کد خبر 44194
تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۰۹:۳۴

سه روزاز اعلام خبر کشته شدن اسامه بن لادن رهبر القاعده مي گذرد، اما سوال اين است که بن لادن از چه خانواده اي بود.<BR>

به گزارش مشرق به نقل از برنا، اسامه هفدهمين فرزند از ?? فرزند محمد بن لادن تاجر سرشناس عرب بود. در باره محمد بن لادن گفته مي شود که يکي از پروژه هايي که وي را صاحب ميليون ها دلار پول کرد، پروژه گسترش مجموع مساجد مکه بود.

همه چيز درباره خاندان بن لادن
از ده سال پيش بود که اسامه بن لادن ناشناس براي مردم جهان تبديل به يک کابوس بزرگ شد. مرد عرب هنوزهم خبرساز است و جنجالي. با اينکه کسي خبرمرگ وي منتشر شده است، اما همچنان هر خبري از او براي مردم جهان جذاب است و شنيدني و شايد هم کمي هراس انگيز. در اين بين نه فقط خود اسامه بن لادن که تک تک اعضاي خانواده اش هم به سبب فعاليت هاي تروريستي هفدهمين پسر بن لادن بزرگ به نوعي در صدر اخبار دنيا بودند. کوچکترين حرکتي از ناشناخته ترين عضو خانواده بن لادن ها هم از از ديد رسانه هاي جهان پنهان نمي ماند.

اسامه با 11 سپتامبر خانواده بن لادن ها را به صدر اخبار دنيا برد؛ خانداني با 600 عضو بزرگ و کوچک. اين همان چيزي است که خانواده بن لادن ها را از همه جاي دنيا جدا مي کند و آن ها به چهره تاثير گذار يک دهه تبديل شدند، کساني که وجودشان يک دنيا را يک دهه به هم ريخت.

اما نکته اي که ممکن است براي بسياري جذاب باشد، معرفي خاندان بن لادن و آبا و اجداد اسامه است تا مشخص شود وي در چه خانواده و چه شرايطي پرورش يافته است.

محمد بن عوض بن لادن 1967-1908 پدر اسامه

 

در عربستان او را به نام محمد بن لادن مي شناختند؛ يک يمني مهاجر با يک دنيا ثروت که يک روز همه اش را بار زد و با خودش به عربستان آورد، بزرگترين پيمانکار ساختماني عربستان که پروژه هاي ميليارد دلاري اش معروف بود. او از 23 ازدواجش 54 فرزند داشت که بين آنها 25 تا پسر بودند و هرکدام نورچشمي و عصاي دست پدر.
بزرگ خاندان لادن ها از جواني با خانواده سعودي ها حشر و نشر زيادي داشت و بقولي با ملک فيصل سر و سر داشت. محمد بن لادن در يک سانحه هوايي کشته شد، اما براي بچه هايش چيزي حدود 16 ميليارد دلار ارث بر جاي گذاشت.

سالم بن لادن 1988-1946
ميگويند ملک فهد عربستان در تمام عمرش فقط دوتا دوست صميمي داشت که شب و روز با آن ها بود، يکي محمد بن عبدالله کوچکترين برادرش و يکي ديگر سالم بن لادن سرمايه دار مشهور عربستان.

سالم بزرگترين پسر خانواده بن لادن ها بعد از مرگ پدر مسئوليت رتق و فتق امور شرکت ساختماني خانواده را به نام «سعودي بن لادن» به عهده گرفت. سالم علاقه زيادي به خواهر و برادرهايش داشت و برايش تني و ناتني تفاوتي نداشت. پسر بن لادن بزرگ خيلي زود زير بال و پر خانواده را گرفت و ثروت ميلياردي شان را دوبرابر کرد. دست آخر هم خودش مانند پدرش در يک سانحه هوايي در آمريکا از بين رفت؛ هرچند که هنوز خيلي ها نسبت به سهوي بودن ماجراي سقوط هواپيما شک دارند.

طارق بن لادن 1947
دنبال يک لقمه نان است و کاري به برادر ناتني بدنامش ندارد.مانند باقي اعضاي خانواده در کار ساخت و ساز است، البته با کمي چاشني بلندپروازي و خيالبافي که از دوران کودکي به آن معروف بود. چند سال پيش بود که طارق اعلام کرد ميخواهد بزرگترين پل معلق جهان را بسازد؛ پلي که دو قاره آسيا و آفريقا را از تنگه باب المندب به هم وصل کند، وي 200 ميليارد دلار هم براي اين منظور کنار گذاشته بود. طارق که نمي داند بايد با پول بادآورده اش چه کار کند حتي از روياي ساخت شهر نوري در جيبوتي هم گفت و اينکه تا سال 2025 شهري مي سازد که مدينه فاضله مردم جهان باشد. هرچه مهندسان غرب و شرق گفتند اين پروژه عملي نيست در گوش پسر بلند پرواز بن لادن نرفت. حالاهم بايد همچنان سرگرم روياهايش باشد.

