روزنامه‌نگار ارشد انگلیسی در یادداشتی درباره داعش نوشت: «ما درباره ارزشهای انگلیسی جار و جنجال راه انداخته اما در همان زمان سعودیها را که به الهام گرفتن داعش کمک کرده‌اند، ستایش می‌کنیم.»

به گزارش مشرق، یک روزنامه‌نگار ارشد غربی در مطلبی از آنچه خوش باوری درباره «نابودی داعش» و ستایش کردن سعودیها توسط غربیها خوانده، به شدت انتقاد کرد.

«رابرت فیسک» روزنامه‌نگار انگلیسی در مطلبی در «ایندیپندنت» نوشت: «غرب دوست دارد اینطور فکر کند که "تمدن" داعش را شکست خواهد داد اما تاریخ چیز دیگری می‌گوید. ما به این باور خود چسبیده‌ایم که خشونت و وحشی‌گری هرگز بر قدرت درستی و صالح برتری نخواهد یافت».

هیتلر اهریمن و شیطان بود. رایش او نابود شد نازیها ناپدید شدند و پیشوا با دستان خودش کشته شد. افراد بد می‌بازند و افراد خوب می‌برند. اخلاقیات، حقوق بشر، قانون، دموکراسی همیشه بر شرارت غلبه خواهند کرد. البته ما شاید درباره دموکراسی باید با دقت بیشتری صحبت کنیم. این چیزی است که جنگ جهانی دوم به ما آموخت. ما در جامعه غربی رشد کردیم که به این درسهای ساده و خطرناک از تاریخ باور دارد. مناطق بزرگ تاریخ به ما درباره خوبی، فروتنی، خانواده، عشق و ایمان درس می‌دهند خوب چرا پس ما نباید به این اعتقاد اساسی‌مان درباره اینکه خشونت و شکنجه و بی رحمی هرگز بر قدرت و شجاعت درستی غلبه نمی‌کند، بچسبیم؟

داعش اهریمن و شیطان است و مخالفانش و غیرنظامیان را کشته، به کودکان تجاوز کرده و زنان را اسیر می‌کند. طبق نظر آمریکاییها داعش مربوط به جنگهای آخرالزمانی است و درنتیجه محتوم به شکست است. اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا که عراقیها را به فرار از داعش متهم کرده بود،‌هفته گذشته به نخست‌وزیر عراق درس داد. پیام او که من به سختی توانستم ساده‌لوحی آن را باور کنم کاملا هالیوودی بود. "تمدن همیشه بر وحشیگری و بربریت پیروز می‌شود".

اما آیا اینطور است؟ ما تنها باید به دروغ جنگ جهانی دوم در جمله اولم برگردیم. بله هیتلر باخت اما متحد ما استالین برد. انقلاب 1917 روسیه سبب به قدرت رسیدن یکی از زشت‌رویان عصر ما شد: دیکتاتوری شوروی که منجر به مرگ میلیونها نفر شد. بربریت و تجسم شیطان برای بیش از 70 سال در روسیه و اروپای شرقی حاکم بود.

رومیها "بربریت" را برای هزار سال در حاشیه قرار دادند اما در پایان گوت‌ها، استروگوت‌ها و ویزیگوت‌ها که داعش زمانشان بودند، پیروز شدند. برای هزار سال به صلیب کشیدن، بردگی، شکنجه و کشتار پیروز بود. 

