تعداد صفحاتی که نماینده رژیم صهیونیستی و یا وابسته به آن باشند و افکار عمومی جهان عرب و اسلام را مورد خطاب قرار دهند، متعدد و بی شمارند. صفحات اینترنتی مانند صفحه «اسرائیل بدون سانسور» نیز در فیسبوک وجود دارند که تبلیغ کننده طرح‌ های مجازی یا حقیقی هستند.

گروه بین‌الملل مشرق - رژیم صهیونیستی از تمام ابزارهای ارتباطی و وسایل در اختیار برای رساندن سخنانش به گوش جهان عرب و اسلام و بیان دیدگاه ها و اندیشه هایش استفاده می کند و از زمان پای گذاشتن اینترنت و آغاز عصر ارتباطات پایگاه های اینترنتی، رادیوها، شبکه های محلی و ماهواره ای نقش مهمی در این راه جهت تحقق اهداف مورد نظر این رژیم ایفا می کنند و هر روز که می گذرد، این ابزارها و وسایل جایگاه مهم تری در عرصه ارتباطات پیدا می کنند.

در این میان برخی از گروه های صهیونیستی از صفحات و پایگاه ها و شبکه های اجتماعی اینترنتی برای نشر و اشاعه افکار و اندیشه ها و پیام های خود استفاده می کنند و کسانی که این صفحات و پایگاه ها و شبکه ها را دنبال می کنند، به خوبی می دانند که فعالیت این گروه ها تنها به اشاعه و انتشار پیام و دیدگاه و افکار محدود نمی شود، بلکه فراتر از اینها پای به عرصه تحریک علنی و فتنه انگیزی می گذارد.

صفحه اینترنتی «آویخای درعی»، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی در فیس بوک به زبان عربی نقش واسطه را در انتشار نامه های نوشتاری و الکترونیکی ارتش این رژیم درباره هر اتفاق و رخ دادی که احساس می شود، نیاز به توضیح و تفسیر و تبیین آن در رسانه های عربی و شهروندان جهان عرب و اسلام وجود دارد، ایفا می کند و این نکته ای است که سخنگوی رژیم صهیونیستی در صفحه خود که در سال 2013 آن را ایجاد کرده، لازم دانسته آن را توضیح دهد.

به طور معمول درعی در حالی که لباسی نظامی به تن دارد، در کلیپ های تصویری منتشر شده در این صفحه ظاهر می شود و به زبان عربی لهجه دارش توضیحاتی درباره کلیپ ها می دهد که ناخواسته سیل احساس ناسزا گویی و تحلیل و تفسیر منتقدانه را در ببیننده ایجاد می کند و بالطبع سیل این ناسزاها و انتقادات دشمنان اسرائیل را دربر می گیرد، بدون آنکه تمرکزی روی محتوای اصلی فیلم صورت گیرد، بلکه تلاش می شود، تمام تمرکز و نگاه ببینده روی سخنانی باشد که از زبان درعی به عنوان توضیح ارائه می شود.

این صفحه همچنین در پیام های خود توجه خاصی بر رخ دادهای جاری در جهان عرب و اسلام دارد و برای هریک از این رخ دادها تفسیر و تحلیلی قائل می شود. به عنوان مثال چندی پیش در تحلیلی بر بزرگداشت سالروز استقلال لبنان، این صفحه کاریکاتوری منتشر کرده بود که در آن حزب الله و ایران را به ایجاد تنش و بحران در لبنان و متشنج کردن شرایط این کشور متهم می کرد یا در مطلبی دیگر اقدام به انتشار اینفوگرافی از سلاح های ایران می کرد که مدعی بود آنها را در اختیار گروه های مقاومت فلسطینی در نوار غزه گذاشته است.

افزون بر آن این صفحه همچنین از گزارش ها و مطالب برخی پایگاه های عربی جهت مستند کردن ادعاهای خود نیز استفاده می کند، مانند گزارشی که شبکه قطری الجزیره درباره سلاح های ایران تهیه کرده بود و صفحه سخنگوی ارتش اسرائیل در اینفوگرافی سلاح های ایرانی رسیده به دست گروه های مقاومت فلسطینی در نوار غزه به آن استناد می جست.

در کنار این صفحه، صفحه اینترنتی «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در شبکه اجتماعی اینترنتی فیس بوک قرار دارد که با وضوح بیشتر از این ابزارها استفاده می کند و مطالب و موضوعات انتشار یافته در آن دو بخش اظهارات و اخبار مربوط به شخص نتانیاهو یا تصمیمات وی را در بر می گیرد با این تفاوت که در انتشار این اخبار و مطالب تمرکز روی بعد تحریک طرف مقابل صورت می گیرد و برای تحقق این امر بالطبع به ترفندهایی مانند تکذیب تصریحات برخی طرف های دشمن اسرائیل مانند مسئولان ایرانی متوسل می شود و از کاربران می خواهد با Share قرار دادن این موضوع دروغ گویی مثلا وزیر خارجه ایران درباره فلان موضوع مورد بحثش را به گوش افراد بیشتر و جهانیان برسانند.

تعداد چنین صفحاتی که نماینده کابینه رژیم صهیونیستی و یا وابسته به آن باشند و افکار عمومی جهان عرب و اسلام را مورد خطاب قرار دهند، متعدد و بی شمارند، برعکس این امر که در میان طرف های عربی شما به ندرت می توانید صفحاتی را در شبکه های اجتماعی اینترنتی فیس بوک یا توئیتر مشاهده کنید که افکار عمومی یهودیان و صهیونیست های ساکن سرزمین های اشغالی را مورد خطاب قرار دهند.


