به گزارش مشرق، محمد تقی ایرانی اظهار داشت: بر اساس آنچه که تا این لحظه برای مسئولان استان البرز قطعی شده، در حادثه سیل شب گذشته 6 نفر کشته شده، 12 نفر مفقود و حدود 30 نفر مجروح شدهاند.
وی تصریح کرد: تمام قربانیان و افراد مفقود شده این حادثه از ساکنان روستای سیجان بوده و به طور رسمی اعلام میکنم که هیچ یک از مسافرانی که روز گذشته در جاده چالوس حضور داشته و از این مسیر برای رسیدن به مقصد استفاده کردند، جزء کشته شدگان و مفقودان نبودهاند.
* دلیل اصلی افزایش خسارت تعرض به طبیعت بود
این مسئول در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه دلیل اصلی افزایش خسارت سیل روز گذشته چه بود، گفت: دلیل اصلی را ساخت و سازهای غیر مجاز در حاشیه رودخانه و همچنین تعرض ما مردم به طبیعت میدانم.
ایرانی گفت: بررسیهای نخستین کارشناسان نشان میدهد که برخی افراد به حریم رودخانه تعرض کرده و در حاشیه رودخانه به صورت غیر مجاز ساخت و ساز کرده و برای ویلای خود پلهای آهنین غیر همگون ساختهاند.
وی بیان داشت: پس از باران و طغیان رودخانه، درختان کهنسال و قطور، سنگهای عظیم و همچنین ماشینها را سیلاب با خود برده و این وسائل و درختها و سنگها در زیر پلهای ساخته شده برای ورودی ویلاها و ساختمانهای حاشیه رودخانه گیر کرده و به نوعی سد راه آب شدهاند.
معاون استاندار البرز افزود: همین امر موجب طغیان رودخانه و خارج شدن سیلاب از بستر رودخانه شده و به سمت روستای سیجان حرکت میکند.
ایرانی گفت: سیلاب پس از تخریب روستای سیجان و آسیب رساندن به ساختمانها و خودروهای موجود، از روستا عبور کرده و مجددا به بستر رودخانه بازگشته است.
وی با اشاره به گفتوگوی استاندار البرز با یکی از اهالی روستا گفت: پیرمردی حدود 75 ساله به استاندار گفت که 50 سال قبل سیلی را شاهد بوده که موجب شکست تعدادی درخت شده و آب درختها را با خود برده بود.
فرماندار ویژه شهرستان کرج بیان داشت: به طور قطع در 50 سال قبل ساختمانها در حریم رودخانه ساخته نشده و هیچ پل غیر اصولی بر روی رودخانه نبوده که مانع حرکت آب و سیلاب شود، اما امروز تعرض ما به طبیعت این مشکل را ایجاد کرد.
ایرانی تاکید کرد: این سیلاب اگر چه باعث کشته شدن تعدادی از هموطنان ما شده و بسیار از این حادثه متاثر هستیم، اما باید توجه داشته باشیم که تنها یک هشدار کوچک طبیعت به ما بود و اگر حادثهای بزرگتر اتفاق بیافتد، با تعرضی که به طبیعت داریم، نمیتوانیم جلوی گسترش خسارات را بگیریم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به تعداد دقیق کشته شدگان و مفقودان اشاره کرد و گفت: تاکنون 6 جسد از آب بیرون آمده است. همچنین دهیار روستای سیجان از اهالی روستا سرشماری کرده و متوجه شده است که 12 نفر از اهالی این روستا مفقود شدهاند،حال معلوم نیست که این افراد واقعا گرفتار سیلاب شده و یا لحظاتی پیش از سیل از روستا خارج شدهاند، ما امیدواریم که برای این 12 نفر اتفاق ناگواری نیافتاده باشد.
فرماندار کرج اظهار داشت: در ابتدا ما عدد 8 کشته را اعلام کردیم. علت این بود که یک خودرو پژو متعلق به اهالی روستا گرفتار سیلاب شده و پس از بیرون کشیدن این خودرو یک خانم در داخل آن کشته شده است. پدر این خانواده میگوید که 2 فرزندم هم در داخل خودرو بودهاند که تاکنون اثری از آنها پیدا نشده است. به همین دلیل ابتدا این 2 کودک را هم در فهرست کشته شدگان قرار دادیم، اما سپس تصحیح کرده و آنها جزء 12 مفقود حادثه هستند.
ایرانی در پاسخ به این پرسش که آیا امکانات استان البرز و شهرستان کرج برای مقابله با بحران کافی بوده است، گفت: وقتی میگوییم مدیریت بحران به این معنی است که با داشتههای موجود، به مقابله با حادثه رفته و از افزایش خسارات جلوگیری کنیم.
وی بیان داشت: ما محدودیت منابع داریم، اما همین میزان نیز کافی است. مدیریت بحران به این معنی نیست که برای هر روستا یک ستاد بحران در زمان حادثه تشکیل دهیم، بلکه باید از منابع موجود به بهترین شکل استفاده کنیم و این کار دقیقا در زمان حادثه سیل در جاده چالوس اتفاق افتاد.
ایرانی در پایان گفت: اکثر مدیران استان و دستگاههای اجرایی، خدماترسان و امدادی تحت هدایت آقای استاندار، تمام امکانات خود را به میدان آورده و شاهد مدیریت صحیح بحران در استان البرز بودیم و به طور قطع اگر این مدیریت با حضور شخص استاندار و همچنین رئیس سازمان مدیریت بحران کشور انجام نمیشد، ابعاد فاجعه بسیار گسترده تر بود.