کد خبر 438492
تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۶

معاون اجرایی رییس جمهور در پست اخیر صفحه اینستاگرامش به گلایه از نسبت دادن عناوین نابجا به افراد، پرداخت.

گروه فضای مجازی مشرق- محمد شریعتمداری در این زمینه نوشت: چرا در ايران كم كم تيترهاى "دكتر ، مهندس ، آيت الله و سردار " علامت تشخص شده است ؟! تا جائيكه در مجالس و خطاب ها ، حتى اگر كسانى داراى اين تيتر ها نيستند، حال بعنوان احترام يا شايد در دل استهزاء ، همه شخصيتهاى كشورى را با اين تيترها ميخوانند.



گاهى تيتر دكتر تزئينى بر تيتر آيت الله هم ميشود ، حالا چه صاحبش بواقع داراى اين تيتر (پى اچ دى ) باشد يا نباشد. در حاليكه در اغلب ممالك دنيا چنين نيست ؟ نه در امريكا به اوباما و كلينتون كسي دكتر ميگويد و نه در سوريه كسى بشار اسد را به دكتر اسد ميخواند . در گذشته در كشور خودمان ايران عزيز نيز چنين نبود.

در بيمارستان براى تمايز رده هاى پزشكى، پزشكان را آقاى دكتر ميخواندند تا از ساير مشاغل پزشكى ، نرس و بهيار و ... تميز داده شوند . يا در يك محيط عمليات مهندسى، وشركتها، براى تمايز بين تكنسين ها و مهندسين و ... اين تيتر استعمال ميشده وميشود.

در محيط هاى نظامى كه موضوع روشن است و آيت الله هم جز به بسيار معدود از علما و فقط مراجع عظام تقليد كسى آيت الله نميگفت و تازه عموماً در مكتوبات كاربرد داشت و در محضر، همه "اقا يا حاج اقا " بودند . نام نيك امام راحلمان را پيش از انقلاب همه بياد دارند . اما معلوم نيست چرا و از كى اين عناوين ابزار تشخص شد؟! و چه خوب كه ، مگر در ضرورتهاى محيطى ، بتوانيم اين عادت بد را كه گاهى موجب تمسخر و استهزاء هم ميشود كنار بگذاريم .