمک به مشکلات صنعت مرغداری نیاز است.

به گفته وی اعضای هیات مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی کشور با وجود گذشت دو سال از زمان مسئولیت وزیر جهاد کشاورزی، تاکنون موفق به دیدن وی نشده‌اند و با توجه به اینکهنماینده 24 هزار واحد تولیدکننده مرغ گوشتی در کشور هستیم، دیدار با وزیر و تشکیل جلسه با وی مفید و موثر خواهد بود.
منبع: ایسنا