معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی دستورالعملی را ابلاغ کرده که در آن بانک‌ها مجاز به پرداخت تسهیلات مسکن هستند، اما هیچ تکلیفی به بانک‌ها ابلاغ نشده و تنها اعلام رفع انحصار بانک مسکن از سوی شورای پول و اعتبار مطرح بوده است.

 به گزارش مشرق، پیمان قربانی در خصوص ممنوعیت پرداخت وام ۶۰ میلیونی خرید و ساخت مسکن از سوی بانک‌های تجاری (غیر از بانک مسکن) به دلیل داشتن بدهی به بانک مرکزی اظهار کرد: بانک مرکزی اعلام کرده است بانک‌ها می‌توانند از محل منابع داخلی خود وام خرید مسکن را با شرایط مذکور در مصوبه شورای پول و اعتبار پرداخت کنند و هیچ گونه ممنوعیت مجددی در این رابطه اعلام نشده است.

معاون اقتصادی بانک مرکزی با بیان اینکه بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی موضوع کاملا جداگانه‌ای است، گفت: مگر الآن که بانک‌ها به بانک مرکزی بدهکارند، تسهیلات نمی‌دهند که حالا جلوی پرداخت تسهیلات مسکن آنها گرفته شود؟

وی ادامه داد: بانک‌ها باید بدهی خود به بانک مرکزی را پرداخت کنند، ولی ارتباطی میان بدهی‌ها با تسهیلات‌دهی بانک‌ها از محل منابع داخلی آنها وجود ندارد.

عضو هیات عامل بانک مرکزی با تأکید بر طولانی‌مدت بودن تسهیلات مسکن گفت: بانک‌ها باید محاسبه کنند و ببینند که آیا توان پرداخت این تسهیلات را با توجه به منابع داخلی‌شان دارند یا خیر؛ بانک مرکزی دستورالعملی را ابلاغ کرده که در آن بانک‌ها مجاز به پرداخت این نوع تسهیلات هستند. در واقع هیچ تکلیفی به بانک‌ها ابلاغ نشده است.

وی با بیان اینکه بانک‌ها باید با محاسبه «توازن و مصارف» خود، توانایی یا عدم توانایی پرداخت تسهیلات ۶۰ میلیون تومانی را بسنجند و سپس اقدام به پرداخت این نوع تسهیلات کنند خاطرنشان کرد: سقف مذکور در این دستورالعمل (۶۰ میلیون تومان) به عنوان مبلغ نهایی پرداخت وام است و به این معنا نیست که باید حتما همین میزان وام پرداخت شود؛ بلکه بانک‌ها می‌توانند ارقامی کمتر از ۶۰ میلیون تومان را نیز به متقاضیان خرید یا ساخت مسکن بپردازند.

معاون رئیس کل بانک مرکزی تأکید کرد: با توجه به وضعیت کلی بازار و شرایط روند نزولی تورم در کشور، پرداخت تسهیلات مسکن برای بانک‌ها خدمات جذابی خواهد بود.

منبع: پایگاه خبری وزارت راه