کد خبر 436942
تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۸

دانشمندان ژاپنی قصد دارند ماه آینده مجموعه‌ای از تجربیات را برای تولید اندام انسانی در خوکها انجام دهند؛ سلول‌های که از آن‌ها می‌توان برای پیوندهای انسانی بهره برد.

 به گزارش مشرق، پرفسور هیرومیتسو ناکائوچی، استاد دانشگاه توکیو و دانشگاه استنفورد آمریکا و همکارانش قرار است آزمایشاتی را در استنفورد آغاز کنند. یافته‌های این آزمایشات می‌تواند طی پنج تا 10 سال آینده در پزشکی احیاکننده مورد استفاده قرار بگیرد.

آزمایشگاه ناکائوچی از سلول‌های بنیادی شبه‌جنینی استفاده خواهد کرد که از قابلیت تبدیل به انواع مختلف بافت‌ها و سپس توسعه به شکل اندام کامل برخوردار هستند.

گام اول، معرفی سلول‌های بنیادی شبه‌جنینی مهندسی‌شده انسان برای پرورش بافت لوزالمعده در یک جنین خوک فاقد این اندام است. این جنین سپس در بدن خوک ماده کاشته می‌شود که در نهایت، با یک لوزالمعده کامل انسانی متولد خواهد شد.

ناکائوچی تاکنون از سلول‌های بنیادی شبه جنینی خوک برای تولید لوزالمعده در بدن مهندسی‌شده فاقد لوزالمعده یک خوک دیگر استفاده کرده است.

به گفته دانشمندان، این روش برای یک پیوند لوزالمعده کامل استفاده نخواهد شد، بلکه تنها برای پیوند سلول‌های جزیره‌ای لوزالمعده بکار گرفته خواهد شد که روش ساده‌تری نسبت به موارد مورد استفاده کنونی برای دیابتی‌هاست.

سلول‌های جزیره‌ای پس از پیوند می‌توانند کار تولید انسولین را که به تنظیم سطوح قند خون کمک می‌کند، آغاز کنند.

منبع: ایسنا