کد خبر 443625
تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۴

مدیرکل فرآورده‌های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو؛ آخرین اقدامات درباره جمع آوری روغن غیرمجاز " پومیس" را تشریح کرد.

 به گزارش مشرق، روغن غیرمجاز " پومیس " یکی از بدترین نوع روغن‌ها در فرایند تهیه روغن زیتون است که از استخراج روغن تفاله زیتون به دست می‌آید و به گفته هدایت حسینی مدیرکل فرآورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو طرز تهیه آن نیز بدین صورت است که باقی مانده حاصل از تفاله زیتون که هنوز دارای مقداری روغن است، را با هگزان فراوان و حرارت زیاد استخراج می‌کنند و تحت عنوان روغن حاصل از تفاله زیتون یا پومیس (pomace) بفروش می‌رسانند.

در این رابطه مدیرکل فرآورده‌های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در تشریح آخرین وضعیت جمع آوری این روغن غیرمجاز عنوان کرد: همانطور که چندی قبل نیز اعلام کردیم این روغن به هیچ عنوان مصرف خوراکی ندارد و تاکنون نیز برای جمع آوری آن اقدامات لازم صورت پذیرفته است.

حسینی در ادامه با توصیه به مردم برای پرهیز از خریداری روغن غیرمجاز " پومیس" خاطرنشان کرد: اولاً که مردم به هیچ عنوان این روغن را خریداری نکنند و دوم اینکه در صورت مشاهده فروش این روغن غیرمجاز به سرعت محل فروش را با سامانه 1490 گزارش دهند.

حسینی چندی قبل نیز به اسامی سانسا (Sansa ) به زبان ایتالیایی و یا اروخ (Oruj ) به زبان اسپانیایی به عنوان دیگر نام‌های این روغن‌ها اشاره کرده بود و اعلام کرده بود که خرید و فروش این محصول تحت هر نامی ممنوع است و بازرسان سازمان غذا و دارو و دانشگاه‌ها موظف به جمع آوری این فراورده غیر مجاز از سطح عرضه هستند.

حسینی با بیان اینکه از نظر ضوابط سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد این روغن  غیر قابل مصرف خوراکی است و به طور عمومی از مبادی غیر مجاز وارد کشور می‌شود، افزود: مصرف کنندگان باید نسبت به مضرات استفاده از این فراورده آگاه باشند و در هر بسته بندی که به یکی از نام‌های مذکور برخوردند از خرید آن اجتناب کنند و موضوع را به نزدیکترین معاونت غذا و دارو دانشگاه‌های سراسر کشور یا سامانه 1490 اطلاع دهند.

مدیر کل نظارت بر فراورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در انتها توصیه کرد: مردم در هنگام خرید روغن به اطلاعات درج شده بر روی بسته بندی اعم از تاریخ تولید، انقضا، نام و مشخصات شرکت واردکننده، شماره پروانه بهداشتی و نام کشور تولید کننده دقت کنند.
منبع: تسنیم