وی گفت: در این توافق پذیرفته شده است که پنج هزار سانتریفیوژ در کشور غنی سازی را ادامه دهد و هزار سانتریفیوژ نیز در فردو کار تحقیقاتی داشته باشد که اینها مسائلی است که غرب و امریکا پیش از این نمی پذیرفتند.
رئیس قوه قضائیه افزود: البته این نپذیرفتن ها ظالمانه و تحمیلی بود و آنها حق چنین کاری را نداشتند.
وی گفت: اینکه گفته می شود این توافق دستاوردی نداشته بدبینانه و غیر منصفانه است اما از سوی دیگر محدودیتهایی هم در این توافق تحمیل شده است.
آیت الله آملی لاریجانی با تشکر از تیم مذاکره کننده و به ویژه از مقام معظم رهبری که با عنایات و توجهات خاص در این موضوع نظارت دقیق داشتند، افزود: ذوق زدگی هم در این خصوص نباید داشته باشیم زیرا محدودیتهای سنگینی را در همین توافق نامه از لحاظ تعداد سانتریفیوژها، تحقیق و توسعه و نوع سانتریفیوژها پذیرفته ایم.
وی گفت: گروهها و جناح ها نباید نفیاً و اثباتاً مسائل را به طرف خود بشکند چرا که این مسئله ملی است و همه باید از دستاوردهای آن استقبال کنند.
رئیس دستگاه قضا افزود: به هیچ وجه بنا نیست این توافق مسیری برای تسهیل دسترسی بیگانگان به مقوله های امنیتی و نظامی ما باشد و هر گونه کوتاهی در این مسیر نابخشودنی است.
آیت الله آملی لاریجانی ابراز امیدواری کرد: امریکایی ها و غرب در صدد جبران رفتارهای نادرست گذشته خود باشند.
وی گفت: البته سخنان ، خیال پردازی ها و رجزخوانی برخی مقامات امریکایی نشان می دهد که آنها بنای تجدید نظر در رفتارشان را ندارند و ما به آنها توصیه می کنیم که از رفتار گذشته خود پند بگیرند.
آیت الله آملی لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش به حوادث سیل و طوفان اخیر کشور اشاره کرد و با تسلیت به خانواده های داغدار این حوادث گفت: در این گونه موارد باید تدبیر انسانی داشته باشیم .
وی افزود: برخی ساخت و سازهای غیر مجاز، جنگل زدایی ها و تصرف در بستر رودخانه ها موجب می شود خسارات ناشی از سیل افزایش یابد و ما در سیل اخیر شاهد فرو ریختن چندین ساختمان چندین طبقه در بستر رودخانه بودیم.
رئیس قوه قضائیه گفت: دستگاههای نظارتی باید وظایف نظارتی خود را تشدید کنند و مردم هم همکاری هایشان را افزایش دهند .
آیت الله آملی لاریجانی افزود: دستگاه قضایی هم می تواند از طریق سازمان بازرسی کل کشور ورود کند و این سازمان باید دستگاههای نظارتی را که کوتاهی می کنند مواخذه کند.
رئیس قوه قضائیه گفت: دادستان ها هم می توانند به عنوان مدعی العموم ورود کنند تا شاهد ساخت و ساز های غیر مجاز نباشیم.
وی گفت: محافل و نهادهای بین المللی باید سعودی ها را به پای میز محاکمه بکشانند.
آیت الله صادق آملی لاریجانی در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی با محکومیت حوادث یمن، این جنایات سعودیها در یمن را غیر انسانی و مصداق جنایت های جنگی خواند و افزود: حمله به مردم بی پناه و سرنگونی آثار فرهنگی از مصادیق جنایات جنگی است.
وی گفت: سعودی ها باید بدانند که دیر یا زود باید پاسخگوی این جنایاتشان باشند و این طور نیست که اگر دو صباحی قدرت حملات هوایی را دارند همیشه این موضوع بماند.
رئیس قوه قضائیه افزود: سعودی ها بر حسب برخی گزارش ها در فکر این بودند که شش روزه موضوع را در یمن فیصله دهند اما نتوانستند .
آیت الله آملی لاریجانی گفت: شیعیان و اهل تسنن یمن مصمم و علاقمند به ملیت و سرزمین خود هستند و هیچ گاه حاضر نخواهند شد تحت سیطره سعودی ها در آیند و افراد دست نشانده را به عنوان رئیس جمهور بپذیرند.
وی افزود: سعودی ها باید از اشتباهات خود دست بردارند و جنایتهای انسانی را کنار بگذارند.