وی افزود: در ابتدای کار میخواهم بدانید که هدفم از سفر به ایران این بود که به دعوت فدراسیون ایران به تهران آمدم و چهار هدف اصلی داشتم. پیدا کردن درک بهتر از آن چه در والیبال ایران می گذرد، کیفیت برگزاری بازی های لیگ جهانی والیبال، نحوه انجام وظایفی که فدراسیون ایران در حال انجام است و دورنمایی که فدراسیون ایران برای آن فعالیت می کند، تساوی بین جنسیت ها و حضور زن و مرد در محیط مسابقات والیبال.
فابیو ازودو تاکید کرد: هدف اصلی که برای فدراسیون جهانی ترسیم شده، دورنمایی است که والیبال به عنوان ورزش اول خانوداگی تبیین شود. یکی از موارد مهم حضور خانوادهها در زمان برگزاری مسابقات در سالن است. با تجربهای که دیروز داشتم و مسابقه را دیدم باید بگویم هرگز در 25 سال گذشته چنین حضور و اشتیاقی را از تماشاگران والیبال ندیده بودم. تنها دو موردی که میتوانم مثال بزنم لهستان و برزیل هستند که قدرتهای مطرحی در جهان به شمار میآیند. والیبال در ایران کاملا موفق است. باید به فدراسیون والیبال ایران تبریک بگویم به دلیل تمام زحماتی که در این زمینه کشیده است. خیلی از فدراسیون ایران متشکرم برای ارزش گذاریهایی که در راستای اهداف فدراسیون جهانی انجام داد.
وی ادامه داد: والیبال به بخشی از زندگی مردم ایران تبدیل شده است. والیبال ورزشی تقریحی و سرگرم کننده خانوادگی است. حضور خانوادهها در استادیوم برای تماشای والیبال حیاتی است. فدراسیون جهانی مشتاق است که ببیند سه نسل از مردم همزمان در سالن بازی را میبینند. پدربزرگ و مادربزرگ به همراه نوههایشان بازی را تماشا میکنند. ایران فرصت بسیار نادری را برای ادامه این راه دارد. ایران میتواند یک نمونه بارز در تمام سطح جهان برای یگانگی تساوی بین جنسیت باشد. اگر چنین اتفاقی بیفتد ایران میتواند یکی از مطرحترین میزبانها برای رویدادهای بین المللی باشد.
مدیرکل اجرایی فدراسیون جهانی خاطرنشان کرد: فدراسیون جهانی در راستای هرم المپیک فعالیت میکند. سه مبحث گفته شده باید شامل زن و مرد باشد. باید جو مناسب در تمام استادیوم ها حاکم شود. میتوانیم آینده روشنی را برای ایران ببینیم.
وی در پاسخ به پرسشی درباره ممنوعیت ورود تماشاگران خانم به سالن گفت: در حال حاضر هدف به صورت مشخصی وجود ندارد اما فدراسیون جهانی تاکید میکند که حضور خانوادهها در سالنهای والیبال تضمین شود. ما نمیتوانیم مانع برگزاری رویدادهای بینالمللی در ایران شویم زیرا با چنین تصمیمی عقب گرد خواهیم داشت. اما برای رسیدن به این هدف باید در قالب همکاری دو طرفه به اهداف فدراسیون جهانی نزدیک شویم. یک روش این است که به ایران بگوییم اگر این کار را نکنید محروم میشوید که خودم به این کار اعتقادی ندارم. راه دیگر این است که راه را برای ایران فراهم کنیم تا مشکل حل شود. نمیخواهیم برخورد دیگری داشته باشیم.
فابیو ازودو درباره دلایل پس گرفتن میربانی مسابقات نوجوانان جهان و ارتباط این موضوع با ممنوعیت ورود زنان گفت: به هیچ وجه پس گرفتن میزبانی در کار نبود. چندین کشور تقاضا داده بودند و ما بررسی کردیم و از میان همه آرژانتین را انتخاب کردیم. فدراسیون ایران هیچ تاییدی برای دریافت میزبانی از فدراسیون جهانی نگرفته است. ما تصمیم گرفتیم مسابقات نوجوانان جهان را به آرژانتین بدهیم.
مدیرکل اجرایی فدراسیون جهانی همچنین در پاسخ به این پرسش که دلیل مسئولان ایران برای ممنوعیت حضور زنان در ورزشگاه چیست، گفت: در بحثهایی که با فدراسیون ایران داشتیم به این نتیجه رسیدیم که فدراسیون ایران میخواهد فعالیت های خود را طبق نظر فدراسیون جهانی انجام دهد و به دنبال این است که طرز تفکرها تغییر پیدا کند.
وی درباره درخواست جلسه با رئیس جمهوری ایران نیز گفت: ما هنوز برنامه مشخصی برای این ملاقات نداریم و همه رایزنیها در حد نامه نگاری است و هنوز تایید نشده که ملاقاتی وجود داشته باشد. گراسا (رئیس فدراسیون جهانی) منتظر این لحظه است که با اشتیاق با روحانی جلسه داشته باشد. باز هم میگویم تنها راه مد نظر ما گفتوگو و همکاری دو جانبه با فدراسیون ایران است.
فابیو ازودو درباره احتمال میزبانی ایران در دور نهایی گفت: هر تیمی که در گروه A لیگ جهانی است فرصت دارد تا برای میزبانی مرحله نهایی تقاضا دهد. یکی از شرطها هم همین حضور زنان و خانوادههاست که اگر این موضوع تامین نشود می تواند تاثیر منفی در انتخاب یک کشور بگذارد. اگر هم چنین شرایطی تامین شود ایران شرایط میزبانی در مسابقات بسیار مهم را پیدا میکند. از اصحاب رسانه خواهش می کنم در نظر داشته باشید که هدف ما صرفا تاکید روی حضور خانم ها نیست بلکه به حضور خانوادهها اشاره میکنیم. من شناخت کامل فرهنگی از ایران ندارم. نمی توانم زمان دقیق برای حل مشکلات بگویم اما هدف این است که هرچه سریع تر این موضوع و مشکلات پیش آمده حل شود.
مدیرکل اجرایی درباره تغییر قوانین مسابقات لیگ جهانی والیبال و اهمیت تعداد بردها بر امتیاز تیمها در جدول رده بندی گفت: با توجه به شرایطی که وجود داشت و یک تیم ضعیف با چند برد کم اهمیت بالاتر از تیم قدرتمندی قرار میگرفت. ما به این نتیجه رسیدیم که برای پیروزی در مسابقات ارجحیت بر امتیازها قایل شویم. تیمی که برد نداشته عدم کیفیت داشته و نباید کسب تک امتیازها موجب شود بر تیم دیگری برتری داشته باشد.