بابایی هدف از چاپ کتاب شهدای غواص را ماندگار کردن این آثار برای استفاده بهتر علاقهمندان امروز و نسل آینده اعلام کرد و افزود: ماندگاری و بقای یک اثر مکتوب و چاپ شده بیشتر است و میتوان آن را قرنها در کتابخانهها نگهداری کرد.
وی گفت: پیام اصلی شهدای غواص و تمام شهدای گمنام دفاع مقدس ایستادگی و زیربار ظلم نرفتن است. آنها در برابر ظلم ایستادند و بر ایمان خود استوار ماندند و تفحص و تشییع آنها در روزگاری که جامعه اسلامی در خطر روزمرگی گرفتار شده است، تلنگری به موقع به شمار میرود.
از عبدالجبار کاکایی و محدثی خراسانی تا شاعران جوان و گمنام
بابایی با بیان اینکه بسیاری از شاعران انقلاب اسلامی از جمله رضا اسماعیلی، عبدالجبار کاکایی، مصطفی محدثی خراسانی و میلاد عرفانپور و نیز شاعران جوان و گمنامی که عاشق انقلاب و شهدا هستند به شعرسرایی درباره شهدای غواص پرداختهاند، گفت: در این راستا میتوان به شعر عبدالجبار کاکایی به نام «سرباز آخر» اشاره کرد که «دیر آمدی اِی جانِ عاشق ... بی چتر و بارانی از این باد/ اِی تکه تکه روحِ معصوم ... اِی تار و پودِ رفته از یاد/ دیر آمدی تا قد کشیدم ... با خاطراتی از تو در سر/ دیر آمدی از باد و باران ... دیر آمدی سربازِ آخر/ پنهان شدی در خاک شاید... خاک از تنِ تو جان بگیرد/ تا دشت تنها باشد و ابر ... دلشوره باران بگیرد/ امروز دستِ آشنایی ... بیرون کشید از عمقِ خاکت/ کم کم به یادِ خاک آمد ... انگشتر و مُهر و پلاکت/ در شهر میپیچد دوباره ... بوی گلاب و اشک و شیون/ تا شیشه عطرِ تنت را... از خاک بیرون میکِشم من/ این ریشههای مانده در خاک ... دلشوره طوفان ندارند/ پایانِ این افسانهها کو ... افسانهها پایان ندارند».
رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس تصریح کرد: امیدواریم با چاپ کتاب شهدای غواص دین خود را به این شهدا و نیز شاعرانی که با عشق و ارادت برای انها هنرآفرینی کردهاند ادا کنیم.
منبع: ایکنا