کد خبر 44106
تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۶:۰۵

پس از نقد راديو اروپاي آزاد از سرکوبي رهبران مذهبي آذربايجان و منع حجاب در مدارس توسط دولتمردان اين کشور، واشنگتن تايمز از اين اقدام راديو اروپاي آزاد به شدت انتقاد کرد.

به گزارش خبرنگار ديپلماسي عمومي مشرق، راديو اروپاي آزاد، که با بودجه آمريکا و به منظور پيش‌برد منافع آمريکا تاسيس شده است، اخيراً در يکي از گزارشات خود، آذربايجان را به دليل منع حجاب اسلامي در مدارس عمومي و زنداني کردن رهبران مذهبي، به نقض حقوق بشر متهم ساخته است.
پس از انتشار اين گزارش، واشنگتن تايمز با انتقاد شديد از اين راديو اظهار کرد: «راديو اروپاي آزاد چندين بار ادعا کرده است که هيچ‌گونه خطري از سوي راديکال‌گراييِ مورد حمايت ايران، متوجه آذربايجان نيست و از اين رو، آذربايجان را به دليل منع حجاب اسلامي در مدارس عمومي خود و زنداني کردن روحانيان راديکال مخالف دولت، به نقض حقوق بشر متهم مي‌کند، و با اين کار خود تبديل به رسانه‌اي در راستاي منافع ايران شده است. از آنجا که آذربايجان ــ که يک کشور عمدتاً شيعي سکولار و داراي منابع انرژي وسيع و نقشِ محوري در انجمن‌هاي پارلماني و اوراسيا مي‌باشد ــ داراي هم‌پيمانان سکولار و رابطه بسيار نزديک با اسرائيل بوده و يکي از تأمين‌کنندگان مهم انرژي ترکيه، اسرائيل و اروپا به حساب مي‌آيد، لذا تبديل به هدفي براي جهادگرايان، به ويژه جهادگرايان ايراني شده است».
واشنگتن تايمز در ادامه با متهم ساختن ايران به دخالت در امور آذربايجان بيان مي‌دارد: «افزايش هويت مذهبي در آذربايجان، فرايندي طبيعي است که اين کشور پس از سلطه شوروي در حال تجربه آن و کسب ريشه‌هاي خود است. برخلاف پاکستان، کشورهاي عربي، و حتي ترکيه، راديکال‌گرايي در اين کشور از خارج کشور يعني ايران تغذيه مي‌شود. برپايي جهاد توسط راديکال‌گرايان آذربايجان و ايجاد آشوب، محصول صادراتي ايران است. رسانه‌هاي ايراني که در آذربايجان پخش مي‌شوند، سعي بر تحريک ناآرامي و متهم کردن مقامات آذربايجاني به «اسلام‌ستيزي» هستند. مسئله کنوني، آزادي مذهب نيست، بلکه اين است که آيا جامعه آذربايجان مجاز است تا بدون مداخله راديکالي و حتي خشونت‌آميز ايران به توسعه خود بپردازد. هدف ايران اين است که بحث مسائل اجتماعي در آذربايجان را به بحث اين که آيا دولت اين کشور بايد سکولار باشد يا مذهبي، سوق دهد».
اين روزنامه با متهم ساختن ايران به ايجاد ناآرامي در منطقه مدعي مي‌شود: «آذربايجان نسبت به روابطش با همسايگانش خيلي پيش‌تر از آنکه ما حتي به وجود آن پي ببريم حساس بوده است. اين کشور نمي‌تواند به گونه‌اي متداول عليه ايران وارد گفتمان زور شود زيرا کشور ايران که بسيار بزرگ‌تر است خيلي بيشتر از آنچه نشان مي‌دهد غيرمنطقي است، و چندان هم بي‌ميل نيست که بخواهد به زيان تمامي کشورهاي پيرامون خود اقدام کند».
واشنگتن تايمز با ابراز نگراني از به روي کار آمدن يک دولت اسلامي در آذربايجان بيان مي‌دارد: «به رغم تمامي نقص‌هايي که مقامات آذربايجاني دارند، يک دولت طرفدار غرب و شديداً سکولار و عمل‌گرا خيلي بهتر از دولتي است که هم‌راستا با ايران و يا تحت تأثير آن باشد».
اين روزنامه در پايان با اشاره به عدم کارايي راديو اروپاي آزاد در اين مورد اذعان مي‌کند: «در اين مورد، سياست خارجي و دغدغه‌هاي آمريکا مطمئناً توسط راديو اروپاي آزاد تأمين نشده است. مسئله، آزادي بيانِ راديو اروپاي آزاد نيست، بلکه مسئله اين است که اين راديو با بودجه آمريکا و به منظور پيش‌برد منافع آمريکا تاسيس شده است».