کد خبر 431546
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۳

نماینده ولی فقیه در سپاه گفت : به عنوان مثال در نظام بانکی کشور مقرراتی برای اعطای وام، دریافت وثیقه و اعطای امتیازات وجود دارد اگر در هنگام اعطا وام، وثیقه متناسب با وام و ضمانت لازم برای بازپرداخت وام اخذ نشود قوه قضاییه چه کاری می تواند انجام دهد وقتی وثیقه لازم در اختیار بانک نیست؟!

به گزارش مشرق به نقل از میزان، هفته اول تیرماه به یاد شهید مظلوم آیت الله بهشتی و یارانش به عنوان هفته قوه قضاییه گرامی داشته می شود، به همین مناسبت ضمن مصاحبه ای با حجت الاسلام والمسلمین علی سعیدی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی وظایف، عملکرد و اهداف دستگاه قضا را به پرسش گزاردیم.

حجت الاسلام و المسلمین علی سعیدی عملکرد قوه قضاییه را مثبت ارزیابی کرد و قاطعیت، صلابت و قانون مداری در سطح کلان را سه ویژگی دستگاه قضا با محوریت آیت الله آملی لاریجانی دانست.

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عوامل زیادی را در موفقیت قوه قضاییه دخیل دانست و افزود: برخی از این عوامل به سیستم مدیریت حاکم بر قوه قضاییه و کارکنان و قضات و بازپرس ها و محاکم قضایی بر می گردد اما برخی دیگر خارج از سیستم قوه قضاییه است، به عنوان مثال نقض قوانین، خلاهای موجود در قوانین، کمبود اعتبارات، مشکلات ساختاری و تشکیلاتی به مجلس شورای اسلامی بر می گردد که باید با تعامل همه جانبه دو قوه بر طرف شود.

* حجم پرونده های ارجاع شده به دستگاه قضا پیش از توان این قوه است

حجت الاسلام و المسلمین سعیدی در تشریح نقش دستگاه های دولتی و امثال آن گفت: اگر دستگاههای نظارتی وظایف خود را به نحو احسن انجام دهند می تواند در وقوع جرایم نقش پیشگیرانه داشته باشند و در نتیجه حجم پرونده هایی که به قوه قضاییه ارجاع می شود کاهش پیدا می کند، در غیر اینصورت همه بار بر دوش قوه قضاییه است و توان دستگاه قضا برای رسیدگی این حجم از شکایات و پرونده ها پاسخگو نیست.

* نبود تبعیض در رسیدگی به پرونده ها در دستگاه قضا

وی با اشاره به نبود تبعیض در رسیدگی به پرونده در دستگاه قضا بیان کرد: عدم تبعیض با توجه به اطلاعاتی که در رسانه ها و بخش های مختلف بیان می شود قابل مشاهده است.

* ایستادگی و مقاومت قوه در برابر اعمال نفوذها

حجت الاسلام و المسلمین سعیدی ادامه داد: به عنوان مثال در پرونده اخیری که در قوه قضاییه به آن رسیدگی شد فشارهای زیادی از جوانب مختلف به قوه وارد شد تا بتوانند در این پرونده اعمال نظر کنند و تخفیفی در حکم این پرونده بگیرند اما قوه قضاییه ایستادگی و مقاومت کرد و موجب رضایت مندی مردم شد، وقتی مردم می بینند که قوه قضاییه در رسیدگی به پرونده ها توجهی به وابستگی ها و حامیان متخلف نمی کند موجب می شود که مردم بیش از پیش از عملکرد قوه اظهار رضایت کنند.

حجت الاسلام و المسلمین سعیدی از قاطعیت و افزایش در سرعت رسیدگی به پرونده ها به عنوان دو ویژگی مثبت دستگاه قضا در سال های اخیر یاد کرد.

*تقدیر از قضات شایسته، برخورد با قضات متخلف

وی با تقدیر از جدیت قوه قضاییه در رسیدگی به پرونده ها افزود: در قوه قضاییه نگاه این است که از قضات شایسته و لایق تقدیر و با متخلفین برخورد شود و تعداد تعلیق شدگان دستگاه قضا نیز نشان از جدیت قوه قضاییه برای اصلاح این موضوع دارد.

* لزوم پشتیبانی قانونی از قوه قضاییه

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ادامه با اشاره به لزوم پشتیبانی قانونی از قوه قضاییه گفت: اگر خلا قانونی و یا کمبودی وجود دارد باید توسط قوه مقننه جبران شود.

حجت الاسلام و المسلمین سعیدی در تشریح عوامل بیرونی در وقوع جرایم گفت: به عنوان مثال در نظام بانکی کشور مقرراتی برای اعطای وام، دریافت وثیقه و اعطای امتیازات وجود دارد اگر در هنگام اعطا وام، وثیقه متناسب با وام و ضمانت لازم برای بازپرداخت وام اخذ نشود قوه قضاییه چه کاری می تواند انجام دهد وقتی وثیقه لازم در اختیار بانک نیست؟!

وی در ادامه افزود: اگر در بخش هایی برای جلوگیری از جرم نیاز به کار اطلاعاتی وجود دارد این مهم انجام شود و فساد مالی و تخلف قبل از اینکه عملیاتی گردد مورد رسیدگی و پیشگیری قرار گیرند از ادامه تخلف ها جلوگیری شود.

* دستگاههای نظارتی حساسیت و دقت لازم را به خرج نمی دهند

حجت الاسلام و المسلمین علی سعیدی اظهار کرد: یکی از مهمترین خلاهایی که با آن مواجه هستیم این است که دستگاههایی که مسئولیت نظارت،کنترل، بازرسی و پیشگیری از وقوع جرم را دارند حساسیت و دقت لازم را به اعمال نمی کنند لذا حجم پرونده هایی که به دستگاه قضا ارجاع می شود پیش از حد انتظار است و ظرفیت این قوه نیز محدود است و نمی تواند به همه این مسائل پاسخ دهد.

* مواضع شفاف رییس دستگاه قضا نسبت به فتنه 88 و مذاکرات هسته ای

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تقدیر از مواضع شفاف رییس قوه قضاییه نسب به فتنه 88، مذاکرات هسته ای و مسائل عمده ای که به اصل حاکمیت دینی نظام بر می گردد افزود: در شرایطی که برخی حاضر نیستند با عوامل فتنه 88 با جدیت و شدت برخورد کنند آیت الله املی لاریجانی و معاون اول قوه قضاییه مواضع مناسبی اتخاذ کردند و انتظار از قوه قضایی همین است که در جاهایی که مربوط به اساس و اصل نظام است با جدیت ورود کند زیرا امام خمینی(ره) معتقد بودند حفظ نظام از اوجب واجبات است.

* قوه قضاییه پیشتاز در پیگیری فرامین رهبری

وی در خاتمه با اشاره به اینکه رهبری سیاستهای کلان کشور را تبیین می کنند و قوای سه گانه مسئول پیگیری این سیاستها هستند افزود: در این زمینه قوه قضاییه پیشتاز بوده است و نوع تبعیت رییس دستگاه قضا از فرامین رهبری جای تقدیر دارد.