به گزارش مشرق به نقل از جهان، فرزاد موتمن کارگردان اين سريال که در بهار امسال فيلم سينمايي "پوپک و مش ماشالله" را بر روي پرده داشت، بدليل ورود به اين ژانر سينمايي، با انتقاداتي از سوي دوست داران سينمايش مواجه شد.
در حالي که اين گمان مي رفت که پس از اين انتقادات، "پوپک و مش ماشالله" اولين و آخرين تجربه موتمن در اين ژانر باشد، اما با بررسي دو اثر موتمن (پوپک و مش ماشالله و "نون و ريحون") بخوبي مي توان نشانه هايي از پوپک و ... را در اين سريال مشاهده کرد تا به اين نکته يقين پيدا کرد که "نون و ريحون" ادامه اثر سينمايي پر حاشيه "پوپک و مش ماشالله" است.
در همين راستا بايد اذعان داشت که استفاده از ادبيات دو پهلو در هر دو اثر موتمن بخوبي مشهود است. ادبياتي که از يکسو مي تواند معنايي "زننده" به همراه داشته باشد و از سوي ديگر معنايي خنثي که اصولا بکار بردن آن ديالوگهاي خنثي و بي معني در سريالي به کارگرداني فردي چون موتمن کمي مشکوک است تا بيننده را بر آن دارد و مطمئن کند که منظور خالق اثر، برداشت "زننده" مخاطب از آن ديالوگ هاي دو پهلوست!
هر چند تعداد جملات بکار برده شده اينچنيني در اين سريال تا اين لحظه محدود بوده است، اما در مورد تکه هاي سياسي استفاده شده گاه پا فراتر هم رفته است.
اما دست اندرکاران اين سريال نظرات متفاوتي در اين رابطه دارند.
بنا بر اين گزارش، عباس نعمتي نويسنده اين سريال در پاسخ به اين پرسش که براي خيلي از بيننده هاي سريال "نون و ريحون" شايد اين سئوال پيش بيايد که آيا روند اشارات سياسي اين فيلم ممکن است ادامه يابد گفت: بايد ببينيم بازخوردش چطور است اگر جواب بدهد دوست دارم که اين فضا را ادامه بدهم اما اين مسير صبوري مي خواهد. نمي شود سريع و زود از آن استفاده کرد.
عباس نعمتي نويسنده سريال "نون و ريحون" در پاسخ به اين پرسش که خيلي ها معتقدند سريال پر از نشانه هاي سياسي و اجتماعي است گفت: اگر بخواهيم اينجوري فکر کنيم که از همه چيز مي شود برداشت سياسي کرد. اينها حرف است چون ما محبتمان کم شده است. اينها ربطي به سياست ندارد. خب اين برداشت ها را کرديد بعدش چي؟ ما هم کارمان چند تا تکه سياسي دارد.
"گلاره عباسي" بازيگر نقش فرشته در اين سريال و در پاسخ به اين سئوال که اين تکه هاي سياسي به سريال چسبانده شده مي گويد: چيزهايي که من در صحنه ديدم هيچکدامشان تحميلي نبود. هيچ اتفاقي در اين مجموعه به زور نبود و حتي خنداندن مخاطب به آنها اجبار نشده است. ديالوگ ها همه موقعيتهاي کمدي بودند و تلاشي براي تکميل شدن چيزي نشده است.
اما فرزاد موتمن کارگردان اين سريال مي گويد: نون و ريحون ويژگي خاصي دارد که گوشه نگاهي هم به اتفاقات سياسي داشته است. وي ادامه مي دهد: کمدي يعني شوخي با 3 چيز که يکي از آنها سياست است.
سريال "نون و ريحون" از جمله سريال هاي ويژه ماه مبارک است که از شبکه تهران پخش مي شود. اين سريال شايد بدليل فضاي انتقاد آميزش که گاهي هم پا را فراتر از انتقاد گذاشته و سرکي به سياست کشيده از جمله سريالهاي پر حاشيه تلويزيون در ابتداي پخشش شد.