هنگام بازگشت از نخستين جشنواره بين‌المللي خليج فارس، بليت پرواز «داريوش ارجمند» به اشتباه به نام «محمدرضا شريفي‌نيا» صادر شده بود...

به گزارش مشرق به نقل از فارس، نخستين جشنواره بين‌المللي فرهنگي هنري خليج فارس در دهم ارديبهشت يعني؛ «روز ملي خليج فارس» در استان هرمزگان برگزار شد و با تقدير از برگزيدگان به کار خود پايان داد. برگزاري اين جشنواره با حاشيه‌هاي بعضاً جالبي نيز همراه بود که برخي از آنها در پي مي‌آيد.

ـ مهمانان و اصحاب فرهنگ و رسانه با پرواز 476 روز جمعه 9 ارديبهشت از تهران راهي بندرعباس شدند و پس از فرود در اين شهر با شاخه‌هاي گل مورد استقبال «همايون اميرزاده» مدير کل ارشاد استان در هرمزگان و دبير جشنواره و ساير مسئولان برگزاري جشنواره قرار گرفتند.

ـ اصحاب فرهنگ و رسانه با چند دستگاه ون از فرودگاه به هتل منتقل شدند. ون‌ها مسير ساحلي را براي رسيدن به هتل پيمودند تا اين مسير براي مهمانان و اصحاب فرهنگ و رسانه جذابيت بيشتري داشته باشد. جالب اينکه يکي از رانندگان در اظهار نظري جالب، بندرعباس را «شهر هميشه» بيدار خواند و مدعي شد اگر ساعت 2 بعد از نيمه شب نيز به بازارهاي آن مراجعه شود، مغازه‌ها باز هستند!

ـ صبح روز شنبه 10 ارديبهشت ماه، مهمانان و مدعوين نخستين جشنواره خليج فارس با دو قايق مسافربري بزرگ از بندرعباس راهي جزيره هرمز شدند. در طول مسير يک تيم سه‌نفره خبري از آسياي شرقي نيز حضور داشتند که برخي واکنش‌هاي آنان با تبسم و خنده ساير خبرنگاران و گزارشگران همراه بود.

ـ هنگام نزديک شدن به جزيره و در فاصله حدوداً 500 متري آن، يک اسکي‌باز نوجوان به انجام هنرنمايي پرداخت. وي دو بار تعادل خود را از دست داد و در آب واژگون شد. جالب اينکه برخي حاضران در قايق براي اين حادثه عبارت «زمين خوردن» را به کار بردند.

ـ يکي از شاعران حاضر در جشنواره، پس از اهتزاز پرچم مقدس جمهوري اسلامي ايران در قلعه پرتغالي‌ها به نشانه استکبار ستيزي، اشعاري در وصف خليج‌فارس قرائت کرد. اشتباه لبّي وي هنگام تلفظ يک نام يوناني، خنده را به لبان حاضران هديه کرد.

ـ براي رونمايي از نقشه‌ خاکي خليج‌فارس نياز به پيمودن يک مسير چند کيلومتري در جزيره بود که براي اين امر، 6 دستگاه اتوبوس شرکت واحد از بندرعباس به جزيره هرمز منتقل شده بود. برخي اهالي جزيره که براي نخستين بار چند اتوبوس در جزيره مي‌ديدند، حسابي ذوق‌زده شده بودند.

ـ بازگشت از جزيره بيش از 80 دقيقه طول کشيد. اين در حالي بود که يکي از خدمه قايق مسافربري مدعي بود که مسير جزيره تا بندرعباس را 45 دقيقه‌اي طي مي‌کنند. از طرف ديگر GPS تلفن همراه نيز سرعت قايق را 21 کيلومتر در ساعت نشان مي‌داد. اگر فاصله درج شده در ويکي‌پدياي فارسي يعني 8 کيلومتر حد فاصل بندر تا جزيره صحيح باشد، آن‌گاه با سرعت متوسط 20 کيلومتر در ساعت بايد اين مسير در کمتر از 25 دقيقه طي شود. حال 25 دقيقه کجا، 45 دقيقه کجا و 80 دقيقه کجا؟

- پس از تشکيل ناموفق زنجيره انساني در پارک غدير بندرعباس، مراسم اختتاميه نخستين دوره جشنواره در تالار شهيد آويني بندرعباس برگزار شد. مجري برنامه در طول اجراي خود، دو بار به مهمانان ويژه حاضر در مراسم خوشامد گفت و از حضور آنان قدرداني کرد که در هر دو بار نام «سيد محمد حسيني» وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي را از قلم انداخت!
وي در اعلام خبر تغيير نمادين 10 روزه نام خبرگزاري فارس به «خبرگزاري خليج فارس» در هر سال نيز دچار اشتباه شد و به گونه‌اي اين موضوع را اعلام کرد که همگان چنين برداشت کردند اين خبرگزاري براي هميشه نام خود را تغيير داده است.

- داريوش ارجمند هنگام دريافت جايزه خود اجازه خواست چند کلامي با حاضران صحبت کند. وي ضمن ابراز خرسندي از توجه ويژه مسئولان فرهنگي به خليج‌فارس، درياچه خزر را به «يک کاسه آب»‌ تشبيه کرد و خليج‌فارس را «درياي واقعي»‌ دانست. معلوم نيست اگر ارجمند قصد اظهارنظر درباره وضعيت اين روزهاي درياچه اروميه را داشت از چه تعبيري استفاده مي‌کرد؟!

ـ محمدرضا رحيمي، معاون اول رئيس‌جمهور در سخناني، جعل نام خليج فارس را حاصل فتنه‌انگيزي انگلستان خواند. وي همچنين از کشورهاي بي‌هويتي که قصد مصادره نام خليج فارس به سود خود را دارند با تعابير «مورچه‌اي در برابر پير» و «پشه‌اي مقابل يک پير» ياد کرد که در نوع خود جالب بود.

ـ حضور «عبدالمجيد ارفعي» نخستين مترجم منشور کوروش در فرودگاه بندرعباس نيز با واکنش‌هاي جالب مردم و برخي از افراد کادر پروازي همراه بود. ارفعي که به دليل چهره خاص خود از جذابيت ويژه‌اي برخوردار است با پيشنهادهاي بسياري براي گرفتن عکس يادگاري مواجه مي‌شد و البته با رويي گشاده استقبال مي‌کرد.

ـ هنگام بازگشت از بندرعباس، بليت پرواز «داريوش ارجمند» به نام «محمدرضا شريفي‌نيا» صادر شده بود. ارجمند در فرودگاه تهران هم با بدشانسي مواجه شد و براي دريافت بار خود،‌ مدت‌ها کنار تسمه انتقال بار به انتظار ايستاد. غافل از اينکه بسته وي از روي تسمه نقاله سقوط کرده و در کنار آن افتاده است. همين امر موجب شد وي آخرين نفري باشد که بار خود را از فرودگاه تحويل مي‌گيرد.