معدود صفحات اینترنتی عربی و اسلامی هم که در این عرصه فعال هستند، دارای فعالیتی ناقص و محدود می باشند، به عنوان مثال صفحه «نبذة طيبة من إسرائيل» (چکیده ای خوب از اسرائیل)!! مسئولیت انتشار صرفا مطالبی را برعهده دارد که صاحبان اصلی و ابا و اجداد اراضی که رژیم صهیونیستی تصرف کرده و هم اکنون یهودیان روی آن زندگی می کنند، را منتشر کند، حال برای این صفحه تفاوتی ندارد که منبع تهیه و تدوین این مطالب نویسندگان عرب هستند یا اسرائیلی.




بازدید شیمون پرز رییس جمهور سابق رژیم صهیونیستی از شرکت شبکه‌ی اجتماعی فیس‌بوک

صفحات اینترنتی صهیونیستی تنها به مورد خطاب قرار دادن افکار عمومی بسنده نمی کنند، بلکه برای هر یک از کشورهای عربی و مسلمان بسته به نوع نگرش حکومت آن کشور به رژیم صهیونیستی آن را مورد خطاب قرار می دهد و حتی صفحه ای ویژه آن کشور در شبکه اجتماعی فیس بوک دایر می کند، مانند کشور اردن که دارای صفحه ای ویژه از سوی کابینه رژیم صهیونیستی در فیس بوک است و افکار عمومی اردن به طور خاص از این صفحه مورد خطاب قرار می گیرند.

افزون بر این صفحات، صفحات اینترنتی دیگری در فیس بوک وجود دارند که تبلیغ کننده طرح‌ های مجازی یا حقیقی هستند، مانند صفحه «اسرائیل بدون سانسور» که مقالاتی به نقل از پایگاه اینترنتی اسرائیلی المصدر منتشر می کند. این پایگاه اینترنتی که به زبان عربی است و در سرزمین های اشغالی فعالیت می کند، ادعا دارد که نویسندگانش گروهی از یهودیان و اعراب ساکن سرزمین های اشغالی هستند.

در حالی که واقعیت امر این است که گروه گرداننده پایگاه اینترنتی المصدر که باید آن را دو هفته نامه به شمار آورد، در چارچوب طرح "The Israel project" در واشنگتن فعالیت می کنند و تلاش دارند، افکار عمومی آمریکا را با مسائل و قضایایی آشنا کنند که مورد توجه اسرائیل و منطقه خاورمیانه است.

لازم به یاد آوری نیست که رژیم صهیونیستی دارای رسانه ها و ابزارهای تبلیغاتی متعددی است که به زبان عربی فعالیت می کنند و از جمله آنها می توان به Israel in Arabic اشاره کرد که خود را «فرهنگ لغت زبان عربی در خصوص هرآنچه که به ساکنان سرزمین های اشغالی ارتباط پیدا می کند» معرفی می کند.


فعالیت رژیم صهیونیستی در عرصه مجازی و دنیای اینترنت علیه افکار عمومی جهان عرب و اسلام به موارد فوق الذکر محدود نمی شود، بلکه این رژیم از شبکه اجتماعی اینترنتی توئیتر نیز به شکل مستمر و منظم استفاده می کند و این جدای از صفحاتی است که به زبان انگلیسی برای هدف گرفتن افکار عمومی جهان عرب و اسلام فعالیت می کنند، مانند صفحه «اسرائيل در خليج فارس» (Israel in the GCC) که از آن وزارت خارجه اسرائیل است و با گذاشتن آخرین خبرها و اطلاعات مورد نظرش، از طریق آن با کاربران خود در جهان عرب و اسلام رابطه بر قرار می کند.



افزون بر آن بسیاری از شخصیت های اسرائیلی دارای صفحاتی اینترنتی در شبکه های اجتماعی توئیتر و فیس بوک هستند و از آن طریق کاربران جهان عرب و اسلام را مورد خطاب قرار می دهند، مانند صفحه آویخای درعی، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی که در ابتدای مطلب به آن اشاره شد یا صفحه «اویر جنتلمن»، سخنگوی نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای رسانه های جهان عرب.

یکی از مهمترین فعالیت های رژیم صهیونیستی در فضای مجازی راه اندازی صفحه ای برای کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به نام «سفارت مجازی رژیم صهیونیستی در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس» است که بیانگر تلاش تل آویو برای از پیش رو برداشتن موانع و چالش هایی است که این رژیم از حضور و فعالیت در خاک کشورهای عربی و اسلامی باز می دارد.

باوجودی که رژیم صهیونیستی در این عرصه سرمایه گذاری‌ های کلان و گسترده ای انجام داده و فعالیت های مستمری دارد و تاکنون نتوانسته، به اهداف مورد نظرش دست یابد، با این حال لحظه ای از بهره برداری از فضای مجازی و ابزارهای موجود در آن برای هدف گرفتن افکار عمومی جهان عرب و اسلام تردید نمی کند و این طلب می کند که افکار عمومی این دو جهان هوشیارتر و برحذرتر از قبل در این فضا و در برابر این صفحات و پایگاه ها عمل کنند.