نکته جالب این است که مایکروسافت که زمانی بزرگترین رقیب و دشمن بنیاد لینوکس محسوب می شد و علاقه ای به اجرای ویندوز، آفیس و دیگر نرم افزارهای خود در محیط برنامه ها و سیستم عامل های رقیب نداشت، خود به Open Container Project پیوسته است.
بر همین اساس استانداردی واحد برای همه گیر شدن نرم افزارهای مختلف و اجرای روان آنها بر روی پلاتفورم های مختلف تدوین خواهد شد. برخی کارشناسان این تحول را مهم ترین رویداد دنیای فناوری در یک دهه اخیر توصیف کرده اند.
از جمله دیگر شرکت هایی که در اجرای این طرح دخیل هستند می توان به گوگل، آمازون، اچ پی، آی بی ام، اینتل، رد هت، VMware، Goldman Sachs اشاره کرد که همگی با هم برای نگارش یک استاندارد متن باز که استفاده عمومی از نرم افزارهای شرکت های رقیب را ممکن می کند، همکاری می کنند.
این خبر یکی از دستاوردهای همایش DockerCon در هفته گذشته بود که در زمان برگزاری آن 95 میلیون دلار بودجه هم به اجرای طرح مذکور اختصاص یافت.
با نگارش استانداردهای مربوط به این طرح برنامه نویسان به سادگی می توانند نرم افزارهایی طراحی کنند که بر روی هر رایانه ، گوشی و تبلتی با هر سیستم عاملی قابل اجرا باشد و همین طور بتوان آن را به سادگی با سرویس های مختلف تحت وب اعم از سرویس های کلود شرکت های مختلف، سرورهای گوناگون و ... سازگار نمود. در حال حاضر برنامه نویسان برای سازگار کردن نرم افزارهای خود با سیستم عامل های گوناگون مجبورند تغییراتی در کدنویسی آنها به وجود آورند، اما با اجرای طرح فوق الذکر از این امر بی نیاز می شوند.
صرفه جویی در وقت و هزینه مورد نیاز برای پیکربندی مجدد برنامه ها و کدنویسی مجددشان از جمله مهم ترین نتایج اجرای طرح یاد شده است که قرار است پنج میلیون سیستم عامل، پلاتفورم کلود و ... را در بر بگیرد.
در این میان برخی شرکت ها هستند که به علت نگرانی های امنیتی ترجیح می دهند برنامه های خاص خود را دنبال کنند. به عنوان مثال CoreOS که یک شرکت نوپای مورد پشتیبانی گوگل است، به علت همین دغدغه در حال ابداع استاندارد جدیدی به نام appc است که از حمایت گوگل، VMware و ردهت برخوردار است و رقیبی برای استاندارد قبلی موسوم به Docker خواهد بود.