«آتیلا» معروف به تازیانه خداوند(رهبر قوم هون که در زمان حیاتش 405 تا 453 میلادی بزرگ‌ترین امپراتوری را در اروپا، از رود اورال تا دانوب داشت) تقریبا همه چیز را در حدفاصل پارس و دریای مدیترانه نابود کرد. چنگیزخان تا زمان مرگش در سال 1227 به مدت بیش از 30 سال بیشتر از حکمرانی کنونی داعش به کارش ادامه داد. در سال 1917 وقتی ژنرال آنگوس مائود بغداد را "آزاد"و "تمدن" را بین النهرین وارد کرد، درباره مردم بغداد چیزهایی گفته بود که اشتون کارتر باید باید آن را بخواند: "از زمان هلاکوخان نوه چنگیز شهروندان شما با ستمگران مواجه بودند، خانه‌هایتان به مخروبه تبدیل شد، باغهایتان به آشغال دانی بدل شدند". این اظهارات خیلی به اقدامات داعش شباهت دارد. به عبارت دیگر آنطور که آنگوس "حاکم ستمگر" خوانده، برای بیش از 700 سال طول کشید و عمر کرد.

اکنون مستقیما به سالهای پس از آنکه ما در سال 2003 با حمله غیرقانونی به عراق "تمدن" را دوباره به بغداد آوردیم، نگاه کنیم. بین سفرهای روزانه به سردخانه‌های شهر و بازدید از چادرهای عزاداری، خانواده‌های عصبانی به ما می‌گفتند که "آزادی" که ما به آنها دادیم، آنارشی و هرج و مرج به آنها داد. آنها از صدام که مخالفانش را اعدام می‌کرد تنفر داشتند کسی که بیش از 24 سال "بربریت" را به مردمش تحمیل کرده بود اما  حداقل به آنها امنیت داده بود. اگر شما فرزندانی داشته باشید می‌خواهید از مدرسه به خانه بیایند و نمی‌خواهید کشته شوند. خوب ما کدام یک از این دو را ترجیح می‌دهیم. آزادی یا امنیت؟ دموکراسی یا صدام؟

داعش در مناطق تحت کنترل خود شناسنامه صادر کرده، پلیس حضور دارد، مالیات گرفته شده و البته مجازات وحشیگرانه است اما این بدان معنا نیست که "خلافت داعش" توسط "تمدن" شکست داده شده و فتح می‌شود. چطور می‌توانیم معتقد باشیم که این چنین خواهد شد وقتی ما در صحنه عمومی درباره ارزشهای انگلیسی جار و جنجال راه انداخته اما در همان زمان افراد ریاکار، از نظر مالی غنی و خطرناکی را که به الهام گرفتن داعش کمک کرده‌اند را ستایش می‌کنیم. منظور من البته آن سعودیهایی است که با وهابیگری سنی داعش را تشویق کرده‌اند؛ کسانی که کیش دینی عجیب و غریبشان آنها را به اتخاذ افراطیگری سوق داده است کیشی که در قلب بربریت داعش قرار دارد.

بله دولت سعودی اعضای داعش را دستگیر می‌کند اما اینها همان سعودیهایی هستند که اکنون در حال کشتن هزاران شیعه حوثی در یمن در بمباران و حملاتی که مورد حمایت ما کشورهای غربی قرار گرفته، هستند. دیوید کامرون وقتی پادشاه پیر این دولت عجیب و غریب بمیرد، چه کار می‌کند؟ صدا و قدرت پول و منابع مالی از "تمدن" بیشتر است در نتیجه او دستور می‌دهد پرچمهای انگلیس نیمه برافراشته شوند و این چیزی است که من آن را ارزشهای انگلیسی می‌خوانم.

بیچاره دیو(دیوید کامرون). او از داعش بیزاری جست اما یکی از "تسهیل‌کنندگان" آن را تحسین می‌کند. اما همچنان نترسید. "تمدن" شاید همچنان بتواند بر "بربریت" فائق آید. من فکر می‌کنم که اشتون کارتر، دیوید کامرون و دیگران سعی خواهند کرد تا داعش را بخرند، آنها را به دسته‌ها و گروه‌ها تقسیم کنند و از بین آنها "میانه‌روها" را انتخاب کنند. سپس ما یک داعش جدید و لیبرال خواهیم داشت که می‌توانیم با آنها تبادل و تجارت داشته باشیم. گناهان فراموش می‌شوند و ما می‌توانیم با آنها روابط برقرار کنیم».

منبع: فارس