کد خبر 444342
تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۴

فردا قرار است تیم اقتصادی و نفتی هند به منظور گفت‌وگو با برخی از مقام های نفتی و اقتصادی کشور با دو هدف نحوه پرداخت بدهی 6.5 میلیارد دلاری و توسعه میدان گازی فرزاد «ب» به تهران بیایند.

به گزارش مشرق، یک تیم بلند پایه اقتصادی از هند به منظور مذاکره با مسئولان وزارت نفت قرار است، روز شنبه به ایران بیایند تا در مدت دو روز هم درباره نحوه پرداخت بدهی 6.5 میلیارد دلاری نفتی به ایران و همچنین نحوه ورود این کشور به توسعه صنعت نفت ایران مذاکره کنند.

جزئیات بدهی 6.5 میلیارد دلاری هند به ایران

براساس این گزارش، هند چهارمین کشور مصرف‌کننده نفت در جهان استکه  6.5 میلیارد دلار بابت خریدهای نفتی به ایران بدهکار است که هنوز به دلیل تحریم‌های اعمالی از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا و مشکلات انتقال پول پرداخت نکرده است.

پالایشگاه‌های هندی 55 درصد پول‌های نفتی ایران را طی سال‌های تحریم از فوریه 2013 پرداخت نکرده‌اند ولی 45 درصد بقیه با ارز روپیه و از طریق بانک دولتی (UCO) پرداخت کرده‌‌اند که ایران  کالاهای ضروری از آنها خریداری کرده است.

براساس این گزارش، شرکت نفتی ایسار اویل 3.34 میلیارد دلار، شرکت پتروشیمی و پالایشگاهی مانگالور 2.49 میلیارد دلار و شرکت نفتی اویل کروپ 571 میلیون دلار به ایران بدهی دارند.

این گزارش حاکی است، شرکت‌های HPCL مبلغ 97 میلیون دلار و هندوستان پترولیوم 29 میلیون دلار باید به ایران پرداخت کنند.

همچنین برخی از منابع هندی اعلام کردند، حدود 170 میلیارد روپیه معادل 2.67 میلیارد دلار پول ایران در بانک دولتی UCO هند بلوکه شده است.

هند و میدان گازی فرزاد ب

این گزارش حاکی است یکی دیگر از موضوعاتی که قرار است تیم هندی با مسئولان صنعت نفت به مذاکره بپردازند، نحوه فعالیت این کشور در میدان گازی فرزاد B است.

منابع هندی، با ابراز امیدواری از عدم موضع سرسختانه ایران گفته اند، با توجه به لغو نشدن مجوز اکتشاف شرکت هندی کاشف میدان گازی فرزاد ب از سوی ایران، این شرکت حق توسعه این میدان گازی را دارد.

با توجه به توافق هسته‌ای ایران با 6 کشور غربی، همچنان که دهلی‌نو آماده پرداخت 6.5 میلیارد دلار بدهی نفتی خود به ایران می‌شود، از تهران درخواست خواهد کرد، تا امتیاز توسعه میدان فرزاد ب در خلیج فارس را به شرکت‌های هندی بدهد.

شرکت‌های هندی تاکنون از ترس تحریم شدن از سوی آمریکا و اروپا از سرمایه‌گذاری در ایران دوری می‌کردند. چنین ترسی دهلی‌نو را از طرح ادعا برای دریافت امتیاز توسعه و سرمایه‌گذاری حدود 7 میلیارد دلاری در بزرگ ترین میدان گازی کشف شده توسط یک شرکت هندی در خارج بازداشته است.

اما با حصول توافق ایران و گروه 1+ 5 و امکان لغو تحریم‌ها، هند مجددا تلاش می‌کند تا امتیاز توسعه این میدان گازی با ظرفیت  12.8 تریلیون فوت مکعب که در سال 2008 توسط شرکت اُ ان‌جی‌سی ودیش کشف شد، را دریافت کند.

نارندرا کی ورما مدیرعامل شرکت او وی ال در این‌باره به پی‌تی آی گفت: «ما در مورد توسعه میدان فرزاد ب با ایران مذاکره کرده‌ایم. اکنون که تحریم‌ها کاهش خواهد یافت، ما انتظار داریم ایران امتیاز توسعه را به ما بدهد.»

مقامات هندی امیدوارند که ایران موضع سرسختانه‌ای در مورد امتیاز میدان گازی فرزاد ب نداشته باشد و همچنین پیش‌بینی می‌کنند که پیشنهادهای رقابتی از دیگر نقاط جهان از جمله چین وجود داشته باشد.

ایران در فوریه 2012 یک اولتیماتوم یک ماهه برای توسعه میدان گازی فرزاد ب به هند داد، اما بیش از 2 سال، تهدید خود برای لغو مجوز بلوک فارسی شرکت او وی ال را عملی نکرد.

به گفته منابع هندی، ایران با هدف فشار بر هند، سال گذشته نام این میدان گازی را در فهرست میدان‌های برای مزایده قرار داد، اما هنوز مجوز اکتشاف این شرکت هندی را باطل نکرده است که این امر به این شرکت هندی حق توسعه اکتشافی را را انجام داده است، می‌دهد.

منبع: فارس