کد خبر 42944
تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۳:۰۸

تفاهم‌نامه همکاري مشترک معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، بنياد ملي نخبگان و قرارگاه سازندگي خاتم‌الانبياء (ص) روز شنبه با حضور معاون علمي و فناوري رييس جمهور، فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبياء (ص) و جمعي از معاونان بنياد ملي نخبگان و معاونت به امضا رسيد.

به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از ايسنا، سردار رستم قاسمي، فرمانده قرارگاه سازندگي خاتم‌الانبياء (ص) در اين مراسم که در ساختمان معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري برگزار شد، با اشاره به اين که ايران در بسياري از زمينه‌هاي علمي و صنعتي جزو برترين‌هاي دنياست اظهار کرد: از جمله‌ اين زمينه‌ها مي‌توان به بخش‌هاي انرژي، آب و برق اشاره کرد و با توجه به وجود مرزهاي استراتژيک مي‌طلبد ايران در جايگاه واقعي خود با وجود استعدادها و ظرفيتهاي بزرگ نيروي انساني قرار بگيرد.

وي با بيان اين که استعدادهاي برتر و نخبگان ايراني جزو برترين‌ نيروهاي انساني دنيا هستند تصريح کرد: بايد با برنامه‌ريزي مناسب در بنياد ملي نخبگان بتوان از اين پتانسيل در کشور براي انجام کارهاي بسيار زيادي که در کشور باقي مانده استفاده کنيم.

فرمانده قرارگاه سازندگي خاتم‌الانبياء (ص) تصريح کرد: در حال حاضر شاخص‌هايي براي تحقق سند چشم‌انداز 20 ساله کشور تعريف شده که داراي معيار و مقياس‌هايي است که براي رسيدن به آنها بايد تلاش گسترده داشته و با سرعتي بيشتر حرکت کنيم تا در ايران 1404 در بين 25 کشور منطقه مقام اول را کسب کنيم.

وي افزود: همچنين بايد بتوانيم از پشتوانه عظيم نيروي انساني مستعد در حوزه‌هاي فني و مهندسي که بستر مناسبي براي رشد آنها در قرارگاه سازندگي خاتم‌الانبياء (ص) فراهم شده است استفاده کنيم.

سردار قاسمي با اشاره به توانمندي‌هاي قرارگاه گفت: اين قرارگاه در زمينه‌هاي مختلف فني ومهندسي، انرژي، نفت و گاز داراي پتانسيل‌هاي خوبي است به طوري که تا پيش از اين در برخي حوزه‌ها شرکت‌هاي بزرگي مانند توتال مسوول اجراي آن بودند.

به گفته‌ وي، همچنين قرارگاه درساخت نيروگاه‌ها، صنعت کشتي‌سازي، پروژه‌هايي را در دست اجرا دارد.

فرمانده قرارگاه سازندگي خاتم‌الانبياء (ص) با بيان اينکه در حال حاضر 15 هزار کارشناس ارشد و دکتري در قرارگاه فعال هستند، خاطرنشان کرد: اکثر اين نيروها جزو نيروهاي با استعداد کشور هستند که به خاطر وجود زمينه‌هاي مناسب در قرارگاه مشغول به فعاليت هستند.

همچنين اين قرارگاه ارتباط خوبي با دانشگاه‌هايي مانند صنعتي شريف و صنعتي اميرکبير، برقرار کرده است. علاوه بر انجام اين فعاليت‌ها پروژ‌ه‌هاي سنگين ديگري نيز در قرارگاه در حال اجراست.

قاسمي تصريح کرد: قرارگاه سازندگي خاتم‌الانبياء (ص) در بخش پروژه‌هاي پژوهشي نيز فعال بوده و بخشي از کتب تدوين شده توسط نيروهاي قرارگاه در حال حاضر در دانشگاه‌هاي کشور تدريس مي‌شوند.

وي افزود: قرارگاه سازندگي خاتم‌الانبياء (ص) علاوه بر رسالت ساخت و ساز، عمران و آباداني کشور، فعاليت بسيار مهمي در پرورش نيروي انساني مستعد دارد چرا که ما خود را مسوول مي‌دانيم تا در تربيت نيروهاي انساني مستعد نقش داشته باشيم. تا اينکه اين نيروها پس از کسب تجربه يا در قرارگاه مانده و به فعاليت خود ادامه دهند و يا درجاهاي ديگر مانند بخش‌هاي خصوصي مشغول به فعاليت شوند.

فرمانده قرارگاه سازندگي خاتم‌الانبياء (ص) با بيان اينه سه شاخص مهم در انجام پروژه‌هاي قرارگاه مورد توجه است، گفت: کيفيت، اولين شاخص پروژه‌هاي قرارگاه محسوب مي‌شود تا پروژه‌ها در حد استانداردهاي بين‌المللي انجام شود. از اين رو قرارگاه به دنبال اين است که آيين‌نامه‌هاي استاندارد را در کشور ايجاد کند.

وي افزود: شاخص دوم، زمان است تا پروژه‌ها در زمان استاندارد بين‌امللي به اتمام برسد در اين راستا در برخي زمينه‌ها قرارگاه سازندگي خاتم‌الانبياء (ص) داراي رکوردهاي جهاني است. اقتصادي کردن پروژه‌ها با روش‌هاي نوين سومين شاخص پروژ‌ه‌هاي قرارگاه به حساب مي‌آيد تا قيمت پروژه‌هاي قرارگاه به قيمت واقعي نزديک شود.

فرمانده قرارگاه سازندگي خاتم‌الانبياء خاطرنشان کرد: اميدواريم با امضاي اين تفاهم‌نامه بتوانيم از نيروهاي مستعد و نخبه کشور در زمينه‌هاي فعال قرارگاه استفاده و همکاري داشته باشيم.