این مهلت ۶۰ روزه از روز دوشنبه ۲۹ تیرماه (۲۰ ژولای) آغاز می شود. ایران و گروه ۱+۵ متشکل از آمریکا، روسیه، انگلیس، فرانسه، چین و آلمان در روز ۲۳ تیرماه در وین اتریش به توافقی تاریخی برای حل و فصل نهایی موضوع هسته ای ایران دست یافتند. بر اساس قانونی که نمایندگان کنگره تصویب کردند، هرگونه توافقی با ایران به ویژه برای رفع تحریم ها نیازمند تصویب نمایندگان آمریکایی است.
این در حالی است که شماری از نمایندگان عمدتا جمهوری خواه کنگره آمریکا اعلام کرده اند که با توافق بدست آمده در وین اتریش مخالف هستند. این مهلت ۶۰ روزه در حالی از روز دوشنبه آغاز می شود که قرار است از ساعت ۹ صبح امروز همچنین پیش نویس تهیه شده توسط دولت آمریکا برای لغو ۶ قطعنامه تحریمی قبلی ایران، در شورای امنیت سازمان ملل متحد به رای گذاشته شود.
با این حال باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرده است که اگر کنگره بخواهد به این توافق رای منفی دهد، از حق وتوی خود استفاده خواهد کرد.
بر اساس قانون آمریکا اگر رئیس جمهوری مصوبات کنگره را وتو کند، کنگره برای تایید مجدد آن مصوبه نیازمند دو سوم آرای نمایندگان است که تحقق چنین امری بسیار دشوار به نظر می رسد.
گفتنی است طی روزهای اخیر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی و آیپک مهم ترین لابی صهیونیست ها در آمریکا تلاش خود را برای فشار بر نمایندگان کنگره برای دادن رای منفی به این توافق تشدید کرده اند.