بکر بن لادن
نفر اول شرکت ساختماني بن لادن ها که هر روز پول روي پول مي گذارد، اما کمتر کسي توانسته تا به حال او را درست و حسابي از نزديک ملاقات کند. برادر ناتني اسامه بن لادن که بعد از مرگ سالم رياست شرکت سعودي بن لادن را به عهده دارد با داشتن بيشترين ميزان سهام شرکت تقريبا همه کاره بن لادن ها است. قدرت بکر در جده آن قدر زياد است که مي گويند مردم شهر کاري به شهردار و گروه هاي سياسي و اين حرف ها ندارند. حرف، حرف بکر است. اگر او بگويد ماست سياه است حتما هست! در واقع مي توان گفت که اين روزها او همه کاره جده است، هرچند کمتر در ميان مردم ديده مي شود. هروقت هم براي خوردن شام به رستوران مورد علاقه اش در هتل اينتر کانتيننتال مي رود رستوران را دربست در اختيار مي گيرد مبادا کسي او را از نزديک ببيند!

شفيق بن لادن
بعد از حادثه 11 سپتامبر خيلي ها سعي داشتند نشان بدهند دست آمريکايي ها و عربها، با هم در يک کاسه است و خانواده بن لادن با بوش و باقي اهالي کاخ سفيد سر و سرّي دارند اما کسي توجه نکرد.
داستان تازه زماني جدي شد که ماجراي ديدار شفيق برادر کوچک تر اسامه با تعدادي از تاجران آمريکايي آن هم در روز 11 سپتامبر فاش شد؛ يعني درست در همان روزي که هواپيما رباها به ساختمان برج هاي تجارت جهاني کوبيدند، شفيق بن لادن ـ برادر ناتني اسامه ـ در حال رايزني با تعدادي از سرمايه گذاران آمريکايي در هتل رتيز کارلتن واشنگتن بود. از قضا جرج بوش هم آنجا بود و کلي با شفيق خوش و بش کرد.
شفيق بعد از 11 سپتامبر کار و بارش را از آمريکا جمع کرد و به عربستان بازگشت.

يسلام بن لادن 1950
وي در بين برادرها به روشنفکر بودن معروف است و ظاهرا کاري به سروصداهاي بن لادن ها ندارد. يسلام در سوئد در رشته اقتصاد تحصيل کرد، اما از سال 1980 در سوئيس ماندگار شد و چند ماهي قبل از افتضاح تاريخي برادرش تابعيت اين کشور را گرفت. براي همين خيالش راحت است که با او کاري ندارند.
او که مادري ايراني دارد بعد از اسامه معروف ترين برادر بن لادن ها است. اين مرد عرب که به فارسي، فرانسه، انگليسي و عربي تسلط کامل دارد، اولين کسي است که در سال 2005 توانست به اسم بن لادن ها در سوئيس برند توليد عطر و لباس بگيرد. عطر يسلام مدتها پرفروش ترين عطر اروپا بود. يسلام از صدقه سري اسم بن لادن ها به نان و نواي خوبي رسيد. هرچند که هميشه خودش رابطه با آنها را انکار کرده و مي گويد که هيچ کاري با آنها ندارد.

عبدالله اسامه بن لادن
وي پسر اول اسامه است. از بين 11 پسر اسامه وي يکي از ناشناخته ترين هاست و هيچ کس نمي داند که او حامي کارهاي پدر بود يا مخالفش! عبدالله در سال 1980 رئيس سازمان بين المللي جوانان مسلمان شد، سازماني که سالها مظنون شماره يک اف بي آي در برنامه ريزي فعاليت هاي تروريستي بود. بعد از حمله 11 سپتامبر اف بي آي گزارش داد در محل زندگي عمر و عبدالله دو پسر اسامه بن لادن يکي از مظنونين اصلي واقعه 11 سپتامبر مدت ها زندگي مي کرده و به سازمان جوانان مسلمان هم رفت و آمد داشته است.

از سوي ديگر گفته مي شود خانه 4 نفر از ربايندگان هواپيماهاي مسافربري روز حادثه هم فقط دو بلوک با سازمان جوانان و خانه پسر اسامه فاصله داشته! در هر حال عبدالله از معرکه جان سالم بدر برد و اين روزها مشغول شرکت کوچک تبليغاتي اش در جده است.

سعد اسامه بن لادن 1979
نور چشمي پدر و تنها پسر اسامه بن لادن که همه جا پابه پاي او بوده و يکي از مغزهاي متفکر القاعده بوده است. مي گويند اسامه خيلي از کارهايش را با سعد هماهنگ مي کرد و در برنامه ريزي حملات تروريستي اش بدون مشورت او قدم از قدم بر نمي داشت.

وي با پدر از سودان بيرون آمد و به افغانستان رفت. سعد از 16 سالگي اسلحه به دست محافظ اسامه بود و گوش به فرمان دستورات او. گويا بمب گذاري کنيسه يهوديهاي تونس در سال 2002 هم کار او بوده در همان سال شايعه شد که در پاکستان دستگير شده است، اما بمب گذاريهاي رياض و مراکش مشخص کرد پسر اسامه هنوز زنده است.

اين روزها کسي نمي داند پسر ناخلف اسامه مرده است يا زنده. در سال 2009 راديو ملي پاکستان گزارش داد که سعد به احتمال 90 درصد در حمله هواپيماهاي بدون سرنشين امريکايي کشته شده هرچند طالبان اسلام آباد اعلام کرد سعد فقط جراحت برداشته و نمرده اما هنوز از او هيچ خبري نيست!