کد خبر 440275
تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۲

با وجود کاهش صادرات هندوانه به نصف در مقایسه با سه ماهه اول سال گذشته، آمارها نشان می‌دهد که همچنان هندوانه در بین محصولات صیفی و سبزی بیشترین صادرات را دارد و از سوی دیگر صادرات سیب‌زمینی به عنوان دیگر محصولی که آب‌بر بودن آن باعث انتقاد کارشناسان کشاورزی می‌شود، نیز در این مدت به دو برابر افزایش پیدا کرده‌ است.

به گزارش مشرق، آمار گمرک از صادرات صیفی‌ و سبزی‌جات نشان می‌دهد که با وجود کاهش 40 درصدی صادرات در هندوانه، همچنان این محصول در رتبه‌ی اول صادرات محصولات صیفی و البته یکی از آب‌برترین این محصولات قرار دارد.

بر این اساس با به نصف رسیدن صادرات هندوانه، صادرات این محصول به بیش از 248 هزار تن رسیده است که این میزان کمتر از 57 هزار دلار ارزش دارد.

دومین محصول در بخش صیفی و سبزی‌جات صادراتی در سه ماهه اول سال جاری، گوجه‌فرنگی است که با افزایشی حدود 30 درصدی، صادرات آن به 138 هزار تن رسید.براساس این آمار، ارزش این حجم از صادرات گوجه‌فرنگی در فصل بهار به کمتر از 45 هزار دلار می‌رسد.

این در حالی‌است که صادرات بیش از 103 هزار تن گوجه فرنگی در مدت مشابه سال قبل ارزشی نزدیک به 35.5 میلیون دلار داشته‌ است. بر این اساس به طور متوسط قیمت هر کیلو گوجه فرنگی برای صادرات معادل 0.3 دلار یعنی نزدیک به 960 تومان است.

سومین محصول که در ردیف سبزیجات قرار می‌گیرد و البته صادرات آن به دلیل آب‌بر بودن مورد انتقاد کارشناسان کشاورزی است، در سه ماهه اول سال جاری سیب‌زمینی بوده که صادرات آن به بیش از دو برابر افزایش پیدا کرده است.

براین اساس آمار صادرات غیرنفتی نشان می‌دهد که در نخستین فصل سال جاری به میزان 89 هزار تن سیب‌زمینی و با ارزش مجموعا حدود 34.5 میلیون دلار صادر شده است.

براین اساس صادرات سیب‌زمینی در مدت مشابه سال گذشته حدود 41 هزار تن و با ارزش کمتر از 15 میلیون دلار بوده است و البته قیمت هرکیلو سیب‌زمینی صادراتی حدود 1280 تومان یا 0.4 دلار می‌شود.

همچنین آمار گمرک از صادرات غیرنفتی بهاره نشان می‌دهد که صادرات پیاز و موسیر در ردیف سبزی‌جات با حدود 25 درصد افزایش به کمتر از 82 هزار تن رسیده است که مجموع ارزش آن حدود 31 میلیون دلار می‌شود.

در این سه ماهه صادرات انواع کلم نیز با نزدیک به 45 درصد افزایش به 54.5 هزار تن رسیده که مجموع ارزش صادرات این محصول نیز در این مدت کمتر از 18 میلیون دلار بوده است. قیمت هر کیلو از انواع کلم نیز به طور متوسط برای صادرات به 0.3 دلار معادل 960 تومان می‌رسد.

همچنین در این مدت صادرات خربزه نیز با کاهش حدود 35 درصدی به کمتر از 28 هزار تن کاهش پیدا کرده که ارزش آن نیز با قیمت کیلویی 0.4 دلار معادل 12 میلیون دلار می‌شود.

علاوه بر آن، این آمار نشان می‌دهد که صادرات خیار و خیارترشی در فصل بهار با نزدیک 40 درصد افزایش به 22.5 هزار تن و با ارزش 34.5 میلیون دلار رسیده است.
منبع: ایسنا