کد خبر 44552
تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۰۹:۲۶

نتايج يک پژوهش نشان مي‌دهد: روده‌ها يا شکمبه ممکن است بيش از آن چه که تاکنون تصور مي‌کرديم، بر انديشه و رفتار ما تأثير داشته باشند.

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، دانشمندان موسسه کارولينسکا در سوئد و موسسه ژنوم در سنگاپور تحت هدايت سون پترسون به تازگي در «Proceedings of the National Academy of Sciences» گزارش کردند که فلوراي معمولي روده - باکتري‌هايي که در روده‌ها قرار دارند- تاثير قابل توجهي بر رشد مغز و در نتيجه رفتار ما دارند.

دانشمندان مدت‌ها بود دريافته بودند سلول‌هاي باکتريايي که بر روي پوست و درون شکمبه ما جاي دارند، ده به يک بيشتر از سلول‌هاي انسان هستند. در واقع، بوني باسلر، دانشمند دانشگاه پرينستون، حدود 30 هزار ژني را که بطور ميانگين در بدن انسان است، با بيش از سه ميليون ژن باکتري‌هايي که در بدن ما قرار دارند، مقايسه کرد و نتيجه گرفت که ما در مرحله آغازين درک اين مطلب قرار داريم که مسافران باکتريايي ما چه تاثيري بر زندگي روزانه ما دارند.

به علاوه، اين باکتري‌ها تاثيرات ضمني بر ايجاد اختلال‌هاي عصب زيستي و رفتاري دارند. براي نمونه، باکتري‌هاي روده ممکن است بر استفاده بدن از ويتامين B6 تاثير داشته باشند، که خود تاثيرات عميقي بر سلامت سلول‌هاي عصبي و ماهيچه‌اي ما دارد.

باکتري‌ها مرز تحمل ايمني ما را تنظيم مي‌کنند و به اين خاطر ممکن است بر بيماري‌هاي خودايمن مانند ام.اس. تاثير داشته باشند. اگر چه همچنان اين بحث مطرح است که آيا باکتري‌هاي روده واکنش‌هاي نگراني مرتبط با استرس را تشديد و يا تعديل مي‌کنند؟ اما هم‌اکنون نشان داده شده که آنها بر رفتارهاي مرتبط با نگراني اثر دارند.

نقش شگفتي‌آور باکتري‌هاي روده به همين جا پايان نمي‌گيرد. بخش علمي روزنامه نيويورک تايمز نيز به تازگي مطلب جالبي در مورد ويژگي اين باکتري‌ها با عنوان گروه خون شما چيست؟ گروه ميکروب روده شما چيست؟ داشته است.

در اوايل سده 1900، دانشمندان کشف کردند که هر کسي به يکي از چهار گروه خوني تعلق دارد. اکنون، آنها راه تازه‌اي براي طبقه بندي انسان‌ها کشف کرده‌اند: باکتري‌ها.

هر انساني ميزبان هزاران گونه از ميکروب‌هاي گوناگون است. اما، يک گروه از دانشمندان اکنون گزارش مي‌کنند که فقط سه گونه متفاوت از سامانه‌هاي زيستي در شکم کساني که آنها را مطالعه کرده‌اند، وجود دارد.

راب نايت، زيست شناس دانشگاه کلرادو مي‌گويد: اين پيشرفت قابل ملاحظه است. اين اولين نشانه از آن است که سامانه زيست محيطي شکم انسان ممکن است به گروه‌هاي قابل تفکيکي دسته بندي شود.

پژوهشگران اين تحقيق، که پير بورک از آزمايشگاه زيست شناسي مولکولي اروپايي در هايدنبرگ آلمان هدايت آن را بر عهده داشت، هيچ رابطه‌اي ميان روده (enterotypes) و پيشينه قومي افراد اروپايي، آمريکايي، و ژاپني که مورد مطالعه قرار دادند، نيافتند.

همچنين آن‌ها نتوانستند رابطه‌اي ميان جنسيت، وزن، سلامتي و يا سن با روده برقرار کنند. آنها اکنون در جستجوي توضيحات ديگري هستند. يک امکان اين است که گونه‌هاي پيشتاز ميکروب‌ها به ندر‌ت در شکمبه يا روده‌هاي نوزادان جا خوش مي‌کنند. اين ميکروب‌ها روده را چنان تغيير مي‌دهند که فقط گونه‌هاي خاصي بتوانند جا پاي آن‌ها بگذارند.

اما دليل تفاوت‌هاي اينتروتايپ‌ها هر آنچه باشد، آن‌ها ممکن است اثرات مشخصي بر سلامت انسان‌ها داشته باشند. ميکروب‌هاي روده‌اي در هضم غذا کمک مي‌کنند و ويتامين‌ها را، با استفاده از آنزيم‌هايي که ياخته‌هاي خود ما نمي‌توانند بسازند، ترکيب مي‌کنند.