کد خبر 436590
تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۱

معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: یک میلیون بنای تاریخی در کشور وجود دارد.

به گزارش مشرق، سمیع‌الله حسینی‌مکارم شامگاه پنج‌شنبه در نخستین همایش تشکل‎های مردم‌نهاد میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان اظهار کرد: اهمیت صنایع دستی و گردشگری در توسعه پایدار کشور بر کسی پوشیده نیست.

وی تصریح کرد: دو مفهوم توسعه و کیفیت در خصوص پیشرفت جوامع وجود دارد و وقتی مباحث رشد جامعه مطرح می‎شود افزایش‎های کمی جوامع مورد توجه قرار می‎گیرد.

معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاطرنشان کرد: افزایش بهبود کیفی در ابعاد مختلف را توسعه می‎گویند و باید بیندیشیم چگونه می‎توان هم توسعه پیدا کرد و هم به میراث فرهنگی و جوامع محلی توجه کنیم.

حسینی‌مکارم ابراز کرد: در دهه‎های گذشته شاید خیلی از موارد توسعه‎ای از کره‌جنوبی بالاتر بودیم به طوری که حدود 40 سال پیش کره‎جنوبی کارگر به کشور ما می‌فرستاد.

وی با بیان اینکه زمانی که صنعت خودرو را شروع کردیم از کره‌جنوبی پیشرفته‎تر بودیم، افزود: خیلی از کارشناسان این کشور متقاضی بودند تا مبانی توسعه را از ایران بیاموزند و امروز شاهد توسعه‎ای و جایگاه کره‎جنوبی هستیم.

کره‎جنوبی در کنار توسعه، ادبیات، فرهنگ، لباس و آیین‎های خود را حفظ کرده است

معاون توسعه مدیریت سازمان میراث میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه کشور کره‎جنوبی در کنار توسعه، ادبیات، فرهنگ، لباس و آیین‎های خود را حفظ کرده است، بیان داشت: این مهم به معنی توسعه پایدار است ظرفیت‌‎های کشور ما قابل قیاس با کشورهای پیشرفت دنیا نیست ما جایگاه اصلی خود را پیدا نکردیم.

یک میلیون بنا تاریخی در کشور وجود دارد / 32 هزار آثار ما به ثبت ملی رسید

حسینی‌مکارم با بیان اینکه بیش از یک میلیون بنای تاریخی در کشور داریم، افزود: بیش از 100 بنا تاریخی مورد شناسایی قرار گرفته و 32 هزار آثار ما به ثبت ملی رسیده و همچنین 50 اثر ما در فهرست ثبت آثار جهانی قرار دارد.

وی با بیان اینکه ایران چهاردهمین کشور به لحاظ ثبت آثار تاریخی در جهان است،افزود: ظرفیت‎های طبیعی زیاد و منحصر به فردی در کشور وجود دارد  اما این ظرفیت متاسفانه به خصوص در استان گلستان با اقوام و اقلیم‎های مختلف مورد توجه قرار نگرفته است.

معاون توسعه مدیریت سازمان میراث میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه 5 میلیون گردشگر خارجی از ایران بازدید می‎کنند، بیان داشت: امروز دنیا یک میلیارد و 200 میلیون دلار ارز از طریق گردشگر خارجی به دست می‎آورد و سهم ایران یک هزار و 200 میلیون دلار است.

تنها 5 میلیون گردشگر در کشور اقامت می‎کنند

حسینی‌مکارم با بیان اینکه تراز ایران در گردشگری منفی است، افزود: سالانه 7 میلیون گردشگر از کشور خروجی می‎شود و تنها 5 میلیون گردشگر در کشور اقامت می‎کنند.

وی ادامه داد: این در حالی است که ترکیه در همسایگی ما 30 میلیارد دلار از حوزه گردشگری درآمد دارد و 27 میلیون گردشگر از این کشور بازدید می‎کنند.

معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با بیان اینکه آثار تاریخی و فرهنگی ما غنی‎تر از کشور ترکیه است، بیان داشت: جای خوشبختی دارد که در برنامه ششم توسعه و در نظام برنامه‌نویسی از اسناد بالا دستی و سیاست کلی گردشگری محور قرار گرفته و باید در پنج سال آینده به 25 میلیون گردشگر برسیم.