کد خبر 445301
تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۴

حجت الاسلام مرقاتی عضو شورای پروانه نمایش وزارت ارشاد درباره اکران فیلم «رستاخیز» توضیح داد:در آئین نامه آمده است که فیلم نباید خلاف مبانی دین اسلام باشد و واقعیت این است فتوای مقام معظم رهبری برای شورای پروانه نمایش حکم قانون است.

به گزارش مشرق، فیلم سینمایی «رستاخیز» در شرایطی پروانه نمایش خود را از وزارت ارشاد دریافت کرد که نمایش آن با اما و اگرهایی مواجه بود و در این میان عده ای نیز در فضای مجازی با ساخت کلیپ ها و پوسترهای ساختگی مربوط به جملات کلی مراجع و اظهار نظرهای شخصیت‌های برجسته مذهبی قبل از اصلاحاتی که انجام شد، فضاسازی کرده و باعث شدند به تشنج‌های نزدیک به روزهای اکران فیلم دامن زد و در نهایت با وجود داشتن مجوز پروانه نمایش با صلاحدید علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تا حصول نظر مراجع درباره فیلم، اکران آن به تعویق افتاد.

در گفت و گو با حجت الاسلام والمسلمین سید طاها مرقاتی از اعضای شورای پروانه نمایش روند چگونگی صدور پروانه نمایش برای فیلم را جویا شدیم.در این گفت و گو مرقاتی تاکید داشت که صاحبان اثر یا نظر مراجع را جلب کنند یا درویش با پیشنهاد شورا موافقت کرده و چهره حضرت ابوالفضل (ع) را با نور بپوشاند.

شورا هم به «رستاخیز» اشکالاتی داشت

حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید طاها مرقاتی یکی از اعضای شورای پروانه نمایش درباره روند صدور پروانه نمایش فیلم «رستاخیز» که با واکنش هایی مواجه شد و در نهایت اکران آن از سوی وزارت ارشاد به تعویق افتاد توضیح داد: فیلم سینمایی «رستاخیز» یکی از فیلم‌های خوب جشنواره دو سال گذاشته بود اما باید به دقت مورد بررسی قرار می گرفت. دو دسته اشکال در شورای پروانه نمایش به فیلم وارد شد یک سلسله اشکالات جزیی و تاریخی در فیلم وجود داشت که این  اشکالات مرتفع شد اما عمده اشکال که مراجع به فیلم داشتند و ما هم اشکالاتی داشتیم؛ بحث نمایش چهره حضرت ابوالفضل (ع) بود در همان مقطع دهه فجر که فیلم به نمایش درآمد و  آیت الله مکارم شیرازی موضع گرفته بودند بنده به اتفاق دکتر ایویی و آقای رضاداد  (دبیر جشنواره) خدمت ایشان رسیدیم. ایشان هم نظرشان این بود که حضرت ابوالفضل (ع) درست است که معصوم نیستند و از نظر فقهی برای نمایش چهره ایشان اشکال ندارد اما چون هنرپیشه این نقش ممکن است در نقش های دیگر هم ظاهر شود به همین دلیل ابهت و جایگاه حضرت ابوالفضل(ع)  خدشه‌دار می‌شود.

نظر آیت الله مکارم شیرازی بینابینی بود و موضع گیری شدیدی نداشتند

وی در ادامه تاکید کرد: ما بعد از جلسه  آمدیم با  آقای درویش (کارگردان) گفت و گو کردیم اشکال های جزیی برطرف شد اما ایشان تاکید داشتند که براساس فتوای مقام معظم رهبری عمل کردند نمی توانند چهره حضرت  ابوالفضل را در فیلم نشان ندهند این نکته هم حایز اهمیت است که در زمان جشنواره  نظر آیت الله مکارم شیرازی نظر بینابینی بود و ایشان موضع گیری شدیدی نداشتند با این اوصاف دلیلی برای توقف فیلم وجود نداشت و پروانه نمایش فیلم صادر شد.

فتوای مقام معظم رهبری برای شورا حکم قانون است

عضو شورای پروانه نمایش وزارت ارشاد در پاسخ به این سوال که در آئین نامه شورای پروانه نمایش بندی درباره فیلم های مذهبی ذکر شده است یا خیر توضیح داد: در آئین نامه آمده است که فیلم نباید خلاف مبانی دین اسلام باشد و  واقعیت این است فتوای مقام معظم رهبری برای شورای پروانه نمایش حکم قانون است. مجوز این فیلم براساس فتوای ایشان باید داده می شد اما آقای درویش هم می‌توانست با شورا همراهی کند و جوری عمل کند که اکران فیلم با وقفه مواجه نشود.

امیدوارم درویش پیشنهاد شورا را بپذیرد

حجت الاسلام مرقاتی مشاور آموزشی ریاست دانشگاه مذاهب اسلامی درباره اصلاح فیلم و اکران آن توضیح داد: به نظر بنده به عنوان یک عضو شورا یا باید صاحبان اثر نظر مراجع عظام را جلب کنند یا بپذیرند که چهره حضرت ابوالفضل با نور نمایش داده شود که امیدوارم آقای درویش این پیشنهاد را بپذیرد.آقای درویش فرد متدینی است اما باید به این مهم توجه کنند که بزرگان دین هم دارای تقدسی هستند و در کشور اسلامی که ارادتمندان اهل بیت بسیارند باید این موارد لحاظ شود تا افکار عمومی جریحه دار نشود.

وی در پاسخ به این سوال که تکلیف فیلم چه خواهد شد توضیح داد: امیدوارم پس از رایزنی‌های صورت‌گرفته راه حل منطقی برای اکران فیلم ارایه شود.


منبع: فارس