کد خبر 432753
تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۸

یک مقام مسئول در توانیر با بیان اینکه متوسط مصرف برق خرداد ماه امسال معادل مرداد سال گذشته بود، اعلام کرد: افزایش تعداد دستگاه‌های سرمایشی عامل جهش بهاری مصرف برق کشور است.

 به گزارش مشرق، احمد يزدي از توسعه اقتصادي جهان و افزايش جمعيت به عنوان دو چالش پيش روی براي افزايش مصرف برق در بازار جهانی نام برد و گفت: توسعه اقتصادي جهان و افزايش جمعيت در افزايش مصرف و آلودگي جهان تاثيرگذار است.

معاون دفتر مديريت مصرف توانير با بيان اينكه براي توليد ۲۶۷ ميليون كيلوات ساعت بالغ بر ۲۴۶ ميليون تن گاز آلاينده در كشور توليد شده است، تصریح کرد: برابري زمان پيك بار سال گذشته مرداد ماه با ميزان مصرف در خرداد ماه سال جاري به دليل گرم شدن دما، افزايش سيستم هاي سرمايشي در كشور است.

این مقام مسئول با اعلام اینکه در حال حاضر افزون بر ۷۳ هزار مگاوات ظرفيت نصب شده نيروگاهي در كشور نصب و در مدار بهره برداری قرار دارد، اظهار داشت: به علت كاهش بازدهي نيروگاه ها در فصول گرم بیش از ۵۲ هزار مگاوات امکان تولید عملیاتی و واقعی برق در کشور وجود ندارد.

وی با یادآوری اینکه مصرف برق در فصل گرم ۴۹ هزارمگاوات و در فصول سرد سال ۲۰ هزار مگاوات است و دليل تفاوت اين ميزان مصرف به خاطر ورود سيستم های سرمايشي در مدار است، بیان کرد: هم اکنون بهينه سازي مصرف و كاهش تقاضا اولویت دارترین فعالیت در صنعت برق کشور است.

احمد یزدی با یادآوری اینکه پس از انقلاب اسلامي ظرفيت نيروگاهي كشور به ۱۰ برابر رسيد و اين درحالي بود كه در این مدت شاهد رشد دو برابري جمعيت در كشور بوده ایم، تبیین کرد: صنعتگران، مدیران انرژي اصناف و ادارات مي‌توانند با ملحق شدن به طرح ذخيره عملياتي و طرح تعطيلات و تعميرات تابستان به كاهش پيك بار در تابستان كمك كنند.

معاون توانیر با تاکید بر اینکه سال گذشته حدود دوهزار و ۷۰۰ مشترك صنعتي در كشور به دليل همكاري با وزارت نيرو از ۵۰ ميليارد تومان پاداش بهره مند شده اند، خاطرنشان کرد: مديران دستگاه‌های دولتي باید با مشاركت در كاهش مصرف برق و بهينه سازي سيستم روشنايي و تجهيزات اداري در طرح مدیریت مصرف برق به ویژه در ساعات پیک همکاری کنند.

منبع: مهر